1 385 9

Бойко Борисов: Варна заслужава перспектива

От 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът в морската ни столица

Венцислав Михайлов

Правителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, които към момента не позволяват на града да се развива. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, организирана от кмета Иван Портних. В срещата участваха представители на кабинета и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Варна заслужава перспектива. Градът има и други дейности, освен туризма, посочи Борисов.

Той припомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът във Варна, и съобщи, че правителството предлага две мерки в това отношение – разширяване с две допълнителни ленти и с две локални платна на централния транзитен булевард, който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна отсечка, която да облекчи движението от и към пристанището. Финансирането ще бъде от бюджета и от ЕИБ, а дали изпълнението ще се организира от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, посочи Борисов.

Той каза, че приоритетни за правителството са също ремонтът на Математическата гимназия и изграждането на трета пречиствателна станция за отпадъчни води.

Борисов подчерта, че съществуват още много проекти, които се нуждаят от финансиране, а в същото време се пилеят пари за ликвидиране на щети от недалновидни решения на предишни правителства. Той даде примери със зоните по „Натура 2000“, плащанията за АЕЦ „Белене“ и американските централи, както и приватизационната сделка за „Полимери“ – Девня, която определи като грабеж.

„От 4-5 години се води разследване срещу неизвестни извършители, но според мен те са известни. Дори жп линиите са изнесли. Преди няколко дни взехме решение 15 млн. лв. да се дадат на Варна. Тези отпадъци сега трябва да се вземат и да се откарат някъде. Ние сме евтини на брашното и скъпи на триците“, каза премиерът. Според него новият антикорупционен орган трябва да започне с разследванията си оттук и да стигне до НДК, „за да видим какви приватизационни сделки са правени, да започнем от това което носи щети“.

България


Още по темата

 • С 90 млн. лв. отпушват Варна

  С 90 млн. лв. отпушват Варна

  Варна се задъхва и е необходимо движението да бъде облекчено, като идеята е да бъде изграден транзитен булевард, който да изведе автомобилите и ...
  6.08.2017
  2 757
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лупи
  Отговор
  1 14:39  06.08.17
  Мутро проста, Варна е задушавана системно от твоите колеги от ТИМ. Хазната е на кредит от години, а общините са пълни с тотални некадърници! Заводиде и курортите дадени на мутри, като Баневи, ТИМ-човци и др. обгазяват простия електорат, а турски предприятия с канцерогенно производство на целофани на 50 м от къщите допълват картинката на просперитет в региона и всички неща са със зелена светлина от тебе и подчинените ти! Аз по-пагуно управление за държавата и народа от твоето не съм виждал никога!
 • ПЮИ
  Отговор
  2 14:45  06.08.17
  Бойко,пари директно само на АПИ. Общинския съвет направо да се закрие е най добре поне така кмета директно ще носи отговорност,ако краде.Сега ще окрадат всичко на принципа на обща безотговорност.

  Коментиран от #4

 • тридесет години без десет
  Отговор
  3 14:50  06.08.17
  Ама от тези 30, дест управляваш ти? Верно два пъти се отметна от това си задължение и то ненужно, но ти си не по-малко виновен. Стига с високопарните думи, които след това не донасят нищо ново и положително. За да не звуча голословно, ще дам един пример от преди около два месеца: тогава ти събра МВР и постави въпросът за контрол над движението по пътищата. То бяха закани и високопарни думи, но не последва нищо. Защо не вземеш пак да подадеш оставка и да ни освободиш от присъствието си.
 • Съвет
  Отговор
  4 14:54  06.08.17

  До коментар #2 от "ПЮИ":

  Общинските съвети в България са безсмислено големи (само хранят партийците). За София един съвет от 21 души (спрямо 69 в момента) ще е много по-ефективен (не знам колко са във Варна). Освен това, тези хора трябва да се избират мажоритарно. За да знаем кой носи отговорност!

 • Otvraten
  Отговор
  5 16:07  06.08.17
  Браво Лупи.
 • БОТЕВ ЛЕВСКИ и РАКОВСКИ
  Отговор
  6 16:24  06.08.17
  ТИМ-Варна(под надзора на ДПС), които са собственици на РЕГИОНА, благодарят! ЕЛАТЕ НА КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА ДА ВИДИТЕ НОВОТО ЧУДО НА ПРОДАЖНИЯТ НИ КАБИНЕТ!!! ВЕЧЕ ИМАМЕ БАСЕЙНОВ КОМПЛЕКС НА МЯСТОТО НА СТАРИЯТ МИНЕРАЛЕН БАСЕЙН! БЪЛГАРИЯ СЕ УВЕЛИЧИ С 4 ДЕКАРА, ЗАЩОТО НАБУТАХА КАМЪНИ НА "Малък плаж" и ги заляха с бетон - точно там, където е оръдието с щампа на ТИМ ще видите и новите ВИЛИ по 2000€кв.м. - те там са ПАМЕТНИЦИТЕ НА МУТРИТЕ! "The BAy" e ТИМаджийско заведение, вътрешен джоб на "Рапонги"! Да ги пита някой, КАК ПРЕКРОИХА АЛЕИТЕ НА КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА?!!
 • сасед
  Отговор
  7 16:45  06.08.17
  варна, боргас, пловдив софия само тези градове ли е Б-риа ми погледни към по малките като Добрич виж кви хубави луканки правят
 • Варна
  Отговор
  8 16:53  06.08.17
  Варна има перспектива, но ти трябва да си ходиш заедно с останалите глупаци. - Просто ни остави парите, които ни крадете за София и не ни пречете. При 2,5- 3 млрд. на година, които внасяме в хазната мисля, че градът ще свети. - За това трябва да си ходите! - В противен случай Варна ще дойде на жълтите павета и няма да остане нито един селяндур, който да не яде шамарите заради това, което се прави
 • Светльо Чернев
  Отговор
  9 17:40  06.08.17
  "Полимери" Девня. Никой ли не е чувал за семейство Баневи? Тия само това да бяха разсипали...

Напиши коментар:


Публикувай