2 458 4

Пеевски и Сотир Цацаров атакували Цветан Василев

Заемите на стойност 200 млн. евро, които Пеевски е взел и е отказал да върне

Снимка: бТВ
Снимка: бТВ
Венцислав Михайлов

Бизнесменът Делян Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров ще бъдат определени в иска като нарушили човешките права на Цветан Василев в много отношения.

Това казва в интервю само за Би Ай Ти, дадено пред Ралица Василева, американският адвокат Джоузеф Огъстин от кантората JWI, която ще се опита да задейства закрилата на бившия банкер по глобалния закон „Магнитски“ в САЩ, защитаващ хора по целия свят, станали жертва на репресии.

Цветан Василев се опитва да превърне своя случай в първото дело по този закон, приет от Конгреса.

Адвокат Огъстин е категоричен, че Василев ги е убедил в това, че е станал жертва на „българска корупция и атака срещу него и съпругата му“.

Пред Би Ай Ти защитникът прави шокиращи разкрития и изразява увереност, че казусът им е солиден, тъй като са провели обстойно проучване, включително на официалните одити на престижни фирми, които показват, че КТБ е била платежоспособна към онзи момент.

Със случая е ангажиран и американски губернатор, който познава Василев от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно губернатор Бил Ричардсън и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на международния закон.

В проучването адвокатите са проверили още репутацията на България и разкритията на американския отдел за годишни проверки, който подготвя годишен доклад за Държавния департамент по човешки права и финансови престъпления.

Те са разгледали състоянието на банката към онзи момент, заемите на стойност 200 млн. евро, които Пеевски е взел и е отказал да върне, нахлуването на ДАНС в банката през 2014 г., унищожаването на банкови документи, заплахите срещу Василев, ликвидирането на негови активи и т.н.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гого
  Отговор
  1 16:29  05.08.17
  Едни мутри срещу други мутри
 • Све
  Отговор
  2 19:27  05.08.17
  За съжаление, срещу неадекватното не/управление на Боко печелят всички чужди интереси. Няма идея, няма концепция, няма бъдеще….САМО ПОШЛИТЕ СХЕМИЧКИ НА ШАЙКА РАЗБОЙНИЦИ. ДЪРЖАВАТА/НАРОДЪТ ГУБИ 100МЛД за да си разделят 10.
 • гощо
  Отговор
  3 08:00  08.08.17
  Горе в Сарайте е заровено кучето! Стига спрягали дебелият Пеевски,той е обикновен бушон,просто сега е негов ред да се вживява!!!
 • 4 20:10  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай