480 7

Васил Велев: Не воюваме със синдикатите, а с грешните политики

Синдикатите превърнаха дебата за добавката за стаж в скандал, за да не се чуят аргументите, твърди Велев

Стефанаки Йоанис

Ние не воюваме със синдикатите, а с грешните политики по доходите, които те защитават. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал по повод изострените отношения между бизнеса и профсъюзите, породени от предложението да отпаднат добавките за стаж към заплатете.

По думите на Велев за работодателите най-ценния капитал са именно работниците и бизнесът е заинтересован от това да има справедливо заплащане и да насърчава повишаването на квалификацията на работниците си.

Според представителя на работодателските организации синдикатите са превърнали дебата в скандал, за да не се чуят аргументите.

Разговорите за политиките по доходите ще продължат и през есента – те ще са и за премахване на минималните осигурителни прагове и за механизма за определяне на минималната работна заплата, каза още Велев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Блок бастер
  Отговор
  1 10:30  31.07.17
  Този фашист го дават по всички медии. Боклук с боклуците ! Акъл тръгнал да дава ама иначе със синя риза на работник се прави кръвопиец ниеден ! Малко им са парите на ” бизнесмените” .

  Коментиран от #5

 • XYQ
  Отговор
  2 10:42  31.07.17
  БЕСИЛКИ ПО ПЛОЩАДИТЕ И МАСОВИ ЕКЗЕКУЦИИ ЗА ВСИЧКИ КАТО ТОЗИ! И ТОВА ВРЕМЕ ЩЕ ДОЙДЕ. НАБЛИЖАВА!
 • Какво ново
  Отговор
  3 11:32  31.07.17
  Алчни работодатели
 • гост
  Отговор
  4 11:35  31.07.17
  Много скоро се настроиха на грабителска вълна.Едни търтеи не знаят що е да работиш свръх сили за да натаманиш трудов стаж за пенсия. Какви отчисления ще правят, като не знаяткак да оформят ФРЗ. Целта им е да не дават повече пари, а трудовия стаж с % създава стимула у работника. Крадливо племе.
 • Трезвомислещ
  Отговор
  5 13:06  31.07.17

  До коментар #1 от "Блок бастер":

  Във Фашистка Германия, работника е плащал на синдиката по една надница членски внос, а РАБОТОДАТЕЛЯ по една надница умножена по броя на работниците на месец! Членуването в синдиката е на 90% задължително. Отношението между работник- работодател са били, много по нормални от колкото сега в България.
 • Пеньо
  Отговор
  6 15:20  31.07.17
  Каквито работодателите, такива и синдикатите. Или обратното....
 • Гого
  Отговор
  7 08:39  01.08.17
  Във Българя няма работодатели има робовладетели за тях човешкият труд не означава нищо! Колко хора работят за 400 лева а някои с месеци не си взимат заплатите!

Напиши коментар:


Публикувай