Last news in Fakti

5 Август, 2017 06:01 54 546 64

 „Бисерите“ на Тодор Живков

  • тодор живков-
  • бисери-
  • политика

На 5 август 1998 г. умира Тодор Живков

 „Бисерите“ на Тодор Живков - 1

Един от вицовете, за които човек можеше да бъде арестуван по времето на социализма беше: "2020 г. Въпрос: Кой е Тодор Живков? Отговор: Дребен диктатор от времето на Лили Иванова".

На днешния ден, в който се навършват 105 години от рождението на един от най-дългогодишните управници на България, ви предлагаме част от "бисерите" на едновремешния Първи, подбрани от jilo.bg:

„Тази година – завод за полупроводници. Догодина – за цели проводници!“ (при откриването на Завода за полупроводници в Ботевград)

„Откривам новия завод за вело… за вело… Абе за колелета!“

„Че как да не успее Русия с нейните природни богатства, те имат повече залежи от Менделеевата таблица…“

„Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията.“

Т. Живков: „А до реката, от нас да мине – едно училище! Хората: „Ама ние нямаме толкова деца, бе другарю Живков.“ Т. Живков: „И деца ще ви направим, бе другари!“

„Другари, вие имате информация и ние имаме информация.“

„Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.“

„Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.“

„Добър журналист е тоя, който пише не това, което се говори, а това, което трябва.“

„Времето е ваше, но всичко друго е наше!“

„…Аз работех като преводач – превеждах овците от един хълм към друг…“


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    61 115 Отговор
    Е тоя "човек от народа" боготворят и комунисти,и русофили,защото беше умен,висок,рус и със сини очи...които гледаха неотклонно към Москва и предугаждаха всяко нейно желание.И същите тия електорални единици сега в хор скандират,че "Боко е прост".Ами да са живи и здрави и да свикват с мисълта,че никога повече червен простак няма да поучава интелигент и да си присвоява не само имуществото ,но и живота му!

    Коментиран от #16, #64

  • 2 Vulpes

    177 37 Отговор
    Дядо ми казваше така:
    -Много начетен да не те управлява!(начетен* човек който много е учил). Бай Тошо,нямаше образувание,но беше тарикат. А сега много начетени се появиха,ама са прости!

    Коментиран от #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Поклон

    187 69 Отговор
    Велик българин, радетел за народа си! Краката трябва да му целувате на този човек, а не да ги плюете. Почивай в мир Тодоре!

    Коментиран от #21, #29

  • 5 Гост

    229 30 Отговор
    По негово време не бяхме изчезващ вид , помня как се гласеше 2010г. да посрещне 10 000 000 гражданин на България. И много други неща,които се свързват с държава и държавност. Строя няма да коментирам-обективно не сме имали избор след 1944г.. Както не сме имали избор и да станем колония след 1989г. Иначе новите ни собственици щяха да ни разцепят на части. Сега новите губернатори на територията да отидат на гроба му и да го питат -Как се интегрират роми, как се бори престъпност и корупция, как се създават производства и пазари, как се гради армия, как се възпитава в родолюбие, защо децата псуват учителите на майка, защо се бият лекарите,защо ни изчезват горите, и как се правят деца?, защо се пълним с емигранти, и редица въпроси без отговор , докарали ни новата национална катастрофа .

    Коментиран от #10, #13

  • 6 Вуте

    25 7 Отговор
    Венци,нещо много си се омотал с датите.Иначе за бисерите-добре.
  • 7 Даммммммммм

    134 23 Отговор
    Идва времето когато сми ще правим паметници на Бай Тошо-натам отива работата..И не че той е бил изключителен ръководител-а за това че днешните немогат да направят и 10% от построеното от Тошо...
  • 8 Марковски

    62 11 Отговор
    Те поне половината от тези" бисери" са измислени от един" комик" , не се сещам как се казваше, но се беше научил да го имитира , и да прави смях на негов гръб , малко след края на социализъма, тогава това беше много модерно и актуално ,да се плюе повсеместно, и помагаше на постепенното превръщане на държавността в кочина. И след 20-тина години типично пропагандаторски да се припишат изцяло на Живков.

    Коментиран от #9

  • 9 Форд

    35 4 Отговор

    До коментар #8 от "Марковски":

    Венци Мартинов е комика.
  • 10 filo

    22 65 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Толкова беше хубаво, че изведнъж приключи. А това, че сибил на хранилка сие твой проблем

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 filo

    30 154 Отговор
    Комунистическият престъпник Тодор Живков докара до поредната национална катастрофа България.

    Коментиран от #23

  • 13 Shmeker

    129 14 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Колеги, прави сте че не сме били изчезващ вид, че имахме пазари и армия, но всичко това беше подкрепяно от СССР, като доста заводи, които сега стоят като мастодонти, стоят защото Русия даваше евтини ресурси, с които да работят..
    След като умря СССР, умря и онзи път по който България беше поела. Та доста хора от тогава не са ходили 2 седмици на море, като гледам цените няма и да идат скоро.

    Колкото до ЕС, той не е алтернатива на СССР, вече 11 години сме в него и не може да се каже че имаме бум на развитието..

    Та старият строй си имаше трески за дялане, но имаше сигурност и спокойствието, което сега липсва. Вече няма болници, скоро и образованието ще стане скъпо.
  • 14 ред

    86 17 Отговор
    Бай Тошо е велик
  • 15 ЖАШ

    98 17 Отговор
    Титан на своята епоха.
    Историята ще го оцени като един от най-големите управници на БЪЛГАРИЯ. А Вие големите журналисти с опорни точки за писане и усмиване, може само да замълчите пред паметта му.
  • 16 Комунист

    53 10 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Абе,ентелегента,а сега какъв простак те управлява и поучава бе-син или зелен?

    Коментиран от #19, #54

  • 17 Пазарен Либерализатор

    29 40 Отговор

    До коментар #2 от "Vulpes":

    Освен, че нямаше образУвание Т.Живков беше и необразован.
  • 18 Като на Борисов

    17 15 Отговор
    Едно към едно с тези на Борисов
  • 19 onq s konq

    27 64 Отговор

    До коментар #16 от "Комунист":

    Ами като са еднакви сегашния и тогавашния простак ЗАЩО ВЕЛИЧАЕТЕ ОНЯ,А ОПЛЮВАТЕ ТОЯ?А цялата работа е,ЧЕ СИ ИСКАТЕ СОЦ. УРАВНИЛОВКАТА!Защото го няма вече тогавашния таван на заплатата,с който недоплащахте на умния,за да дадете на няколко глупави,НО ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА МИНДИЛИ!Защото ви липсва заграбената земя на 9.Септември от стотици хиляди българи която ви хранеше наготово!А знаеш ли как се прежалват няколко хиляди декара добруджанска земя с прилежащата и чисто нова холандска техника отнета от прадядо ми?НИКАК-ПРОСТО СЕ МРЕ СКОРОПОСТИЖНО ОТ МЪКА!Е сега си я върнахме и храни само нас,а вие вместо да виете безутешно срещу месечината,просто се пръждосвайте от България!

    Коментиран от #24, #37, #39, #58, #60

  • 20 Ярослав Станчев

    83 2 Отговор
    Бай Тошо и Горбачов на среща с английската кралица.Сервират им чай в златни чашки със златни лъжички.По едно време Горбачов вика на бай Тошо
    -Искаш ли да си вземем по една златна лъжичка за спомен?
    -Ми да вземем-рекъл Живков.Горбачов като по-млад първи прибрал лъжичката в джоба на сакото си.Бай Тошо по-стар,треперят му ръцете и чукнал с лъжичката по чашата.Всички се обърнали и го гледат.Нашия обаче тарикат,веднага казал
    -Гледайте сега дами и господа какъв съм фокусник.Вземам тази златна лъжичка,пъхам я в моя джоб и я вадя от джоба на другаря Горбачов.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 qqqqq

    75 19 Отговор

    До коментар #12 от "filo":

    Ти живял ли си тогава, работил ли си ? Катастрофата стана след като дойде демокрацията. Този велик българин беше направил толкова много за държавата. Сегашните демократчета само могат да мечтаят за индустрията и икономиката която имахме по негово време. Ще ми разправят такива като теб че тогава било тоталитаризъм, а сега какво е ГЕНОЦИД.
  • 24 Комунист

    36 14 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    А що не кажеш как експлоатирахте хората да ви работят без пари? Как паразитирахте и ограбвахте и продължавате да грабите хората, чорбаджии-изедници!!!

    Коментиран от #27

  • 25 аааааааа

    57 8 Отговор
    абе вие сегашните, не може само да боядисате, това което аз съм построил. -:)
  • 26 Полицай

    8 17 Отговор
    Тато ограбваше страната,боко я довършва.
    Сегашният мп няма по-малки изцепки,например,от трибуната на парламента:-заклевам се в майка ми

    Коментиран от #32

  • 27 onq s konq

    13 21 Отговор

    До коментар #24 от "Комунист":

    Ще ти кажа и за "експлоатацията"-прадядо ми е имал 3-ма сина,като двамата от тях ПЛЮС САМО 1 доверен работник , СЪС СУПЕРТЕХНИКА ЗА ВРЕМЕТО СИ/НОВА,ХОЛАНДСКА/ са се справяли отлично и самостоятелно.И лично думи на дядо ми бяха че като свършат с техните ниви,само за 1 ДЕН РАБОТА НА КОМШИИТЕ С ТРАКТОРА И ДЖОБЪТ МУ Е БИЛ ПЪЛЕН ЗА ЦЯЛА СЕДМИЦА .А за да не си капо-И ТВОЙТА СЪЩО!
  • 28 Бат Ваню

    22 7 Отговор
    - Другарю Живков, хората нямат пари!
    - Ха, нямат.... ми печатайте и дайте на народа! ...... ха ха ха....
  • 29 Георги Марков

    22 7 Отговор

    До коментар #4 от "Поклон":

    Тодорът ти го свалиха пак неговите/твоите комунисти.
  • 30 Лупи

    41 19 Отговор
    Поклон пред паметта на най-големия ни ДЪРЖАВНИК в новата ни история! Всички мишчици дето плюят и злорадстват на негов гръб нищо добро не ги чака.
  • 31 немо

    45 8 Отговор
    Ммммда.Иоще един негов бисер (истински е)Някоя и друга година след свалянето му Като взели да се перчат новоуправляващите политици кой какво е построил за държавата им "рекъл"момчета това което аз съм построил вие не може само да го боядисате.И е прав.
  • 32 Полицай

    22 9 Отговор

    До коментар #26 от "Полицай":

    Колкото и да не ви харесва,шефът на групировката "герб",е,не по-малък диктатор,от тато

    Коментиран от #35

  • 33 лев

    37 8 Отговор
    Той нямаше сметки в Швейцария за разлика от днешните след 1989
  • 34 filo

    25 38 Отговор
    Почти 30 години след падането на комунизма да жалееш за този престъпен режим или трябва да луд или да си бил на хранилка тогава. Прекалено много време е минало, за да се говори само за това. Дори простака Тодор Живков беше прозрял в последните години, че бъдещето на България е на запад, и че " социализма е недоносче".

    Коментиран от #47

  • 35 Полицай

    34 2 Отговор

    До коментар #32 от "Полицай":

    И още нещо,спрете да спорите на темата"комунизъм и демокрация", в бг никога не ги е имало,има партии които,се интересуват,единстенно,от собствените си интереси,бързо и безнаказано,незаконно забогатяване,или,с две думи,организирани престъпни групи
  • 36 ................

    16 11 Отговор
    ПОКЛОН!!!
  • 37 И кон

    42 4 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    И за това обвинявай онези дето вкараха страната преди 1944г. в три национални катастрофи, избирайки грешни съюзи. В историята няма "АКО" но да бяхме съюзници с победителите това нямаше да се случи. Ние бяхме съюзници на Хитлер и по стъпките на бягащият Хитлер дойде червената армия. Пред великите сили имаше два варианта за нас , или да ни разпарчетосат, или да ни накажат ,като ни подарят на другият им съюзник -руснаците.Поне ти пазиха земята и границите, от сръбски,гръцки , и 28-те турски дивизии готвейки се да влязат. А сега се готви да ти я вземат други , и без възможност за връщане. Ще посрещаш чужди армии с модерен трактор.
  • 38 Още бисери

    21 4 Отговор
    Карате ме да назнача този човек за министър, че знаел ,че бил компетентен. Той открадна 200 долара от парите за последната си командировка, открадна от държавата, а вие ме карате да му поверя министерство. Гледайки политическият живот след 1990г коментира пред свой другар- Не предполагах че с такива ла.нари се е била напълнила партията.
  • 39 гост

    35 10 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    А дядо ти как ги е купил хиляди декари и нова холандска техника, първо копал с митиката и магаренцето и така след 1000 години спестил ...така ли , тарикатите пискат наай-много когато си получат заслуженото.

    Коментиран от #41

  • 40 Руски тролак

    10 16 Отговор
    Както вика бат Боко ,мнооо лош матриял ... като гледам коментарите ...много е прав.

    Коментиран от #44

  • 41 onq s konq

    8 18 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Наистина недоумявам как е възможно да допускате абсолютно най-невероятните предположения,но...толкова си ви е умствения багаж.Как се правят пари с магаренце и мотика ааа?!Започнал е като млад търговец и магазинчето като го е купил му дори нямало врата,та е влизал през прозореца...докато за много кратко се сдобива малка уличка от магазини-общо 9 на брой в РУМЪНИЯ.После вече поглежда и към земеделието,като търговията си върви успоредно с това с неотслабваща сила!Аре стига ви толкоз "история на възхода":)

    Коментиран от #42, #46

  • 42 гост

    23 4 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    Точно като днешните богаташи...работил, работил ..по34часа на ден и накрая направилврътка с 9 магазина..ай не ми говори за умствен багаж, знайко! Всички крадци все едно и също плямпат работа муки и накрая далаверка с властта и хоп милиони. на кой ги говориш тия
  • 43 кучето шаро

    23 6 Отговор
    1988 г. Декември. Гласува се Бюджет 1989...
    Тодор Живков вика Станко Тодоров и го пита:
    - Стане, а бе да вземем да прехвърлим от парите за образование към парите за затворите?
    - Защо бе, другарю Живков? - попитал онзи.
    - Ами, да не мислиш, че догодина ще ни пратят на училище?
  • 44 Полицай

    8 3 Отговор

    До коментар #40 от "Руски тролак":

    На това в БГ му казваме:не те разбирам!
  • 45 Съсед

    12 5 Отговор
    Това което ние построиха вие не може да го боядисани.т живков
  • 46 И таз добра

    11 4 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    Извинявай,коня ли написа този коментар....
    Простено му е,с копита е доста трудно,поставянето на препинателни знаци,които,от своя страна са важни.
  • 47 Гост

    20 4 Отговор

    До коментар #34 от "filo":

    Аз не жаля за комунизма драги. Не мога да жаля за строй който връзва ръцете на предприемчивите. Жаля за няколко неща от него ,които създават облика на държавата. Както не веднъж съм писал.Не бъркай ,носталгията към държавността , с носталгията по комунизма. Нима една Швейцария не гради армия ,пазари , високо-квалифицирани кадри , нима чужди компании са сложили ръка над швейцарските банки и бизнес. А хранилката винаги съм си я създавал сам и през комунизма и през демокрацията. През комунизма не ми е дремало ,че трябва да дам 200лева стари пари на тираджия за дънки ,защото сме вадили по 800-1000 лева месечно от заплати и часмак. И сега не е по различно- ръчицата ми не била обърната с дланта на горе , и да чакам някой нещо да сложи в нея.

    Коментиран от #48

  • 48 filo

    20 12 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Да си бяхме направили държавата нормална след 10.11.1989 година, като всички останали държави от източния блок, които тръгнаха напред и там никой не говори какво е било преди 30 години, даже хората не искат и да чуят за това време, а и няма как да е след като навсякъде имаше бунтове срещу комунистическия терор.
  • 49 АнтиЖивковист

    19 21 Отговор
    Драги ми Венцислав Михайлов,
    Днес се навършват 19 години от кончината на Тодор Живков.
    А на 07.09.2017 г. ще се навършат 101 години от рождението му.
    Мисли, преди да публикуваш, че ставаш за смях. Да не говорим за бисери: Първият бисер е твой - заглавието на публикацията, а написаното си го "изсмукал от пръстите си".
    По негово време не бяхме "изчезващ вид", защото беше затворил границите. Спря номадството (движението) на циганитге, даваше им социални помощи и те започнаха да се въдят и до днес не спират. Манталитета (поведението) им е различно от нашето и никога няма да се интегрират с нас.
    БСП вече му построи паметник, Корнелия му се поклони и изпрати сина си в САЩ.
    Днешните некадърни управници са негови възпитаници.
    Писателят Чудомир беше написал: "За някои хора думата "държава" идва от глагола "държа".
    Това беше прехваления ви Тодор.
  • 50 Иван

    22 31 Отговор
    Повечето коментиращи не са били даже родени по времето на тошо за да помнят как е било.Чета основно „поклон“,какво бил построил,че не можем да го боядисаме и т.н.Като толкова ви харесва социализма имате уникалният шанс да се върнете назад във времето.Просто отидете в Сев.Корея,Куба или дори Русия.Помня през 70-те и 80-те год. в училище учихме колко по напред сме отишли в сравнение с 1939 г.Сякаш другите страни са спрели на едно място.С връзки и записване се купуваше всичко от луканка до пералня или телевизор.За руски боклук,пардон кола се чакаше и по 20 год. да ти излезе номерът .На някой като му се родеше син правеше вноска за кола ,че детето като порастне да му дойде редът.......Това време ли искате да се върне.И за „спокойствието“ тогава ще напиша.Престъпления имаше но се криеха и не се пишеше за тях........
  • 51 Ярослав Станчев

    24 11 Отговор
    Бай Тошо преди да умре казал на близките си,че иска да го заровят с гъза нагоре.Като го питали,защо,рекъл
    -Защото след 25 години ще идват да ме целуват по задника да се върна,ама втори бай Тошо няма да има.
  • 52 Фюрера

    21 7 Отговор
    тогава нямаше клошари всчки работеха и имаха УРА сега само мошенници
  • 53 Никой

    13 2 Отговор
    За да говориш за нещо трябва да си сигурен че ще бъдеш разбран. Горбачов ни продаде, икраят ще бъде фатален
  • 54 Гражданин

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Комунист":

    Сегашните управници ние сами си ги избираме по наше усмотрение, а при Живков гласуваш за тези които ти посочи Партията, иначе дупе да ти е яко. Ако кажеш, че сегашните управници са простаци, казваш че мнозинството граждани гласували за тях също са простаци. Всъщност тези които са загубили просто са нещастници.
  • 55 ЧОВЕК ОТ НАРОДА

    22 6 Отговор
    Необходимо е време эа да осъэнае човек какво эагубихме, като безплатно здравеопазване,безплатно зъболечение, безплатно обучение, спокойствие, загриженост, човечност, и редица човешки качества, и какво спечелихме като корупция, престъпност,платеното здравеопазване което не може да се нарече здравеопазване, платено обучение което не е обучение, завист, омраза, злоба към всичко което ни заобикаля, алчност . Всеки сам да си направи изводите към прогрес или упадък вървим. Нали знаете поговорката с него зле но без него по зле.
  • 56 Disappointed

    4 7 Отговор
    Вие не копнеете за комунизма. Копнеете за младостта си!
    Наистина взема да става страшно, когато хората около мен започват да копнеят по онези времена, наистина.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Невена

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    Е сега като ви върнаха земята,що не си в обработвате бе,пич?А всички в София дойдохте и ни съсипахте града?Пфу
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Христо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "onq s konq":

    А на мен ми се иска да знам,как вашия прадядо се е здобил с толкова хиляди декари земя,наверно по честен начин,неизвестен досега.
  • 61 Никата

    2 2 Отговор
    Много са ми сладки, запенините пооплюнчени западно-американски устички, как с трепет плюят по Бай Тошо, ама чак до невротичност.. Нека като човек... на "ти" с Икономиката ви обясня някои неща: 1. По негово време не е било толкова лошо, защото когато се "забиете" в някой малък град, забравен вече от бога, като например чирпан, може да видите небоядисаната, но изградена по негово време, ЖП гара, цветните бордюрчета, разтапящият се, като коледен снежец, асфалт, издържал доооста години, Автогарата, която е пред разпат, но още работят хора в нея. Моля Ви, не говорете за "Експлоатация" на труда... Не е имало такова нещо никога! Не и в сравнение със сегашния надник, защото тези сгради на заводи, които са работили тогава, сега са призраци, тези пътища и магистрали, които Боко открива, за планирани от тогава, тези всичките гари, спирки, бордюрчета, панелки, са правени тогава, не ОТ НЕГО, а от хората, и не ЗА НЕГО а за тях самите. Колегите, които казват, че милеят не за режима, а за държавността, имат това предвид. България е произвеждала и изнасяла, а сега е разруха, която само внася, консумира, и бизнеса е на 300% в ръцете на робовладелците, даващи Тошовски заплати, за европейски цени, с лев, който няма златно покритие. СССР - лош, че е давал евтино ресурси за строеж на заводи, А ЕС - много добър, че дава малко, но бива окрадено успешно. Без контрол, без прозрачност.. Недейте, "другари", моля ви... не обяснявайте, как ама видиш ли всеки аспект на комунизма е лош -
  • 62 Никата

    1 2 Отговор
    Част2: Родил съм се в Демокрация и разбирам какво е да се руши готово направено. Признайте си, че тези които тогава НЕ са били на "хранилката" сега озверени, с пяна на устата действат на принципа "Никога вече няма да съм беден, мой ред е да крада" и грабят по 100 демокрации в секунда, и престанете да си кривите душите.. :)
  • 63 Злобен

    1 0 Отговор
    ВЕЛИК РЪКОВОДИТЕЛ ЗАВЕЩАЛ НИ 13 (ТРИНАДЕСЕТ) МИЛИЯРДА ДОЛАРА ДЪЛГ. ДОКАРАЛ БЪЛГАРИЯ ДО ТРИ ФАЛИТА. ПРЕДАЛ НА МОСКВА 28 ТОНА ЗЛАТО СЪБИРАНО С ВЕКОВЕ НА ОТГОВОНО ПАЗЕНЕ. ЕСТЕСТВЕНО НЕ ВЪРНАТО. ПЕНСИОНЕН ФОНД СЪБИРАН С ДЕСЕТИЛЕТИЯ РАВЕН НА НУЛА. ПРЕДАТЕЛ НА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ КАТО Е ПРЕДЛОЖИЛ БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ 16 РЕПУБЛИКА НА СССР. ПОДЛОЖИЛ НА ГЕНОЦИД БЪЛГ. НАРОД ПРИКРИВАЙКИ ЧЕРНОБИЛ. НАДРОБИЛ ТАКАВА КАША, ЧЕ ОЩЕ ПОКОЛЕНИЯ НЯМА ДА МОГАТ ДА Я ПРЕГЛЪТНАТ. И ТН. И ТН. И ТН И ТН.
  • 64 тиквата

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    когато боко зашие шамар на турския премиер ,тогава ще го призная....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове