1 636 3

Дървета премазаха семейство в Петрохан

Снимка: Нова тв
Снимка: Нова тв
Мартин Христов

Възрастно семейство пострада от паднали дървета на пътя. Инцидентът стана в събота. Мъжът и жената спрели до крайпътна чешма близо до Петрохан. Докато си почивали под дебелата сянка, върху тях падат две дървета – върху колата им и главите им.

Мъжът е настанен в болница. Единият му крак е с тежка фрактура, а другият може да бъде ампутиран.

В „Здравей, България” тази сутрин близките на пострадалите разказаха, че всичко се е случило много бързо и те не са успели да реагират. Според тях инцидентът е можело да бъде предотвратен, ако мястото е било огледано от властите, а изсъхналите - отстранени.

От АПИ обясняват, че при първоначалния оглед на мястото е установено, че дънерът на падналото дърво е бил на повече от 20 м разстояние от пътя и не е тяхна отговорност, а на горския фонд.

От местното горско стопанство от своя страна заявиха, че решението за премахване на опасни дървета може да бъде взето от шест институции, сред които и лицата, които стопанисват инфраструктурния обект. В този случай от АПИ, която стопанисва пътищата в страната.

Монтана / България


Още по темата

 • Паднало дърво покруси Португалия

  Паднало дърво покруси Португалия

  11 души загинаха, след като дърво падна по време на фестивал на португалския остров Мадейра, съобщи Express. На празника са се събрали жители на ...
  15.08.2017
  1 134
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Един българин
  Отговор
  1 10:34  07.08.17
  А като секат незаконно стотици хиляди кубици, искат ли разрешение от 6 институции? По стара вългарска традиция, вина има, виновни няма.....!
 • qweqw
  Отговор
  2 10:38  07.08.17
  Естествено институциите казват "ние не сме отговорни за това , не сме отговорни за онова" и си прехвърлят топката и накрая никой не е виновен...
 • Шпек Салам Народен
  Отговор
  3 11:20  07.08.17
  Интересно,обвинени за жертвата в тунела с падналото осветително тяло,има ли?

Напиши коментар:


Публикувай