1 059 3

92% искат наказания срещу нарушителите на пътя

МВР са отчели 17000 нарушения повече само за седмица

Росен Стойчев

Само за седмица над 17 хиляди нарушения на пътя отчете МВР, съобщи БНТ.

Нови драконовски мерки срещу нарушителите на пътя: 1000 лева глоба за каране в аварийната лента на магистралата, предлагат депутати. И още - да има наказания за шофиране след употреба, а не под въздействие на наркотици, както е сега. Заради нестихващата война по пътищата , Законът за движение се оказва един от най-поправяните. Последните изменения бяха приети на 22 юни.

Социологическо изследване на "Екзакта" проведено в периода 14-21-юли тества обществените нагласи. В допитването са участвали 1000 българи в 91 населени места

Най-голямо одобрение - малко над 92% е за законовата промяна - на пълнолетни лица, употребили наркотици и алкохол, да се търси наказателна отговорност, ако са причинили увреждане или смърт.

Много голямо одобрение около и над 85% е и за промените да се прекратява за срок до 1 година регистрацията на кола, ако шофьорът е неправоспособен или е употребил алкохол над 0,5 промила или наркотици. Ако собственикът откаже проверка за алкохол или ако собственикът е предоставил автомобила си на лице без книжка.

Най- голяма е съпротивата срещу отпадането на предупредителните знаци за радари и камери на пътя. За този текст неодобрението е най-голямо 25 % , а одобрението едва около 59%. При допитване, направено само сред шофьори, неодобрението е още по-голямо.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Красо Зелето
  Отговор
  1 11:27  30.07.17
  МВР явно са отчели и техните нарушения, и затова статистиката се е повишила. Иначе си е нещо нормално, постоянно и ненадминато по-Българските ''Аутобани''. Моля, да спазват правилата от МВР, а не да се правят на ''кашета'' и да се крият по ''сакаците'' и ''драмалаците'' за да чакат някой дето е нарушил и надвишил скоростта с 10, 15км/ч над допустимото. Това също е нарушение, но по-фатални са техните нарушения дето се крият и плашат хората зад-волана да натискат/набиват спирачки като ги видят зад някой вековен явор и дебела сянка.
 • 2 23:05  30.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • овчар
  Отговор
  3 22:18  01.08.17
  представете си момче в малък град с никаква професия. То цял ден маже с цимента, върти мистрията. Събрало некви кинти и си взело кола за 1500лв. и качва гаджето. Кво му остава? Няма образование, бъдеще, професия......... Слуша чалга и там вижда момето в лъскавата кола и онзи с татосите и лошия но тъп поглед. Избива на пътя всичко. Комплекс за малоценност. В София ги тресе парата. Там са синчетата на тати и чичо. Във Варна и Бургас ги тресе комплекса че са от там. Всички са боклуци пред тях.

Напиши коментар:


Публикувай