696 0

Добруджанци прекратиха протестите след разговор с премиера

Венцислав Михайлов

Добруджанци прекратиха протестите след разговор с премиера. Бойко Борисов разбира проблемите на добруджанци, утре няма да протестираме, каза Виктор Лучиянов от Гражданска инициатива „Да спасим Добруджа“.

Той потвърди, че е разговарял по телефона с министър-председателя. Лучиянов заяви пред протестиращите, че премиерът е поел ангажимент утре да се проведе среща с кметовете на трите общини – Каварна, Балчик и Шабла и с представители на инициативните комитети, за да се чуят притесненията на хората и да бъде обсъдена ситуацията, възникнала след решението на Съда на Европейския съюз, и заедно с тях да бъде търсено най-правилното решение за всички страни и за държавата след причинената огромна щета от предишни управления.

Представители на „Гражданска инициатива да спасим Добруджа“ също ще участват в утрешната среща. Протестът на гражданите на трите общини е преустановен, а движението по пътя Българево – Калиакра е възстановено. Лучиянов допълни, че премиерът е дал обещание този път Натура 2000 да бъде разгледа с хората индивидуално.

Днес протестът на гражданите бе повече от 3 часа и събра над 300 души от трите засегнати общини. На протеста дойдоха кметовете на общините Каварна и Шабла Нина Ставрева и Мариян Жечев, както и Георги Янев - кмет на село Българево.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай