705 4

Юли и август са най-тежки по отношение на катастрофи

Мартин Христов

Юли и август са най-тежки по отношение на катастрофи заради високи температури и засилен трафик. Това каза главен инспектор Росен Рапчев – началник на сектор „Пътен контрол” към Главна дирекция „Национална полиция”.

По главните пътища се придвижват и гастарбайтери, което също натоварва трафика, агресията на пътя също е катализатор за катастрофи, добави Рапчев.

Най-честите причини за катастрофи за юли са неспазване на дистанция, навлизане в насрещното и неправилни маневри, каза още той.

Контрол ще има и по време на движение от страна на полицаите. Може да се издаде административно нарушение при записване на камери на патрулни автомобили.

Обозначено е кои автомобили са с подобна функция, заяви Рапчев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • no name no face no number
  Отговор
  1 09:53  07.08.17
  Наистина през лятото са повече. През зимата повече се внимава, през лятото жега и много разсейващи фактори, както и висока самоувереност. Дано хората имат късмет да се опазят. И когато някой сгреши да му простят, а не да се пребиват.

  Коментиран от #3

 • Morgoth
  Отговор
  2 10:30  07.08.17
  "Публикувано във факти.бг: Най-честите причини за катастрофи за юли са неспазване на дистанция, навлизане в насрещното и неправилни маневри, каза още той." Човек от КАТ който да се изпусне какви са реалните причини за ПТП-тата?!? Е такова животно рядко се вижда! Сигурно нещо се е заплеснал и е пропуснал политическото "несъобразена скорост".
 • Morgoth
  Отговор
  3 10:33  07.08.17

  До коментар #1 от "no name no face no number":

  Трафика през лятото е много по-голям, а нашите пътища са за по-малък трафик - това ни е основният проблем. Като се заредят едни колони и като се изнервят шофьорите и почват да прават глупости.

  Коментиран от #4

 • Андрей Николов
  Отговор
  4 23:26  07.08.17

  До коментар #3 от "Morgoth":

  Пич основният проблем е , че хората тук са прости, с нисък морал и рехаво възпитание, освен това и повечето са неверници /атеисти/. Те са си такива не само на пътя ами и извън него и вкъщи и на улицата.. Един огън като гори отдолу колкото и да запушваш комина...все тая. Искрео се надявам да разбереш написаното :)

Напиши коментар:


Публикувай