1 427 2

Жегите взеха жертва в Бургас

Мартин Христов

Пазач на ресторант „Мистрал” в бургаския ж.к. „Славейков” е починал днес от масивен инфаркт – пряко следствие на убийствените жеги, съобщава "Флагман".

На 62-годишният мъж му прилошало изведнъж и се строполил на земята. Сигнал на 112 е подаден и линейката пристигнала бързо, но вече било късно.

Трагичната сцена не се е разиграла пред очите на клиенти.

Днес живакът достигна рекордните за месец август 34 градуса. В близките дни тези температури ще се задържат на това ниво, с леки флуктуации от по 1-2 градуса.

Времето няма да е такова през целия месец, но в най-тежките дни от НИМХ към БАН съветват да се избягва излизането на открити пространства и прекомерно излагане на жаркото слънце.

„Необходимо е да се пият повече течности и да се стои на сянка. В момента слънчевите лъчи са наистина много опасни и могат да причинят редица от проблеми при млади и стари – започвайки със обикновен слънчев удар и достигайки до отключването на инфаркти и инсулти”, съобщиха експерти.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мъка
  Отговор
  1 23:04  04.08.17
  По време на комунизма тоя дядо щеше да си е в къщи и да си гледа сериалите ,сега обаче трябва да работи за да храни лешперите/синове,дъщери,внуци/ които не работят защото не им утива на ъкъла .
 • Д. Шопов
  Отговор
  2 03:01  05.08.17
  Абе на 62 хич не е дядо, Бог да го прости.

Напиши коментар:


Публикувай