868 8

БСП подкрепя протеста в Добруджа

Някой искал отново да добива шистов газ, смятат от опозицията

Венцислав Михайлов

Във връзка с наложени санкции от ЕК за построяването на ветрогенератори и голф игрища в района на Балчик, Каварна и Шабла, министър Димов е издал заповед за тотална забрана на всички дейности по северното Черноморие. Заповедта е публикувана на 28.07.2017 г. Скандалното е, че освен строителството, което е забранено, се забранява и каквато и да е земеделска дейност, а също така и риболов на 15 км. навътре в морето. Освен това е забранено и залесяването.Това засяга близо 25 хил. души в района и над 500 хил.дка земя, която е най-плодородната в страната.

Още по-скандално е, че министър Димов забранява на стопаните да обработват земята, но великодушно е разрешил на всички инвеститори, които са се снабдили с разрешителни за строеж, да осъществят проектите си. Утешенията на Димов, че земеделците ще получат компенсации е подигравка с тях, като се има предвид, че компенсациите не могат да бъдат повече от 26 лева на декар и то ако има свободен ресурс.

Никога досега земеделието и риболовът не са заплашвали околната среда и местообитанията на птиците. Никога земеделската дейност не е била проблем на околната среда. Превръщането на Приморска Добруджа в самозелесяваща се гора и бурна плевелна растителност е стъпка към може би реализиране на идеята за проучване на шистов газ, което преди 3 години отново изкара хората на протест. Подкрепяме протестиращите граждани за отмяна на заповедта в частта земеделие, гори и риболов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гадина
  Отговор
  1 12:40  05.08.17
  Ей, мръсно популистко племе са комунягите. Някой да вземе да припомни на курнелия, че сегашното развитие на проблема е резултат от недалновидни и неправилни управленски решения, взети от правителството на Тройната коалиция и министър Джевдет Чакъров.
 • херодот
  Отговор
  2 12:47  05.08.17
  ХАХАХААА....Че нали вие натресохте хората в тази каца с ла**а.
 • Antimediator
  Отговор
  3 12:54  05.08.17
  Комунистите както винаги са безочливи и нагли ! Затова с тях трябва да се действа твърдо и без компромиси.
 • Све
  Отговор
  4 13:09  05.08.17
  Реално липсват окръжни урбанистични планове. Нищо не функционира както трябва. Няма обща дигитализация на кадастъра, за да може дребни кокошкари да крадат на хората имотите…. Така никой не мисли за ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ, ЗАМЕНИ, ПРИВАТИЗАЦИИ И КОНЦЕСИИ

 • Све
  Отговор
  5 13:12  05.08.17
  Тъпите ни правителства са неспособни да създадат концепция за развитие както на населените места , така и на земеделието и животновъдството. При такива специалисти по време на соца, ДНЕС МИ СЕ СТРУВА , ЧЕ НИ УНИЩОЖИХА УМИШЛЕНО…
 • 7777
  Отговор
  6 13:33  05.08.17
  Не и върви на Нинова, тъкмо подкрепи някой протест и той почти веднага затихва. Явно хората не искат да имат нищо общо с нея.

  Коментиран от #7

 • 345
  Отговор
  7 17:57  05.08.17

  До коментар #6 от "7777":

  Къде пипне трева не никне, даже и протеста изчезна :-)))
 • Иво
  Отговор
  8 22:12  06.08.17
  Тая си мисли , че като го играй винаги контра на ГЕРБ и народа ще й симпатизира. Доста евтино и пошло.

Напиши коментар:


Публикувай