Last news in Fakti

2 Август, 2017 17:41 1 802 23

Борисов: Няма по-добри от нас

  • бойко борисов-
  • програма-
  • правителство
Борисов: Няма по-добри от нас - 1
Снимка: Архив

"Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.

„Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща“, добави премиерът. Той напомни, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

Управленската програма обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията. Общата цел на коалиционното правителство е: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението.

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България, гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт, провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Правителството извежда в отделен приоритет мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление. Приоритизирането на откритото управление като политически ангажимент осигурява на гражданите и техните организации възможности за участие в управлението и информираност за дейността на държавните органи.

Над 700 души са назначени в МВР - надявам в следващите седмици да изпълним и поетия ангажимент за 1000 нови полицаи. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, стана ясно от стенограмата.

„Над 700 вече сме назначили. Другите в момента са на курсове“, уточни Борисов.

По думите му полицаите трябва да преминат шестмесечни курсове. Премиерът Борисов припомни, че с всеобщите усилия на парламентарните групи е променен и Законът за МВР.

Той уточни, че от вчера вече се изплащат парите за летните униформи на служителите.

„Така че, много от нещата, които сме описали в програмата, вече са свършени или се свършват“, заяви премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят поясни, че в сферата на отбраната е изготвен План на действие, който ще се прави поетапно и базата на индустриалното сътрудничество, на повишаване капацитета и качеството на Българската армия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    36 3 Отговор
    Добре че умре циганката дето ви хвалеше!
  • 2 фенът

    7 24 Отговор
    Браво на най-великия Министър Председател на всички времена. Искаме да ни управляват вечно
  • 3 ПЕНСИОНЕР

    34 2 Отговор
    Верно е гн. Борисов, че няма по добре от вас по всяко отношение. Но нас ни интерсува останала част от населението, тънеща в мизерия . Вярватели че с тези африкански пенсии, и заплати може да се издържа на европейски цени?

    Коментиран от #10

  • 4 Перо

    41 2 Отговор
    "Няма по-добри от нас..." в краденето!
  • 5 Много сте зле

    26 1 Отговор
    Това изказване, Бойко, показва само колко сте зле. Дали сте по-добре от другите или не, не е важно. Важното е, че не сте добри, т.е. по-добри не значи добри. Примерно, за полицаите. Едва ли проблемът на МВР е в 700 полицаи, при 45000 в наличност. Проблемът е, че от тези 45000 - 20000 са неспособни да вършат каквато и да е работа. Назначени са по втория начин и само заемат място, без никаква полза. Така е и по другите министерства. Направете нещо срещу това. Уволнете 50% от тези чиновници. Те не вършат нищо полезно, само изяждат парите за по-смислени неща. Нека вашата партия даде пример за броя на депутатите. Твърде много са 240 за малка България. Холандия при 16 милиона души население има 150. Може да не можете да го прокарате през НС, но можете да го дискутирате, да видим кой е против, какви са доводите, че са необходими толкова много. След това за съветниците в Столична община и те са много - 69, при 25 в Прага. Ние теб преди 8 годините те избрахме да направиш това, а не да се занимаваш със 700 полицаи, а да разкараш чиновничеството дето смуче кръвчицата на народа. Иначе и аз ходя на работа и работя много, но не се хваля немощно като теб
  • 6 ГЕРБаха ни майката

    30 3 Отговор
    Нагльооооо !!!!
  • 7 МММ

    25 2 Отговор
    Тоя се мисли за месия. Горко ни.
  • 8 Мерц

    3 26 Отговор
    Всички комунисти тука да се пръснете от яд! И да си мълчите и живеете жалкия живот! Герб е спасението на България!

    Коментиран от #14

  • 9 Будалата

    21 1 Отговор
    Те такова животно нема . Всичко му е наред като ТИКВА на плет .ЕВАЛА .
  • 10 filo

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНСИОНЕР":

    Толкова сте бедни, че телефонните измамници станаха милиардери.
  • 11 Ц.Ц+Б.Б

    14 0 Отговор
    ЛЕЛЕ МАЙКО ТОЗИ НЕ РАЗБИРА ЩО ПРАВИ ТРОЙКАДЖИЯ САМО КРЪЧМАРССИ МОБЕТИ НИЩО ЗА ИКОНОМИКА НЕМАМ ДУМИ
  • 12 onq s konq

    3 16 Отговор
    Значи умряла му ня ББ циганката дето го хвали и край-трябва да си мълчи,а вие да му налитате като лешояди един през друг?И СЪС КАКВО ПРАВО ГО КРИТИКУВАТЕ,СЛЕД КАТО НЕ ПОСОЧВАТЕ ДРУГ-ПО-ДОБЪР ОТ НЕГО?Нещо повече-ВИЕ ИЗОБЩО НЕ СТЕ ГЛАСУВАЛИ!И още повече,че ВИЕ НЕ ЖИВЕЕТЕ В БЪЛГАРИЯ/поне по-голямата част от вас/,а имате претенции да определяте бъдещето на БГ?!!И пак ви питам:КОЙ СПОРЕД ВАС ЩЕ УПРАВЛЯВА ПО-ДОБРЕ ОТ БОРИСОВ?Ако нямате отговор,просто си затваряйте устата!

    Коментиран от #21, #22, #23

  • 13 Бай Тошо

    13 1 Отговор
    Ако, кацата с меда е пред мен,аз лично ще работя 4г.денем и нощем без почивни дни.Всичко ще правя пътища,велоалея,паркове.Как да почивам някой друг,ще опапка медеца.Ако пък бачкам за 6 стотака как да ми се ходи на работа тока ми е 300,водата 50,оскъдното ядене 300 детето по 2кинта на ден 60лв. И още куп работи.Оправията е една скачате в фризера за 15-на дни а другите 15 се събуждате за да платите на Боко Бароко.П...ли долни как не се наядоха.Ще ми почиват по-два месеца за да ходят да си нагледат хотелите по морето и Банско.Само народа ще оправи нещата, ако се събуди ВЕЧЕ.Като се започне от КАТ ,общини,учреждения.всичката фикална маса трябва да бъде изтребена до крак.По тези места всички са роднини и се е...т помежду им.
  • 14 Бай Тошо

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мерц":

    Може да си мерц но не си Бенц.Що не си купиш едно ветрило и да ходиш да му ветрееш топките на Боко Бароко а?Може и да ти намери работа в парламента като метлар.
  • 15 НЕразбирач

    6 2 Отговор
    В какво сте най-добри, бе?! Самият факт, че го изричаш е достатъчен! Аз съм по-добър от теб в пъти - айде сега да видим!

    Едва ли на пръстите на ръцете може да се намерят някакви сравнително добри неща, камо ли много-добри, отлични и т.н.!
  • 16 МАДУРО

    7 1 Отговор
    България и Венецуела...държави близначки...напредък,но в обратна посока...Срам
  • 17 ХАСАН

    4 0 Отговор
    За "няколко тона суджук"повече..хехе.....излагации..кифладждии...или за "светло суджук бъдеще"
  • 18 ХАСАН

    12 0 Отговор
    2 милиона пенсионери с 35години трудов стаж живеят с 200лева пенсия...пенсионирани учителки се хранят от контейнери...а те суджуци
  • 19 ГОЙКО

    9 0 Отговор
    ТЕ ТОЯ УТЕПА РИБАТА- КАТО ХОДИТЕ НА РИБА НОСЕТЕ СОДЖУК ЗАЩОТО НА ХЛЯБ НЕ КЪЛВЕ.
  • 20 неутрален

    5 0 Отговор
    Както винаги Тиквата се изказва не подготвен. в какво сте първи? То е ясно в най-големите кражби. БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ!!!!!!!!!!
  • 21 Оптимус

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Човеко, с катъра баварски, аз бих управлявал 1000 пъти по-добре, от прехваленият ти и префукащ се Банкянски Рамбо. Но мен не ме искат даже за общински служител, щото в Канефистан важи поговорката Шуро и Баджо да си се назначават, а не доброто на бълг. фолк. Сега ще ти покажа следните неща, които опровергават фукалявенето на бат Рамбо на снимката: 1. Гласууваха за полицаите да ползуват камери, но да се поставят указателни табели че има камери...все едно полицай да тръгне да щурмува терорист с мегафон и подробности какво ще прави... 2. Не гласуваха едно важно правило- че ако криминално проявяващо се лице нападне да бие и убие дори невинен човек или длъжностно лице, то полицаят има правото да стреля първо в крака или друга несмъртоносна част, а при смъртна опасност и в мутрата на рецидива. 3. Фукльото дето се обожествява на снимката се пльосна по гол тумбак на тенискорта, за да се фука кат бицепс Рамбо, забравяйки, че цял свят му гледа тулупа и ни взема за маймуни в Абсурдистан, което не е далеч от истината, ако гледаме какво правим. 4. Трябваше да изпрати бюрократите в практическата част. Да вдигнат заплатите на МВР е правилното, но трябва да се намали бюрокрацията, за сметка на практиците, хората вършещи оперативна и аналитична работа! А доста бюрократи има на тоя и оня човек, както навред в институциите. Рамбо няма тежест, просто думите му са фукня, изстрадана от нас много хора, а някои умряха заради такива като него. Защо го хвалиш, фен на лъжедо
  • 22 Оптимус

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Винету и гърбавата мафия саботираха лобирайки за секънд трета едишън самолети, а Гриппена е чисто нов, при това съвременен вариант? И си създадооха комисия гърбавите, за да лапнат още някоя консултантска и труд.... Държавата на комисиите, не на работата...Фукльто на снимката, акоо беше жив по времето на Тепвелр нямаше да го назначат даже за коняр, там се иска да си скромен и да обичаш животните, а тия строят с милиони паметници на умрелите, а погубват нас живите българи... Разрушиха паметника на България, а това е светотатство понеже е сътворен в чест на държавата ни - хубав или лош, той е символ. И прабългарският герб не е като тоя смешен лъвски символ сега, но това е друго нещо. И химна ни е заспал, а трябваше да е тържествен марш! Не хвали такива хора - те съсипаха тоя народ и държава. И да е сторил нещо полезно, то повечето му и им дела са геноцид за нас. Може ли да има "задължителен допълнителет пенсионен фонд? А тия фукльовци за да лапат го въведоха... Ето какви хвалиш - враговете ни, станаха богаташи на кръвта на тоя народ и мъките му. Аспарух би убил всяка мутра продаваща територия на чугденци, а тия узакониха грабежа и и робуването на тоя народ на такива? Тоя ли хвалиш? Омуртаг би го разпънал на 4 коня. Ако преди това не му резне зелката на дръвника, за да не мъчи конете... Тоя ли хвалиш? Такива съсипаха България от много отдавна. Да е един да го носиш на ръце, но са много като тоя.
  • 23 Оптимус

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Финансира частни училища с държавни пари... те събират от студенти и ученици и държавата им налива още.... това ли хвалиш? Аферата "суджукгейт" се позаглъхна и бушона, го уволниха. Ако се бе задълбало Рамбоно би било редно да си направи сепуко по старите обичаи, а понастоящем и оставка... Не разбирам, човече с Баварката и тотална руссофобска закваска, какво харесваш на тоя и подобните му? Те строят за милиони разни стадиони в пустеещи села, а на нас живите мицерни заплати и пенсии даже да не доживеем до пенсия? Този ли хвалиш? Аспарух би го удавил в реката дори, за един от греховете му през годините. Такива ликвидираха България и народа и. Този ли хвалиш, водачо на секънд едишън катър с 200 коня? Че ти си съучастник морално на убитите ограбените и осакатените поради деянията на това лице и мафията им, не броим, че и предните червени депесари седесари ендесевари и останалите бяха същите.... тоя ли хвалиш, не разбрах? Мисля, че Калоян би го завързал за ушите над крепостта докато издържи или се смъкне с ушите си до земята... Ей, тия съсипаха живота ни. Колко убити, ограбени, осакатени невинни лежат на делата на тоя и подобните му? Той не бе чел даже за Южен поток проекта, но го отрече тотално, а после се разтича да търси документация... Тоя ли хвалиш? Това е ненормална държава - генералите да търпят такива като тоя на власт! Затова и докато има такива морали няма живот за българите ХОРА. затова младите масово емигрират, заради такива като тоя. И май още ще
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове