5 321 17

Камион по поддръжка виновен за тежка катастрофа

За паркираното камионче не е имало абсолютно никакво предупреждение

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Венцислав Михайлов

Камионче по поддръжката на магистралата е било паркирано в лявата, най-бърза лента, на магистрала "Хемус", когато в него се е забила, без възможност за спасение, колата на една от последните жертви на пътя - 60-годишна жена.

Шофьорката загина на място в района на пътен възел "Слънчево" на 31 юли. Заедно с нея в колата пътувало и 7-годишното й внуче, което бе ранено.

За паркираното камионче не е имало абсолютно никакво предупреждение.

"Нямаха дори един конус, който да могат да поставят. И при въпроса ми към работниците как е допустимо това нещо, те мълчаха", каза Светлозар Колев, близък на починалата жена, пред Нова телевизия.

За смъртоносното камионче, паркирано без предупреждение в лентата, по която колите се движат със 120 км/ч, свидетелства и видео, направено на същото място, вероятно малко преди трагедията.

Близките на загиналата жена получили сигнали и от други, пътували в района по време на магистралата.

"Имало е автомобил, камион, пред пострадалата, който в последния момент е успял да заобиколи спрелия камион, но за съжаление моята близка не е могла да реагира, не е имала избор", разказа още опечаленият мъж.

Той допълни, че всички можем да сме на това място.

"Нямам обяснение и за хората, които работят и са спрели така автомобила, нямат ли поне за собствения си живот притеснение, защото и той е застрашен в случая", каза още мъжът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • РОБИНЗОН
  Отговор
  1 16:49  03.08.17
  КАТО НАЗНАЧАВАТ НЕГРАМОТНИ СЕЛЯНДУРИ ЗА ПЪТНА РАБОТА ТАКА ЩЕ Е !!! МИР НА ЖЕНАТА И ДАНО СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО, А РОДИТЕЛИТЕ МУ ДА ГИ СЪДИ ТЕЗИ ИДИОТИ !!!!

  Коментиран от #3

 • Да ви кажа
  Отговор
  2 16:51  03.08.17
  Какви притеснения да имат - тъпи, малоумни?! То у нас вече само такива останаха да работят!
 • БЪЛХАрия
  Отговор
  3 16:59  03.08.17

  До коментар #1 от "РОБИНЗОН":

  ТОО АКО БЯХА СЕЛЯНДУРИ ЩЕШ ДА Е ДОБРЕ А СА НАЗНАЧЕНИ САМО М..САРИ ДЕТ НЕ ЗНАЙ НИ БЪЛГАРСКИ НИ ПЪК КОЕ ДЯСНО И КОЕ ЛЯВО
 • Иван
  Отговор
  4 17:02  03.08.17
  Винаги съм се чудел на простотията в БГ..тук в Унгария такова нещо ще светка ще мигат 100 метра преди това табели, сигнални показалци с лампи, катоастрофа пък като стане или някой е аварирал идва полицейска кола застава пред това с включени светлини да сигнализира по няколко полицаю стоя и само пътеуказват че да не стане втора, а у нас ни знак ни дявол в такива случаи.....

 • Финдли
  Отговор
  5 17:49  03.08.17
  Малоумниците отдавна са мнозинство по тези земи.

  Коментиран от #6

 • Ангелов
  Отговор
  6 18:00  03.08.17

  До коментар #5 от "Финдли":

  Бях убеден ,че нямат сигнализация,без даже да вида снимките ,това е редовно в БГ.
 • Гадина
  Отговор
  7 18:08  03.08.17
  Абе и полицаи да има по-зле. Караме преди време в колона лява лента със 120 и изведнъж този пред мен като скочи на спирачките мъжката се надянахме 5-6 коли. А то някакъв ушев маха да се намали скоростта и оня олигофрен пред мен спря все едно магаре излезе пред него. Малоумна работа, и от моя страна де, заради дистанцията.
 • Адолф
  Отговор
  8 18:36  03.08.17
  Не мога да си представя колко прост трябва да е шофьорът на буса, за да спре там. Само знам, че тази простотия трябва да бъде наказана със солидна ефективна присъда. Такъв материал остана в циганската ни държава, за съжаление!

  Коментиран от #12

 • Мангава тут Мангава
  Отговор
  9 22:55  03.08.17
  Пак ще се повторя, в България сега това е бизнеса, да имаш Автоморга, и Погребална агенция. Ще тънеш в пари! Докато се издава медицинско само с-у 10 лева, без прегледи при лекар и т.н няма какво да ни очудва. Все от някъде се започва, а това е най-важното. Как може да назначават слепоци на такива важни работни места! Ами ако беше Рейс с пътници? Колко жертви ще имаше!? Направо не ми се мисли! Който е избягал от България, НЕ СЕ Е ВЪРНАЛ! И СПРАВОО!!!!
 • Morgoth
  Отговор
  10 09:37  04.08.17
  Предния уикенд едни такива бяха си сложили знака точно след завой. В комбинация с ТИР в дясната лента го видях в последната секунда. Вярно само знак, а не цял камион, но ми изпробваха рефлексите и спирачките. Толкова рязко от 140 до 60 не бях свалял. Малоумна история, но такива са и от КАТ и от пътна агенция. И тук не е въпроса в м....лите които чистят - от тях не можем да очакваме повече, а в тези които ги контролират.
 • асссссссс
  Отговор
  11 10:08  04.08.17
  За съжаление е пълно с малоумници на всякъде в тая нашата държава , сега би било редно този шофьор на това камионче да го осъдят за непредумишлено убийство , крайно време е е такива глупаци да си поемат вината.
 • Бенц
  Отговор
  12 10:24  04.08.17

  До коментар #8 от "Адолф":

  Да,прав си че шофьорът е прост но виновни са и тези които са го пратили,инструктирали , обезпечили със сигнални съоръжения....и т н...
 • DBS
  Отговор
  13 10:29  04.08.17
  Тези,които поддържат Хемус са пълни олигофрени. Не един и два пъти пъти съм скачал на спирачките заради такива камиончета спрели в лява лента на ЗАВОЙ.Или без знак,или с едно конусче на 2 метра. И товва ако е обозначение.И съм 98 % сигурен че точно това е станало и причина за катастрофата. По Тракия и Струма са малко по добре нещата откъм обозначаване на такива.

 • Отоплител
  Отговор
  14 17:46  04.08.17
  Това са хора за лишаване от българско гражданство за тероризъм.НЕЗАБАВНО да бъдат изхвърлени от РБ.
 • Шаран БГ
  Отговор
  15 20:11  04.08.17
  Ако работниците знаеха какво представлява скорост от 120-140 км/ч разчетени в метри за секунда, не биха се отнесли талкова безотговорно към задълженията си по сигнализацията.Трябва да бъдат съдени изключително строго !! И още - какво прави това камионче в скоростната лента ? Неговото място е от другата страна, зад непрекъснатата линия! "Иване" № 4, само на споменавай Унгария - веднага получавам комплекс за малоценност. Ако взема да пиша какво бе там още в 1986-1988 година спрямо нашата нещастна България," шапка ще ти падне ". А и ветераните /ако още има някой жив/ от ВСВ, за първи път са видели там асфалтиран път - 1945 година!?!?
 • незнайко
  Отговор
  16 03:46  05.08.17
  Тази жена гледала ли си е пътя изобщо ? На този прав участък се вижда на километър напред ! Няма значение кой е спрял там. Ако е дефектирал автомобил или катастрофирал, трябва да се блъсне в него ли ? Все повече изпращялници има по нашите пътища.

  Коментиран от #17

 • Ограничения
  Отговор
  17 20:52  05.08.17

  До коментар #16 от "незнайко":

  В България максимално допустимата скорост не трябва да бъде над 120.В най-развитите ,с най-хубави пътища няма такова ограничение 140?!?!

Напиши коментар:


Публикувай