1 597 5

Експлоатирали ромски семейства за незаконен въгледобив в Перник

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Незаконният въгледобив в Перник е много сериозен проблем, който засяга стотици семейства и трябва да бъде решен възможно най-бързо. Това каза в студиото на Европа сутрин областният управител на Перник Ирена Соколова.

„Незаконният въгледобив не е просто порив на няколко души да си вземат, да си изкопаят въглища. Това са организирани групи, организирана престъпна група, която се занимава с голям обем незаконно придобити въглища, транспорта им, пласирането им след това в складове на едро. Това изключително много пречи на легалния бизнес. Това е начин на експлоатация на десетки ромски семейства в Перник, защото препитание по този начин не е препитание, а унижение. Ако ромските семейства искат да работят, има достатъчно легални начини“, каза Ирена Соколова.

Сред най-важните проекти за областта е по-бързото строителство на частта от жп линията между България и Македония, допълни Соколова. За това със сигурност ще помогне и предстоящото подписване на договора за добросъседство между двете съседни държави, който стана възможен след сериозните усилия на кабинета:

Перник е добър град за живеене, както показват данните на икономическите министерства и на Института за пазарна икономика, обясни Ирена Соколова За да се развива той още по-добре се работи активно за връзка между предприятията, учебните заведения, бюрото на труда и кметовете на отделните населени места.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • пеуник
  Отговор
  1 11:52  30.07.17
  Уеуе. ...скакауци. ..

  Коментиран от #3

 • ЩЕВ
  Отговор
  2 13:06  30.07.17
  олеле горките те...да намериш циганин да работи и то за без пари, милите колко били унизени...тая Соколова е много зле...
 • 3 15:32  30.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пазарен Либералузатор
  Отговор
  4 15:47  30.07.17
  Циганин - миньор? А стига бе!
 • ооо
  Отговор
  5 17:59  30.07.17
  АЗ НЕ ПЛАЧА...

Напиши коментар:


Публикувай