510 1

ВОЛЯ готви закон срещу фалшивите новини

Венцислав Михайлов

ПП ВОЛЯ подготвя закон за фалшивите новини. Това обяви в предаването "Денят ON AIR" членът на Изпълнителното бюро на партията Стефан Августинов.

Основният механизъм на този закон ще бъде регистрационен режим за всички сайтове. Той ще съдържа информация за собственика на домейна, кой оперира в сайта и каква е неговата класификация.”Проблемът с фалшивите новини е изключително наболял в цяла Европа”, допълни Августинов.

Той коментира и текста на предложените поправки в Закона за съдебната власт, който ще принуди всички работещи в съдебната система да декларират евентуални членства в ловни дружинки, клубове по интереси, фенклубове и други подобни. Стефан Августионов бе категоричен, че това може бъде употребявано като наказателна мярка срещу магистратите и е вид влияние върху съдебната власт."Това на практика забранява свободата на сдружаване, която е основна човешка свобода... Търси се инструмент за влияние върху тези хора", допълни още на Стефан Августинов.Според него дискредитиране на даден служител в съдебната система по този начин може да се случи, ако последният, например, не си е плащал от години членския внос в клуба, където се води записан.

Августинов припомни още, че ПП ВОЛЯ е била с най-висок коефицент на ефективност на внесени законопроекти през първите три месеца от работата на 44-то Народно събрание. Той издаде, че ВОЛЯ подготвя и законодателни промени, които ще подпомогнат разкриването на светло на обществените поръчки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • магарешки бизнес
    Отговор
    1 17:37  03.08.17
    Е това, ако не е фалшива новина !

Напиши коментар:


Публикувай