1 364 1

Инкогнито: Първата дама остави президента и тропна хоро

Десислава Радева се включи във фолклорен фестивал в Стара Загора

Снимка: в. Монитор
Снимка: в. Монитор
Венцислав Михайлов

Първата дама Десислава Радева се хвана на дълго хоро в старозагорския парк "Артилерийски" късно вечерта в петък.

Това стана по време на четвъртата фолклорна среща "Верея и приятели 2017", организирана от нашенци по света, със съдействието на Агенцията за българите в чужбина.

Съпругата на президента Румен Радев на няколко пъти подчерта, че е в Града на липите инкогнито и че не желае нейни снимки да бъде използвани от официалните медии. Участниците в срещата обаче си направиха селфита с нея и на мига ги публикуваха в социалните мрежи, пише "Монитор".

"Разбрах за срещата в Стара Загора от президента, който имаше официална покана да присъства, но е възпрепятстван и затова изпрати само поздравителен адрес. Тук съм неофициално с приятелка, защото наистина харесвам фолклора и ми е приятно да слушам народни песни и да гледам танците", лаконично заяви президентшата под погледа на охранител от НСО.

"Пожелавам ви успех в мисията да пазите и популяризирате българските традиции. Вярвам, че най-ценното признание за упоритите ви усилия е възторгът на младите българи, с който преоткриват чрез вашите изпълнения своята кодирана обич към отечеството. Бъдете здрави и изпълнени с вяра, че силата на националната ни общност е в съхранените корени на родолюбието и във всеки красив български стих", се казва в посланието на президента Румен Радев към участниците.

Сред излезлите на сцената, за да изпее част от репертоара си беше първокурсничката в Кралската испанска театрална академия Ивияна Умурска. 19-годишната карловчанка живее в Мадрид със семейството си от 6 години, открила таланта си в областта на родния фолклор сравнително отскоро, сред любимите й е песента "Бре, воденичарю".

Тя пристигна облечена в стилизирана носия от кюстендилско.

Преди нея аплодисментите събра родената във Варна, но живееща в Дубай Моника Азманска, която има вече 2 диска с песни.

Организаторката Мария Христова от БГ-фолк "Верея" – Чикаго с президент Константин Маринов уточни, че на поканата й за участие са се отзовали нашенци от Испания, Северна Ирландия, Детройт и Калифорния, специално пристигнали певицата Бинка Добрева и Александър Райчев. Тя призна, че никой не знае броя на фолклорните състави по цял свят, буквално всеки месец получавала съобщения за новородени.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 19:02  05.08.17
    Трябваше да извие и тя глас, та да даде тон на чуждиците.

Напиши коментар:


Публикувай