1 189 4

Събарят Стария съвет в Стара Загора (СНИМКИ)

Снимки: Община Стара Загора
Снимки: Община Стара Загора
Мартин Христов

Започна събарянето на административната сграда в центъра на Стара Загора, позната като "Стария съвет". Очаква се сградата да се премахне за малко повече от 2 седмици.

Пространството, на което е разположена сградата, ще служи за продължението на парк "5-и октомври". Свободната зона ще се впише в облика на централната градска част като естествено продължение на Градската градина.

Припомняме, сградата беше обявена от експерти на община Стара Загора като опасна. Сградата се събаря по предписан от общината метод.

Според служител на фирмата изпълнител на събарянето на сградата проектът ще преобрази изцяло облика на центъра на града.

Стара Загора / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Комаров
  Отговор
  1 18:18  03.08.17
  Унищожава се масивна, тухлена сграда, разположена край парк, която може да бъде трансформирана във всичко. Пълна идиотщина.

  Коментиран от #2, #3

 • законен
  Отговор
  2 18:41  03.08.17

  До коментар #1 от "Комаров":

  Сградата е гредоред , почти напълно изгнил , да не говорим за инсталациите и т.н. "Трансформирането" във "всичко" в най-добрия случай щеше да струва колкото да се построят две такива нови от нулата . Сигурно много "готино" звучи "масивна тухлена сграда" , само че в случая много по-подходящо е "мухлясал коптор"
 • законен
  Отговор
  3 18:45  03.08.17

  До коментар #1 от "Комаров":

  И не виждам защо да не е по-добре разширяване на парк , отколкото "трансформиране" на още един "блок" , като чели са малко в центъра
 • ПОЗНАТА КАРТИНКА
  Отговор
  4 19:36  09.08.17
  И СИЧКИ КАМИОНИ ИЗВОЗВАЩИ СТРОИТЕЛНИТЕ ОТПАДЪЦИ ОТ ТОЗИ ОБЕКТ СА БЕЗ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ПЛАТНИЩА ВЪРХУ ПРАХОЛЯЦИТЕ НАТОВАРЕНИ В ТЯХ.

Напиши коментар:


Публикувай