872 2

Илхан Андай: Гьокче заложи много мини в България

Направи лош анализ пред Реджеп Ердоган за ситуацията в България

Венцислав Михайлов

Единственото сигурно е, че задържаните в Турция нашенки не са имали помагачи и не са участвали в по-голяма група. В противен случай полицията нямаше да оповести информация, че са задържани две българки и британец. Това каза в студиото на бТВ журналистът Илхан Андай.

Той коментира темите за задържаните български гражданки в Турция и смяната на посланик Гьокче. "На британеца присъдата му е гарантирана, защото има снимков материал. Майката най-вероятно ще бъде освободена на осмия ден, защото дъщерята ще поеме отговорност за нея. Със сигурност те на са в "черния списък". Това е ясно. Турските власти имат право да не огласяват информация, защото се намират в извънредно положение.

Вероятно МВнР има повече информация кога са задържани двете жени. Според мен дъщерята е направила несполучлив избор на спътник в живота чрез социалните мрежи. Тя е учила на Запад и изглежда умно момиче, което не би се забъркало в подобно нещо. Надявам се да е така", допълни Илхан Андай.

"Сюлейман Гьокче трябваше да си тръгне много отдавна. Той несъмнено е много суетен и с огромно самочувствие. Той със сигурност не е в отбора на приятелите в България. Грешките му са две. Направи лош анализ пред Реджеп Ердоган за ситуацията в България и говореше са Сарай, но заложи на хората, които са пребивавали в този Сарай. Той направи римейк на Възродителния процес и влезе в дома на всеки български мюсюлманин. Това е втората му грешка. Развали на рахата на българските мюсюлмани и ги раздруса.

Опитваше се да им каже за кого да гласуват. Гьокче заложи бомби и новият посланик на Турция, който е много подготвен дипломат, ще играе ролята на сапьор", категоричен беше Аднай.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ОРМАНДЖИЕВ
  Отговор
  1 12:06  28.07.17
  А този МАНДАЙ от гтупата на FETO ли е? Модерно стана напоследък навеждането , угаждането. А задачата на журналята да отрази фактите, но за това трябва да си не зависим журналист. Такъв ли е гн. МАНДАЙ аджеба? Още нещо: повечето медийи канят едни и същи зависими журналисти,бихме желали независими и различни мнения.
 • Хасан
  Отговор
  2 18:46  28.07.17
  Илхане ,журналист ли си,политик ли си,анализатор ли си?или просто куфарчето на Хасан Азис..а кога ще разкажеш за връзките си с гюленистите и вк Заман?

Напиши коментар:


Публикувай