394 4

Депутатите излизат във ваканция

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Парламентът ще заседава за последно днес преди лятната ваканция на депутатите, която ще продължи през целия август.

Очаква се в последния работен ден преди отпуска депутатите да изберат новия управител на Здравата каса. За поста бе номиниран проф. Камен Плочев. Досегашният шеф д-р Глинка Комитов подаде оставка по лични причини.

Работата на парламента започва отново на 1 септември, а редовните заседания – седмица по-късно от 7 септември.

"Трудно ще кажа, че парламентарната сесия е била успешна за нас, доколкото беше неуспешна за парламента. Обемът, който свършихме, чисто законодателно, беше изключително малък", анализира изминалия политически сезон пред БНТ зам.-председателят на БСП Антон Кутев.

Председателят на финансовата комисия Менда Стоянова пък заяви, че парламентът традиционно има нисък рейтинг. "През последните години това се запази като тенденция. В парламента има само скандали, противопоставяне, което през медиите се транспонира и в обществото. За съжаление, рядко се случва смислен дебат", каза тя.

„Оценката за работата на кабинета е лоша, защото няма визия за развитието на България. Няма мерки за увеличаване на икономическия растеж, няма ясна програма как това ще се случва. Липсва национален консенсус за справяне с демографската криза, което изправя България на ръба на съществуването. Нашата оценка от първия ден е, че кабинетът е обречен на неуспех поради сгрешената му формула”, изрази мнение пред Нова тв депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Според Крум Зарков от БСП политическото събитие през този парламентарен сезон е инертността на правителството и липсата на каквато и да е визия за развитието на България.

„Правителството вече е готово с програмата и тя е много детайлно разписана. Коалиционният партньор искаше да я огледа и затова се забавихме”, обясни Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Според нея голямото събитие през този сезон е договорът, който ще се подпише с Македония. По думите й той е полезен както за нас, така и за съседите ни.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Монго
  Отговор
  1 09:18  28.07.17
  Ох милите, как се преумориха! Някаква целогодишна отпуска не може ли да им се уреди?
 • ще ми се
  Отговор
  2 09:41  28.07.17
  А дано не се върнат
 • оле
  Отговор
  3 09:52  28.07.17
  Дано да завали сняг
 • отпуск без суджук
  Отговор
  4 00:40  29.07.17
  Отпуска без безплатен суджук отпуска ли е ?

Напиши коментар:


Публикувай