751 5

Райчев: Имиджът на ГЕРБ не зависи от рейтинга на Борисов

Корупцията в момента е свързана с рушветите около получаването на държавните поръчки

Венцислав Михайлов

Случки, подобни на скандала със суджука, стават из цялата страна, но хората все още не оказват съпротива.

Така смята пред Нова телевизия социологът Андрей Райчев в коментар на предложението на Корнелия Нинова, отправено на връх Бузлуджа за това борбата с корупцията да мине под шапката на президента.

Той заяви, че при една функционираща икономика модела за корупция е бил - входно-изходна икономика, след това е дошъл синия модел или приватизационния модел, в момента се крадат обществени поръчки. "Държавата е най-големият купувач - ако всички поръчки в страната са 100, то 40 се падат на държавата", каза той.

ГЕРБ стана огромно и повсеместно явление и затова случки като "Суджикгейт" ще оказват все по-голямо влияние, заяви пред Нова телевизия Райчев.

Според него корупцията в момента е свързана с рушветите около получаването на държавните поръчки. По думите му ГЕРБ е национално явление, докато "суджука" по-скоро си остава местно явление. Райчев си спомни, че когато е живеел в село близо до малък град до София и герберският кмет изненадващо е загубил, камбаната още тогава е била.

"Беше изненада, вижте как хората приемат поражението на ГЕРБ", коментира той. "Времето, когато имиджът на ГЕРБ зависеше само от рейтинга да Бойко Борисов отмина. Нещата се промениха - не е като преди - падне Борисов, пада и партията. Тя стана огромно и повсеместно явление и затова случки като "Суджик гейт" ще оказват все по-голямо влияние, поясни Райчев.

Според него корупцията в момента е свързана с рушветите около получаването на държавните поръчки.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ядосания
  Отговор
  1 14:59  31.07.17
  Още 10 пъти да спомене че корупцията е свързана с рушветите за държавни поръчки ние сме малоумни и това нещо него знаем :х
 • onq s konq
  Отговор
  2 16:28  31.07.17
  За тоя предано червен социолог беше писано ,че е много напред с парите...тъй както си ломоти и гледа надолу обикновено и необходимостта от преводач е задължителна.Аз бих го попитал:... А ЗАВИСИ ЛИ ИМИДЖА НА БСП ОТ РЕЙТИНГА НА НИНОВА?...или по-скоро от юнашката дейност на Г.Гергов и немалкото други червени олигарси
 • Пенсионера
  Отговор
  3 23:08  31.07.17
  А какъв имич има гн. А. Райчев? В тази държава колкото си не честен и богат ти се вдига имич и рейтинг. Обратно на общоптиртите норми и правила. За това ние сме на първо място по всичко,погледнато от долу на горе. Демек обратно.
 • НЕПОДГОТВЕН
  Отговор
  4 12:27  01.08.17
  Обществените поръчки са корупцията? А тоталитарното отношение на ГЕРБ граничещо с феодално, премазването на бизнеса и отнемането по един или друг начин, назначаването по шуро баджанашки способ, монополизирането на икономиката, купуването на малцинствата - циганите и циганизацията на държавата това е запазена марка на ГЕРБ.Та ,Вие, Райчев, се събудихте от изказването на Корнелия Нинова ли? Ми то това е от доста години, явно деменцията е лоша болест и не подминава и вас. Но защо нищо не казахте за изказването на един ромски или цигански лидер от Пловдив който му го каза на Борисов в лицето и размаха пръст да внимава щото ще прикляка на следващите избори. Що приравнявате културата на народа до тази на шайката която ни ограбва в продължение на години. Ниска топка, пошлост е това интервю.
 • Българин
  Отговор
  5 18:49  06.09.17
  Глупак

Напиши коментар:


Публикувай