1 890 5

Договорът с Македония мирише на суров петрол

Джамбазки беше оптимист, че с договора се отваря нова страница в отношенията между София и Скопие

Стефанаки Йоанис

"Договорът с Македония мирише на суров петрол." Тази теза изказа пред bTV бившият дипломат Боян Чуков.

Съкоментатор на Чуков беше евродепутатът Ангел Джамбазки. Двамата коментираха пробивът в двустранните отношения между България и Република Македония с подписания Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави.

Освен това с договора се дава възможност Македония да бъде интегрирана в НАТО и то веднага. Освен това газопроводът "Опал", свързан с Германия, съгласно третия енергиен пакет е бил на 50% празен.

Ангел Джамбазки заяви, че с подписването на договора се дава възможност за завършване на Kоридор номер 8, свързващ Бургас и Драч. Евродепутатът посочи, че през септември ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между шест държави в Грузия.

Джамбазки беше оптимист, че с договора се отваря нова страница в отношенията между България и Македония. По думите му години наред чужди на България и Македония сили са гледали да държат един братски народ разделен. "Този договор отваря врата за едно добро бъдеще", категоричен бе Джамбазки.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тити
  Отговор
  1 11:14  02.08.17
  Джамбазки обърна палачинката
 • iorgo
  Отговор
  2 12:01  02.08.17
  ПАК ние май сме отдолу от цялата работа печелят щатите и някой наш управляващ
 • сасед
  Отговор
  3 12:07  02.08.17
  ЕЕЕЕЕх патриоти май ДПСто ще излезе право че те са най големите и единственни патриоти в Българиа. Жалко че за пореден път ние българите останахме подведени и излъгани

  Коментиран от #5

 • Отворено Око
  Отговор
  4 14:00  02.08.17
  Стратегията е водене на война срещу Русия от славянски територии (членството в НАТО е на първо място). В същност под натиска на по - Горни сили Македония ще се присъедини към България. Тъмните вече знаят, че трябва да стягат куфарите си, но ще искат да запалят къщата Земя, на отпътуване.
 • кгб вън
  Отговор
  5 09:47  04.08.17

  До коментар #3 от "сасед":

  ДПС-то са руснаците и КГБ! Май ти се иска соца? Няма го соца, соца умре!

Напиши коментар:


Публикувай