902 0

В „Луфтханза“ са горди от раждането на Николай

Детето ще бъде с българска националност, но като място на раждане няма да бъде посочен град

Стефанаки Йоанис

В „Луфтханза” сме много горди, това е невероятен и много емоционален момент, който се случва много рядко, коментира представителят на авиокомпанията за България, Албания, Македония и Косово Александър Толвет идването на бял свят на малкия Николай.

Той се роди на 12 хил. метра надморска височина на 26 юли, над водите на Северния Атлантически океан.

Детето ще бъде с българска националност, но като място на раждане няма да бъде посочен град, а географските координати – 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

„Уникален паспорт, уникално дете”, коментира Толвелт.

В момента, в който пасажерите са разбрали, че има родилка, задната част на самолета е била опразнена, а хората с медицинското образование са извикани да помагат, на борда има и медицинско оборудване.

Родилката е била в 35-тата седмица, т.е. раждането е станало около 1 месец преждевременно. При самолетните полети има рестрикции – бременни в края на 36-атата седмица не се качват на борда.

„Екипажите се обучават за раждане на борда. Подготовката им е супер. Всяка година екипажите ходят на опреснителен курс по първа помощ, една от темите е именно как да се помогне на родилка да роди”, обясни Толвет.

Статистически на всеки полет всеки полет има доктори – на този са били трима. Самият екипаж също е обучен да се справя, подчерта представителят на авиокомпанията.

„Обсъждаме в момента какво да направим за Николай, искаме да е нещо много специално – да направим нещо за живота и бъдещето му, не само да лети безплатно, например”, добави Толвет.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай