1 168 4

Туристите мислят, че у нас всичко е позволено

Нападналият я швед не ѝ се е извинил, а тя ще иска като възмездие голяма сума пари, защото само така ще го заболи

Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Венцислав Михайлов

Западните туристи си мислят, че у нас всичко е позволено и отношението им към персонала често е грубо и пренебрежително. Това каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV Диана Петкова – камериерката, която беше изритана в главата от шведски турист в „Слънчев бряг“.

Днес тя се чувства „в общи линии е добре, но не идеално“ и признава, че не е напълно възстановена физически и психически. Всеки ден се връща към инцидента и има кошмари. Виждала е кадрите с момента на нападението, разпространени в медиите, но те всеки път ѝ действат шокиращо и я разстройват.

Нападателя си тя определи като „нахален, невъзпитан и арогантен шведски турист“.

Петкова разказа, че преди нападението не е се случило нищо особено – тя е изпълнявала служебните си задължения на холова камериерка. Не е провокирала шведа, не са си разменяли реплики. „Той говори нещо, а аз казвам една дума на английски: What? (Какво?) и той ме удря. След това се събудих на дивана, където ме бяха оставили мои колеги“, разказа тя.

От оправданията на шведа разбрала, че посегателство му се дължало на алкохол, наркотици и, по думите ѝ, неприятна информация за нашата страна – че всичко у нас е позволено. „Не знам дали имат предварителна информация от туроператори или от други туристи“, каза Петкова, но допълни, че отношението от туристите към персонала не е положително. „Не е само този инцидент, има и други, на които съм била свидетел – с грубо, пренебрежително отношение, макар че има и много възпитани туристи“, каза Петкова.

И до днес шведът не я е потърсил, за да ѝ се извини, получила „само чрез медиите нещо като извинение“.

Диана се чуди дали ще има възмездие. Посочи, че веднага е наела адвокат, за да съди нападателя, „но нашата съдебна система, както знаем, действа ужасно бавно и не знам защо е това отлагане и разтакаване“.

Желаното от нея възмездие е голяма сума пари, защото „смятам, че това ще е, което ще заболи въпросния престъпник“.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • възмездие е голяма сума пари
  Отговор
  1 11:07  28.07.17
  Охооо сега ще видиш ти що е то БГ пра(кри)восъдие! Сега ще Видиш, как от съседните стаи гостите са те чули да го псуваш и проклинаш, сега ще видиш как за 200лв. се намират "още свидетели", сега ще видиш как за 300лв. се пишат статии срещу тебе от платени журналисти, каква си, що си и т.н. сега ще видиш как наистина всичко е позволено, когато имаш пари и си готов да ги даваш, а аз беден скандинавец не познавам )) Отивай да плащаш данъци, сметки, кредити и т.н., защото влезеш ли в съда ще срещнеш една много приятна действителност, ЧЕ ВСЕКИ КАДЪРЕН АДВОКАТ РАБОТИ С ДЕТЕКТИВСКА АГЕНЦИЯ и онея хрътки изкопават ВСИЧКО за теб. После в съда ще стане грозно и мазано! Махай и всички снимки от соц. мрежи! Всичко ще се тълкува в полза на "който плаща" . Да не излезе, че с позата си му е предлагала секс и т.н. Ако му поиска 2000€ оня ще ги плати, обаче ако му каже 20000€ работата може да стане, точно така, както я описах...
 • г-н Славчев
  Отговор
  2 12:03  28.07.17
  Не само туристите, а всички чужденци, които идват у нас - студенти, туристи, "бизнесмени" и т.н.
 • гост
  Отговор
  3 12:18  28.07.17
  В Германия циганина-ритач с български паспорт след 2 месеца период на издирване+процес получи 3г. ефективна присъда. У нас този швед го пуснаха, като последно казаха, че не знаят къде е. Това е в основата да свободията, която изпитват чужденците дошли при нас. Видя се мазните туристически посредници как веднага просят пари и бързат да се потули случая, а не справедливо да защитят невинните си сънародници.
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  4 16:28  29.07.17
  ЩЕ ГО ЗАБОЛИ АКО Е В ЗАТВОРА И ТО ЯКО АНА..ОТО ОТВЕСТИЕ А ПАРИТЕ ГИ ИСКАШ ТИ

Напиши коментар:


Публикувай