747 3

Обвиниха Мария за изоставяне на дете

Предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“

Венцислав Михайлов

Майката Мария Иванова, изоставила тримесечното си бебе в столичния ж.к. Младост, беше привлечена като обвиняема, съобщиха от прокуратурата.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се провежда разследване във връзка с изоставеното от майка му тримесечно бебе.

Мария Иванова е привлечена като обвиняема на 31.07.2017 г. за това, че на 30.07.2017г., в обедните часове, оставила тримесечното си бебе без надзор и достатъчна грижа в градинка в столичния ж.к. „Младост“. По този начин обвиняемата Иванова е създала опасност за неговото физическо и душевно развитие, доколкото детето е изоставено само, на слънце, безпомощно с оглед възрастта му, без храна и вода.

Детето е било забелязано от свидетелката И. Б., живуща в близкия блок. Същата незабавно е слязла при него, като заедно с друга жена, която в този момент е била в градинката, са сигнализирали органите на полицията. На място е пристигнал екип на полицията, инспектор при детска педагогическа стая и екип на „Спешна медицинска помощ“. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от страна на полицейските органи при 07 РУ-СДВР е била установена майката на тримесечното бебе.

Мария Иванова е неосъждана към настоящия момент. Спрямо същата е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

На 01.08.2017 г. на Иванова е предявено обвинението за престъпление по чл. 182, ал. 1 НК, за което са предвидени наказания „лишаване от свобода“ до 3 години и „обществено порицание“. Същата се е възползвала от възможността да даде обяснения, като пред разследващия полицай е заявила, че се намира в тежко материално положение.

Разследването по делото продължава.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Българин
    Отговор
    1 20:28  01.08.17
    А така, сега и обществено ще я порицаваме, защото умира от глад и мизерия и се е опитала да направи, това което всяка майка би направила, да спаси по някакъв отчаян начин рожбата си... Какъв цинизъм, каква отврат! Живеем във ВУЛГАРИЯ!
  • Диди
    Отговор
    2 22:37  01.08.17
    Не си прав.След като няма средства да храни детето,то да оставиш бебето някъде само,не решава проблема.Тя е изложила бебето с опасност за живота му.Трябвало е да се обърне за помощ към социалните грижи за дете или в краен случай към полицията. Тази жена е оставила бебето на произвола на съдбата.Присъдата е правилна.А бебето ще бъде настанено в дом,и няма да й го дадат никога.Винаги първо трябва да се мисли за живота и сигурността на детето.
  • неутрален
    Отговор
    3 16:47  02.08.17
    Абе, госпожо или госпожице Диди, ти в кой свят и държава живееш ? Какви социални и полиция те бият по главата? Има ли институции, които се интересуват от човека в българия? Нека да си припомним за убийството на студентката от убиеца за когото неговата тъща и бившата му съпруга са подавали сигнали и НИЩО! Е стигна се до там, че този уби невинна девойка, а тука се говори за социални , полиция и още какво ли не. ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА, след като не помагате на бедната жена, не я досъсипвайте, оставете и детето, дайте сметка по която стотици българи ще преведат пари и тя ще има с какво да живее. Не набутвайте поредните грешни 600 лева на приемна майка, а ги дайте на Мария. ПРЕСТЪПНО, ДОЛНО ПРАВИТЕЛСТВО!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай