1 088 2

От ВМРО сигнализираха за силен шум от джамията в София

Общинският съветник Димитър Антов е възмутен от начина, по който се провеждат молитвите в "Баня баши" джамия

Снимка: Wikimedia
Снимка: Wikimedia
Константин Карагьозов

Сигнал до Регионална инспекция по околна среда и води (РИОСВ) - София, Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) и Министерство на околната среда и водите (МОСВ) изпрати общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Димитър Антов. Той сигнализира за шума при провеждането на молитвите, идващ от говорителите на джамията „Баня баши“ в София.

Именно РИОСВ, СРЗИ и МОСВ са институциите, които са отговорни за замерване на нивото на шум.

Антов е бил алармиран от столичани, че шумът от високоговорителите е увеличен дори и по време на вечерната молитва. Съветникът се позовава на Наредба № 1 за обществения ред и иска от институциите да направят нужните проверки, както и да бъдат наложени санкции, ако бъдат установени нарушения.

Антов се обръща до директора на РИОСВ - София - инж. Ирена Петкова, до директора на СРЗИ - д-р Данчо Пенчев и до министъра на околната среда и водите - г-н Нено Димов.

Ето какво пише той:

Уважаема дами и господа,

Сигнализирам Ви за рязкото увеличаване на шума при провеждането на молитвите, идващ от говорителите на джамията „Баня баши“ в София.

В последните няколко седмици граждани ми сигнализират, че шумът от говорителите на столичната джамия е станал много по-силен от преди, а това пречи на тяхното спокойствие. Шумът е увеличен дори и при вечерната молитва, което смущава вечерната тишина в столицата.

В наредба №1 за обществен ред на територията на Столична община, глава втора ясно е регламентирано използването на озвучителни системи и други електронни устройства (включително за религиозни цели) и кога те нарушават обществения ред и спокойствието на гражданите.

Надявам се, че ръководените от Вас институции ще предприемат необходимите мерки, като направите проверка на случая и при установяване на нарушение ще бъдат наложени съответните санкции, като извършителят ще бъде предупреден да вземе мерки за предотвратяване на бъдещи нарушения.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БТР
    Отговор
    1 15:18  27.07.17
    Някой знае ли къде е Атака? Tова не беше ли тяхна реплика!
  • 2 17:13  27.07.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай