1 228 10

ВМРО: ГЕРБ сбърка като се отметна за "Америка за България"

Кадър Канал 3
Кадър Канал 3
Светослава Ингилизова

Обединени патриоти не сме се оженили за ГЕРБ, заяви пред Канал 3 Искрен Веселинов, заместник-председател на ПГ на "Обединени патриоти", представител на ВМРО.

"Ние сме хора с глави на раменете си, всеки казус го решаваме с разум, няма причина някой да ни казва какво да правим. В едни случаи подкрепяме ГЕРБ, в други не. Когато те бъркат, няма причина да не им казваме къде бъркат", каза Искрен Веселинов.

Той категорично посочи като грешка отмятането на ГЕРБ от промените в Закона за съдебната власт, които забраняваха финансирането на организации на магистрати от чужди фондации, като "Америка за България".

"Да, ГЕРБ сбърка. Това е поредната жертва на националния суверенитет и дава възможност на други държави да се намесват в такава чувствителна област като правосъдието ни", заяви Веселинов.

"Отвън не бива да се финансират също религиозни и политически организации. Трябва да си опазим чист обществения живот от външни намеси!"

По въпроса за борбата с корупцията, предизвикан от изказване на вицепремиера Валери Симеонов във връзка със стопанисването на плажовете, Искрен Симеонов заяви:

"Борбата с корупцията е да няма тишина. Какъв е министърът, дали е (коалиционен) партньор или не, няма значение - корупцията няма цвят и всички сме срещу нея. Ние сме далеч от мисълта да дърпаме ушите на когото и да било, диалог трябва да има на всички нива. Сигурен съм, че нещата ще се подобряват и ще се разрешат по нормалния начин."

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • тттттттттт
  Отговор
  1 12:25  30.07.17
  Публикувано във факти.бг: ВМРО: ГЕРБ сбърка като се отметна за "Америка за България".............не са сбъркали---и всички знаем защо е така....продажни и подли...
 • dami
  Отговор
  2 12:34  30.07.17
  "Тиквата" има от нещо де не се е отметнал.Вие вървите по същия път,нали сте "коалиция".
 • Све
  Отговор
  3 13:38  30.07.17
  Време е за нови избори и ГЕРБ да да изчезне като антибългарска партия а лидерите най-накрая да влезат там , където им е мястото.

  Коментиран от #5

 • no name no face no number
  Отговор
  4 13:51  30.07.17
  Тук патриотите са прави.

 • onq s konq
  Отговор
  5 14:06  30.07.17

  До коментар #3 от "Све":

  Хаха!Не бързай с изборите,щото ще си вземем и Президентския пост който ви дадохме от състрадание.

  Коментиран от #6, #9

 • 6 18:01  30.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Хахаха
  Отговор
  7 18:07  30.07.17
  Боко е новият Левски КАТО ЗАГУБИ ТОЙ ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ

  Коментиран от #8

 • 8 19:23  30.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • на коня под опашката
  Отговор
  9 20:18  30.07.17

  До коментар #5 от "onq s konq":

  Май забрави как всичко беше изчислил по 3.14 по време на президентските избори! Сега нещо друга песен пееш. Да не останеш по-назад от Винету.

  Коментиран от #10

 • onq s konq
  Отговор
  10 22:43  30.07.17

  До коментар #9 от "на коня под опашката":

  Добре е че възприемаш написаното от мен,но нещата са много динамични и налагат бързи и качествени решения във всеки един момент от денонощието.А истинския демократ -европеец винаги трабва да държи ръката си на пулса на времето.Както и да е-ще ги разбереш тия тънкости,но ти трябва технологично време.

Напиши коментар:


Публикувай