Last news in Fakti

5 Август, 2017 10:48 6 109 21

Премиерът клекна пред протеста в Добруджа

  • зелени-
  • каварна-
  • балчик-
  • протест

Правителството на ГЕРБ и Патриотите дават зелена светлина на строителството в Балчик и Каварна

Премиерът клекна пред протеста в Добруджа - 1

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов да спре изпълнението на заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в териториите в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в „Натура 2000“.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят възложи на министър Димов и екипа му в неделя да проведат среща с кметовете на трите общини и с представители на инициативните комитети, за да бъде обсъдена ситуацията, възникнала след решението на Съда на Европейския съюз, и заедно с тях да бъде търсено най-правилното решение за всички страни и за държавата след причинената огромна щета от предишни управления.

Решението на премиера е взето след детайлен анализ на случващото се в района на Добруджа и невъзможността на хората да приемат ситуацията, чието сегашно развитие е резултат от недалновидни и неправилни управленски решения, взети от правителството на Тройната коалиция и министър Джевдет Чакъров.

Борисов възложи на министър Димов да осъществи контакт с комисаря по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела и заедно с неправителствените организации, които са в основата на изготвянето на списъците с териториите по „Натура 2000“, да бъде поканен да посети района и на място да се запознае с различните гледни точки.

На следващото заседание на Европейския съвет министър-председателят ще постави въпроса пред председателя на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер и ще разговаря с него за стотиците милиони, които България ще трябва да плати като глоба в резултат на осъждането.

Премиерът призовава всички да се върнат отново към обществено обсъждане на проблема, да се разгледа работата по случая през годините, за да се минимизират щетите, които трябва да плати българския данъкоплатец.

Припомняме, че през 2006 г. правителството на премиера Сергей Станишев възложи определянето на зоните по "Натура 2000" на екоорганизации, а не на научни институти, както е направено в останалите страни от ЕС. През 2008 г. са заведени две дела срещу България. Сигналът е за 600 проекта - сред тях има къщи за гости, ниви, ветрогенератори и други. През 2014 г. България е осъдена от ЕК. Последният спусък на тази бомба със закъснител е от март месец 2017 г., когато служебното правителство поема ангажимент да издаде тази заповед до 31 март, но не го прави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Али Раза

    37 5 Отговор
    Някой ще се сдобие с имотчета там :))))) няма спиране :) България вече е на ГЕРБ. Ама може би това е правилното по тоталитаризЪма страната ни беше силна, дано се опомнят да направят нужното.
    Корекция в алчността и корупцията трябва!
  • 2 onq s konq

    6 37 Отговор
    Борисов е изправян редовно пред много трудни дилеми и точно затова понякога си сменя решенията ,което естествено е повод за русофилите да го наричат "фурнаджийска лопата"....което си е абсолютно техен проблем и излишна грижа на обществото.В случая Премиерът е изправен пред избора ДАЛИ ДА СЕ СЪОБРАЗИ СЪС ИСКАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗА "НАТУРА 2000"/неспазването му носи гарантирана солена глоба за страната ни/,ИЛИ ДА УВАЖИ ИСКАНЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЯ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ СВОБОДНО С НЕЯ.И като се има предвид че ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е СВЕЩЕНА по презумпция на международното право,мисля че "клякането" на Борисов е най-правилното решение.А това което следва от тук нататък е,че Борисов немедлено трябва да отиде при "важните евроличности" и с крепко ръкуване,прегръдки и потупване по рамото да отърве БГ от глобите.

    Коментиран от #6, #10, #11, #12

  • 3 5555

    5 23 Отговор
    Не знам дали е клякане, когато се съобразиш с мнението на избирателите. По точно е да се каже, че Борисов се противопостави на ЕС за тези глоби.

    Коментиран от #7

  • 4 Све

    30 1 Отговор
    Тъпите ни правителства са неспособни да създадат концепция за развитие както на населените места , така и на земеделието и животновъдството.
    При такива специалисти по време на соца,
    ДНЕС МИ СЕ СТРУВА , ЧЕ НИ УНИЩОЖИХА УМИШЛЕНО…
  • 5 Гостенин

    24 2 Отговор
    Ще има още хотелчета и лапаничка
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ulavia

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "5555":

    А най точно е да се каже, че захапаха още мазна баничка :) изкупиха държавата. Сега ще видите какво ще поникне там. Оня с овчата муцуна и овчи акъл се опита поне тва да спаси от лапите на бойковистите, ама няма спасение от тия.
  • 8 кучето шаро

    12 3 Отговор
    КЛЕКНАНЧО
  • 9 Глоби

    10 5 Отговор
    Само не ни казаха как стоят нещата с глобите. Нали ни заплашват с милиони глоби и по 20000 евро на ден. Колко точно? Кой ще ги плаща сега? Не е ли по-изгодно да не се разрешават строежите, а да се вложат парите от глобите в района? Няма как да разрешим застрояването на цяла България. Или по-точно не е редно

    Коментиран от #19

  • 10 Надявай се Х на пияни жени

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    ЕКО политиката е държавна инструмент за легално блудство от страна на властта за легализиране на нелегални обсебване на частни и държавни земеделски земи. Лошото е още и че кметовете на тези общини оказваха активно съдействие и активно участие в ЕКО бандизма, КАКТО срещу държаваната така и срещу частната земя. Вижте как и кой решава в твоята земя да се содира за вода или вдигат *вятърните ел. генератори* под прикритието но *благородни , евро мотиви* - първото е уж за отглеждане на маслодайни култури а второто за уж поефтино електричество - и уж в полза на ЧОВЕКА. Но защо ползата не все не достига до него? Повей повей ти мой ветрец на народният гняв! Тогава и големановците ще бягат да се спасяват в Сърбия КАКТО "БАНКО КТБ".
  • 11 ГОЛЯМА ГЛАВА

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    То и КОНЯ е с голяма глава но цял живот тегли тежък товар. Та и твоя ББ там в Брюксел е кротушко и послушсо, защото всичко у нас е КАКТО във филма "Откраднат живот " - България е като пациент клошар който все в реанимация и без здравна застраховка.
  • 12 аз съм

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Щом е коленичил пред Симитли не виждам защо да не клекне пред Балчик и Каварна .
  • 13 Jorge

    13 1 Отговор
    Той така се снишава. За да остане на власт.
  • 14 Георг

    15 1 Отговор
    Той така си се снишава. Да мине бурята. Да остане на власт. И сам той каза, че да се противопоставиш на ЕС означава - "Замълчахме". И неговото внуче ще ни управлява - ако я има България.
  • 15 прост народ слаба държава

    19 1 Отговор
    Води се по документи Премиер на РБ,но практически такава държава няма и такъв народ няма.Има милиционери и цигани.
  • 16 аууу

    9 1 Отговор
    Страх го е да не го бутнат от трона. Него не го интересува нищо друго само да остане на власт. И да ни поучава от екрана, нищо че няма образование за това.
  • 17 Демир Хафъзов- Балчик на данъкоплатците

    3 0 Отговор
    Приемайки Закона Натура 2000, съгласно него няколко стотинте двуетажни незаконно построени ромски къщи на 300-400 метра от бреговата ивица трябва да бъдат също запорирани и премахнати, не само българските такива , земята под тях е историческо наследство с археологически находки (Храма на древногръцката Богиня Кибела).Закона е равни задължения за всички !!!

    Коментиран от #21

  • 18 Krasimir kireziev

    0 1 Отговор
    Ne trqbva da dopusnem gibelta na zlatna dobrudja dali shte e boiko ili nqkoi drug tq ni hrani kakto i mnogo raioni ot bylgariq ako ste istinski bylgari ne trqbva da dopuskate da se unishtoji bylgarskoto kraino vreme e da se sybudim bai tosho be kazal "az vi napravih,hilqdna armiq a vie kakvo,hilqdi gladuvashti.napred narode bylgariq e nasha vseki ima prava stiga sme spali i sme priemali vsqka zapoved nego kazvam tova zashtoto sum ot bylgarevo a zashtoto sym bhlgarin .korupciqta trqbva da spre a nie ne trqbva da se davame da ni machkat.bylgariq sme nie ne pravitelstvoto.taka napred narode.
  • 19 Светльо Чернев

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Глоби":

    Проблема е, че се забранява земеделието. А който вече има разрешение за строеж, ще може да си строи.
  • 20 Българин

    0 0 Отговор
    Много тежко гледаш бе бате да не ти е установено този поглед от деведесете години а !!!
  • 21 Кой пръдна

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Демир Хафъзов- Балчик на данъкоплатците":

    ББ повредата е в ТВОЯ ТЕЛЕВИЗОР. Сам си го поправяй. Не пипай парите НАРОДНИ! Ние няма да ви оправяме бакиите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове