828 1

Майката, изоставила бебето си: Направих страшна глупост

Снимка: Нова тв
Снимка: Нова тв
Мартин Христов

„Бях в безизходица и ми казаха, че трябва да се оперирам. Последните 5 месеца бяха много тежки за мен”, сподели пред NOVA Мария, майката, която в неделя изостави детето си за няколко часа в София.

Сигналът за оставено без надзор бебе на детската площадка в близост до бл. 20 в столичния квартал "Младост" беше получен на телефон 112 в неделя следобед.

Майката на детето твърди, че то е стояло там само два часа и споделя, че решението да го остави е било импулсивно и е взето на момента. Споделя, че иска да си върне детето. "Аз го изоставих за 2 часа. Мислех си, че ще попадне при по-добри хора, че животът му ще е по-добър без мен. Надявах се да му намерят семейство, но съжалих, че го направих", разказа Мария.

38-годишната жена има още едно дете - 13-годишно момиче, което живее при баща си. "През последните 12 години съм била сервитьорка. Преди раждането 8 месеца работих по 18 часа като сервитьорка. Работодателят ми прекрати договора 5 дни преди да изляза в болничен преди раждането", разказа тя.

"Беше момент на слабост. Страшна глупост е това, което направих", признава Мария и се надява скоро да може да си върне детето.

Емил Тодоров от Агенцията за социално подпомагане обясни, че жената ще трябва да отиде в местната дирекция „Социални подпомагане” и да заяви, че иска да си върне детето. "Тогава колегите ще направят проучване и ще вземат решение", уточни той.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • БолгАрия
    Отговор
    1 20:51  01.08.17
    Защо не се размърдате и не снимате тоя из**д, който я е уволнил, питайте го сега доволен ли е, неговите деца сити ли са, гордее ли се с постъпката си? Какво чакате?

Напиши коментар:


Публикувай