Last news in Fakti

3 Август, 2017 15:05 1 770 6

"Да спасим Добруджа" скача на зелените

  • добруджа-
  • да спасим добруджа-
  • зелени-
  • натура 2000

Освен това се настоява за незабавно приемане на общите устройствени планове на общините Каварна, Балчик и Шабла

"Да спасим Добруджа" скача на зелените - 1

„Да спасим Добруджа“ организира в петък протест с искане да падне забраната за строеж и да се разреши риболова на бяламида.

Това се казва в открито писмо на неправителствената организация до медиите.

От „Да спасим Добружда“ настояват да се преразгледат границите на „НАТУРА 2000“.

Освен това се настоява за незабавно приемане на общите устройствени планове на общините Каварна, Балчик и Шабла, гарантиращи развитието на Добруджа и поминъка на хората.

Ето и декларацията.

ДО

БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА „ДА СПАСИМ ДОБРУДЖА”

ЗА ОТМЯНА НА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА НА

КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА

Ние, организациите, гражданските групи и жителите на трите общини Каварна, Балчик и Шабла, излизаме на масов протест на 04 август 2017 г., Петък, от 8:30 ч. пред сградата на община Каварна (гр. Каварна, ул. "Добротица" 26)!

Гражданска инициатива „Да спасим Добруджа” кани представителите на медиите за да отразят масовият протест и справедливите искания на хората от трите общини.

Искаме от Министър-председателя на Р България г-н Бойко Борисов, до 12:00ч на 04 август 2017г. да отмени смъртната присъда на Крайморска Добруджа, наложена със заповед № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите, с която се налагат абсолютни забрани за земеделие и строителство в нашите земи и се отнемат нашите конституционните права на свободна собственост.

С тази заповед населението в трите общини се обрича на мизерия! Това е поминъкът на хората!

Правителството явно не разбира, че за да угоди на интересите на няколко зелени активисти, които злепоставят българската държава в Брюксел, извършва геноцид върху българския народ и неговите интереси за развитие на модерна България. Под диктата на зелената мафия хората остават без възможност да изкарват доходи от собствените си земи и риболов. Кой ще ни върне платените пари и ще ни обезщети за вашите безмилостни решения? Поставяте хората на колене!

В наше отсъствие „екологични експерти” са определили и картирали погрешно границите на зони НАТУРА 2000, вкарвайки имотите на милиони българи в безпрецедентен за Европейския съюз особен режим на забрани и ограничения на гражданските права. НАТУРА 2000 в България е 40% от цялата територия на страната – ниво, което го няма в нито една европейска държава. Зоните НАТУРА 2000 в Крайморска Добруджа не отчитат реалното състояние на имотите и наличието на защитени видове в тях. С обявяване на НАТУРА зони в голяма част от акваторията на Черно Море ще се забрани и ограничи рибностопанската дейност на българските рибари, без да им се дава алтернатива чрез законови практики и режими, докато българската риба ще отива към съседни териториални води. Методът на картиране на всички зони не е точен, чрез изследване на място, а е извършен чрез допускания и предположения.

Под диктата на шепа хора от жълтите павета в София, които за всичко блокират Орлов мост в защита интересите си за получаване на милиони евро от европейски екологични проекти, вие предадохте нас, жителите на Крайморска Добруджа и ни обрекохте на мизерия и пълна липса на възможност да защитим правата си по Конституция. Българският народ няма да ви прости това национално предателство!

В случай, че искането ни за отмяна на смъртната присъда на Крайморска Добруджа - Заповедта за забрана на земеделие и строителство в общините Каварна, Балчик и Шабла не бъде отменена до 12 часа на 04.08.2017г., ще преминем към гражданско неподчинение.

НАШИТЕ ИСКАНИЯ:

1. Незабавна отмяна на заповедта за забрана на земеделието и строителството в Добруджа № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите;

2. Да отпаднат всички забрани за земеделие, риболов, туризъм, лов и всички дейности, свързани с поминъка на хората;

3. Възстановяване на правото на ползване върху земята и имотите на собствениците и ползвателите или връщане на всички платени от хората пари;

4. Включване на собствениците и ползвателите на имоти в управлението на НАТУРА 2000 и предоставяне на директно финансиране за опазване на природата в земите им, които да компенсират загубите им;

5. Ново картиране на НАТУРА 2000 в присъствието на собствениците;

6. Незабавно приемане на общите устройствени планове на общините Каварна, Балчик и Шабла гарантиращи развитието на Добруджа и поминъка на хората;

7. Въвеждане на ясни и законни практики, а не забрани за риболов и улов на бяла мида по принцип. Комуникация с рибностопанския бранш и разрешителен режим извън размножителния период на видовете. Да се узаконят в националното законодателство уредите за добив на бяла мида, разрешени вече в ЕС. Контрол на границите с Гърция и Румъния за контрабанден износ на бяла мида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 приятел

    10 1 Отговор
    И да се забрани на един арендатор да има и обработваповече от 500 декара така ще спасим добруджа

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "приятел":

    И какво според тебе са някакви мижави 500 дка за Добруджа?За инфо моят арендатор обработва 15 хил.дка,съседната кооперация-18 хил,,през шосето обаче започват земите на други арендатори,между които лидер е естествено "арендатора на годината"2016/няма да му казвам името-би трябвало да го знаеш/ със 85 хил. дка.И точно той даваше най-добрата рента преди,в последните години не се интересувам,защото съм предоволен от моя.Аме на места,където НЯМА КОНКУРЕНЦИЯИ РЕСПЕКТИВНО АРЕНДАТОРИ КОЙ ЩЕ ГЛЕДА ЗЕМЯТА?сТРУВА ЛИ СИ ДА СЕ ЗАТВОРЯТ ЗАРАДИ ЕДНИ МИЖАВИ 500 ДКА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЗА ТРАКТОР,КОМБАЙН И ПЪЛЕН НАБОР ОТ ОСТАНАРАТА ТЕХНИКА И КОЙ НЕНОРМАЛНИК БИ ГО НАПРАВИЛ?Приятелю...мразя простаците ша знайш.Ма много!

    Коментиран от #4

  • 3 Антон

    6 0 Отговор
    Да подкрепим тези хора срещу зелените рекетьори. Аз съм в района и ще се включа!
  • 4 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    КОНЯРЧЕ / ма ша знаеш/ много са ти писали че си пр..ст ама наистина е така !!!! Европа трябва да дава субсидии от парите ни за членство в Е.С. на малки ферми за да ги подпомага а не на богати / арендатори/ мафиоти !!! Когато връщаха земите тавана беше 300 декара собствена и обработваема !!! 700кг. от декар по 0.30ст кг къде са 80 лв рента бе коняр!!!С два подписа на свидетели окрадоха стърнищата и крайбрежната територия !!!!

    Коментиран от #6

  • 5 Gea Regreben

    4 3 Отговор
    Браво! Така трябва да се противопоставяме на измислените еколози. Ако не се вземат мерки, тия смотаняци ще затрият поминъка на хиляди хора.
  • 6 onq s konq

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Да,казвали са ми го много че съм прост,което ме прави особено щастлив ЗАЩОТО ВСИЧКИ ДО ЕДИН СА КАТО ТЕБЕ И НЕ ПРИЛИЧАМ НА ВАС!А преди да си даваш мнението по въпроса трябваше да прочетеш,че Европа конкретно за случая с плащанията на единица площ отпуска НА ВСЕКИ СОБСТВЕНИК НА ЗЕМЯ ЕДНАКВИ СУБСИДИИ,като условието е да заяви минимум 10 дка площ.Не знам какви са тия твои измислени 700кг/дка и за какъв вид култура говориш,щракаш ги по 0.30ст и роптаеш че рентата била малко,но ...неам нерви да следя криволиченето на мисълта ти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове