747 11

Стойнев: БСП първа каза, че корупцията е причина за бедността

Драгомир Стойнев
Драгомир Стойнев
Светослава Ингилизова

„Никой никога от високото ниво в политиката не е казвал толкова директно, че корупцията е причина за бедността. БСП го каза първа, на висок глас, чрез Корнелия Нинова, пред тези 60 000 членове и симпатизанти, които бяха дошли на Бузлуджа“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред БНР.

Той обясни, че идеята Радев да назначи директора на специализираното звено за борба с корупцията, ще бъде поставена на политическо обсъждане.

„Много дълго време се захласвахме по румънския модел, който бил много ефективен, но той не беше съсредоточен върху борбата с корупцията. Искаме да поставим началото на такава борба, защото този проблем пречи на икономическото и социалното развитие на страната“, подчерта народният представител.

Той уточни, че президентът Радев не принадлежи на БСП – той е издигнат от тази партия, но принадлежи на тези над 2 млн. български граждани, които са го избрали.

„Нормално е директорът на тази служба да бъде посочен от президентството, но това не означава, че зам.-директорите няма да бъдат избирани с 2/3 квалифицирано мнозинство в парламента. Ако имаме тази подкрепа и всички политически сили се обединим, защо да не се създаде специално звено за разследване на корупцията по високите етажи на властта? Дебатът тепърва предстои“, посочи Стойнев. Той допълни, че предложението е това звено да стъпи на сегашната структура на ДАНС.

„От БСП правим всичко възможно реално да изпълняваме нашата предизборна платформа. С внесени 17 законопроекта, сме най-активната парламентарна група. Имаме 335 въпроси и питания, което в пъти надвишава колегите. Благодарение на наши питания сме предизвикали 5 разисквания в парламентарна зала. 3 временни комисии бяха създадени, благодарение на инициативи на БСП, а и подкрепени от останалите политически сили - НДК, замърсяването на водата и неизплатените заплати на работниците“, подчерта Стойнев и допълни:

„За съжаление това не ни удовлетворява, защото искаме реални резултати от тези действия“. Според него тази парламентарна сесия е преминала главно в скандали, защото не може цялата държава да се занимава с НДК и и суджуците на ГЕРБ. „Може би това показва техния таван на възможностите, което е скандално“, коментира зам.-председателят на „БСП за България“.

По повод случая с Манол Генов Стойнев подчерта, че не е нормално да се дава подвеждаща информация, когато институциите не са си свършили работата. „Да не забравяме, че когато има обвинение, това не означава, че някой вече е осъден. Този човек може да се окаже и невинен. Но когато имаме човек, притискал фирми, взимал суджуци и има фирми, оплакали се, че са модернизирали и обзавеждали офиси на ГЕРБ – това ясно показва схемата и стила на работа на тази политическа сила“, каза още той.

По неговите думи в България най-накрая трябва да се научим, че има разделение на властите, а не от парламентарната трибуна народни представители да искат техни колеги да напускат парламента.

По повод предстоящия парламентарен сезон, Драгомир Стойнев изрази надежда, че през септември това правителство най-накрая ще има управленска програма. „Не помня друго правителство да е имитирало работа. Ние ще поискаме от управляващите дебат и ще предложим нашите мерки как да вдигнем икономиката, производството и да облекчим доходите. Ще поставим на дневен ред и сигурността в страната. Надявам се да постигнем обединение, както показахме, че е възможно“, посочи той.

Според него е хубаво, че от ГЕРБ са започнали да проглеждат за определени проекти, дори и икономически. „Още по-хубаво би било да се вслушат в позициите, които изразяваме от БСП“, допълни той и припомни, че - БСП първи са заявили, че санкциите срещу Русия няма да проработят.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  1 20:49  30.07.17
  Тука няма оправия спасявайте се кои къде намери
 • Ulavia
  Отговор
  2 20:50  30.07.17
  Браво , ама нищо няма да стане според мен. Кучето и кервана.... нали знаете....
 • И какво каза
  Отговор
  3 21:02  30.07.17
  Партийците си мислят, че са на състезание: ние първи казахме. И какво като казахте първи? Нали вие поддържате и създавате корупция не по-малко от всички останали. Нали вие назначихте Пеевски в ДАНС за началник? Нали вие бяхте на власт няколко пъти през последните 20 години. Защо нямаше борба с корупцията по това време, когато имахте властта? Не ставате за нищо. Като междувпрочем и ГЕРБ, но това не ви прави по-добри.
 • Трезвомислещ
  Отговор
  4 21:14  30.07.17
  Корупцията е една от многото причини, но най- главната причина за бедността в България е предложения и приет през 2007г. от БСП плосък данък върху доходите и печалбата. Какво е положението след десет години най- бедната страна в ЕС. а след две три години и в Европа!

 • Наивника
  Отговор
  5 21:48  30.07.17
  Крадеца вика - "Дръжте крадеца".
 • язък за родината ми
  Отговор
  6 22:08  30.07.17
  Куче влачи вече 27 години.Тия в парламента не осъзнават май че народа отдавна ги знае че са шайка разбойници и боклуци.Продажни к...лета сте.Как я затрихте тая хубава България простаци тъпи.Вие сте наркомани и друго заключение нямам
 • Чавдар войвода
  Отговор
  7 22:26  30.07.17
  Тези комуняги. Очевидно разчитат, че народа на България е като електората им-сенилни оплюваци и м...ли, които не помнят, не знаят и не разбират нищо. Заради 50 години 'комунизъм' сме 200 години назад, другари комунисти-БСП-ари.
 • Марионетка на думи
  Отговор
  8 23:41  30.07.17
  Тоа и Владко са лика-прилика. И още от около 240 като тях - Умни момчета и момичета и от лево и от десно и между ...... Скандали и евтини интриги между тях ??!!НИМА!!??? НЕе, нееее, не е възможно ??!! А техните кукловоди направо са заслужиха за вечно страхопочитание с всичкият "просперитет", който създадоха в България и на нас, с който още не можем да свикнем! Ми да! Щом тия постоянно ни отвличат вниманието с кво ли не, а иначе сме затънали до уши в ла.на, ама мислим за техните подмамки...
 • Будалата
  Отговор
  9 08:22  31.07.17
  Като сте стара партия защо бутате напред това момче да ортува. То има говорим дефект и който го слуша го взема на мезе дори да говори умни работи. Виж Пирински е друга бира като буразан и заспал сабужда. А че едните крадливи , но не по малко от другите де.
 • Допълвам
  Отговор
  10 08:53  31.07.17
  В ръководството на бсп-то има най - много милионери. Останалите партии са негови разклонения. В БГ нама нито един ботаташ без КОМУНИСТИЧЕСКИ КОРЕН!
 • Дядо поп
  Отговор
  11 23:36  31.07.17
  Те измислиха корупцията естествено,че те ще я забележат. Докато не се премахнат законите контролиращи всеки един аспект от живота ни и даващи повод на властта да назначава все повече и повече чиновници.Няма оправия докато на 7млн. народ има 300 хиляди чиновника.В това число не влизат армия,полиция,лекари,учители и др. полезни,но непроизвеждащи продукт.

Напиши коментар:


Публикувай