7 Август, 2017 11:28 13 156 30

Бойко Борисов нападна Баневи заради „Полимери”

  • бойко борисов-
  • полимери-
  • премиер

Заводът бил разграбен, а собствениците имали скъпи коли

Бойко Борисов нападна Баневи заради „Полимери” - 1

Всичко в завода „Полимери“ е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат „Мерцедеси-Майбах“ и ни дават оценка. Това коментира премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Девня.

„Да кажа на хората, в следствие на тази разбойническа приватизация колко милиарда е загубила държавата, но и продължаваме да плащаме. Във Варна, Девня и Провадия 15 млн. биха могли да се похарчат за доста по-стойностни неща“, обясни премиерът, цитиран от „Фокус”.

Акционери в завода са Евгения и Николай Баневи, които по-рано през годината заявиха, че предприятието е неправомерно обявено в несъстоятелност с цел да бъде унищожено.

Борисов на свой ред нарече приватизация на „Полимери” „пладнешки грабеж”, в резултат на който се е получила „екологична бомба”. Новият собственик пък искал само да нареже завода и „да го приключи”.

„Тук е купена инсталация, която всичко това да утилизира и те (собствениците-б.р.) с цялото си нахалство я продават в Румъния. Взимат и от нея парите. Убеден съм, че главният прокурор ще направи така, че от срещу неизвестен извършител, каквото е в момента ограбването на цял завод, гордост на Балканите, да има известен“, допълни Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еее баневи

    62 7 Отговор
    Бреййй Баневи го закъсаха здраво, трябвало е да пратят поне един полимер на премиера ;)

    Коментиран от #23

  • 2 Бръм

    56 6 Отговор
    Бойко не е началник на баневи, но е началник на кметове и други, дето си купуват джипове за над 150 000 лева. Дали законово би направил таван за разходите на такива харчоте на държавна пара???

    Коментиран от #10

  • 3 Вярно

    48 1 Отговор
    Две неща:

    1.Абсолютно прав.
    2.Пералнята съд/прокуратура ще ги изпере и ще излязат чисти като момина сълза.
  • 4 ХХХ

    64 2 Отговор
    Преди малко повече от месец бях командировка в гр. Прага и в центъра на града, в 5* хотел (Ambassador) се появи Банев, с управляван лично от него Rolls-Royce Phantom /с чужд регистрационен номер/. Съпровождаше го софийска кола, която му превозваше куфарите с багаж. Изводите оставям на вас.

    Коментиран от #24

  • 5 един

    37 5 Отговор
    Taka е като нямаше декомунизация и лустрация! Полимери фалирали и разпродадени,а Солвей просперират! Това е разликата между комунистическия и истинския капиталистически бизнесмен!
  • 6 АГЕНТ ТЕНЕВ

    40 2 Отговор
    ВСИЧКИ СТЕ ЗА ВЪЖЕТО.......

  • 7 GHOST 1

    19 6 Отговор
    ЯЛОВ Е МАМИ! (ИМАМЕ ВОЛЯ). ВОЖДА ИМА ВОЛЯ САМО ДА КОМЕНТИРА.
  • 8 Полицай

    20 10 Отговор
    Като не плаща данък спокойствие,така става!
  • 9 денги

    29 1 Отговор
    Как взеха Полимери и другите предприятия в дьржавата.И има ли някое да работи.
  • 10 onq s konq

    21 12 Отговор

    До коментар #2 от "Бръм":

    Нещо си в грешка:ББ НЕ Е НАЧАЛНИК НА КМЕТОВЕ,ЗАЩОТО ТЕ СЕ ИЗБИРАТ ОТ ЕЛЕКТОРАТА НА СЪОТВЕТНОТО НАСЕЛЕНО МЯСТО И СЕ ПОДЧИНЯВАТ ЕДИНСТВЕНО НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ.Премиерът има власт единствено над ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ,ЗАЩОТО УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ГИ НАЗНАЧАВА.

    Коментиран от #20

  • 11 1111

    28 2 Отговор
    За повече инфо относно приватизацията, се обърнете към г-н Костов. Липсват някакви няколко десетки милиарда, но никой не го закача! А защо ли?
  • 12 Лупи

    32 2 Отговор
    Боко това защо ни го казваш? Не го знаем ли? Аз или бай пешо да арестуваме Баневи и да работим по дело срещу тях? Това, че констатираш, че Земята е кръгла и слънцето пече няма голямо значение!
  • 13 Варна

    30 3 Отговор
    Работих с Полимери от 2001 до 2005 год.
    - Това предприятие още тогава беше за затваряне! Шанса да предизвика от авария, каквито се сетите катастрофи е 100%.
    Странното, е че Борисов някак странно се сети чак сега за Баневи...

    - Единствената причина, поради която според мен Борисов разиграва сценки, е да си направи отново PR и естествено да заплаши Баневи за да може да ги рекетира!
    Не знам за кой е тайна, че старата мутра не се е отказал от старите навици да иска рекет

    Коментиран от #30

  • 14 Пабло Ескобар

    23 0 Отговор
    А Златев,Каратиста и Пашата кога?А Боршош?А Прокопиев?Знам-те са наши хора,не бива да се закачат!!!!
  • 15 майна

    33 0 Отговор
    разграбиха България прокудиха българите по чужбини,и развъдиха цигани
  • 16 айде осъдете го

    19 0 Отговор
    Специално Баневи процедират по този начин с много предприятия из цялата страна, това им е "бизнеса", но проблема не е в тях, а в липсата на беззаконие и държавност, в липсата на цялостна концепция за възстановяване на икономиката на страната, в прилагането на законите против корупцията, измамите, кражбите! Сделката е съмнителна, но прокуратурата няма да направи нищо, защото всички са в кюпа.
  • 17 айде осъдете го

    11 0 Отговор
    Със сигурност Баневи са купили предприятието на много по ниска цена от реалната, ще го нарежат за скрап и ще спечелят, за сметка на държавата. На всеки му е ясно, че има далавера, както ни е ясно, че Бойко ще си остане само с приказките.
    Кучетата си лаят, кервана си върви, хората си разграбват и до ден днешен, а разправят, че прехода бил свършил. Няма държава, това е, няма съд, няма прокуратура, всичко е пълен т...к.
  • 18 АХА

    22 1 Отговор
    Цирка е пълен, а циркаджиите са до болка познати ...

    Тяхната сватба - на Баневи, е най-скъпата в България. Бракосъчета ги лично кметът на София Бойко Борисов. Пяха им легендите Джо Кокър и Лили Иванова. Роклята на Евгения бе от Париж, с перли и диаманти за 50 000 евро.

    Така че ... да влезе клоуна и цирка да продължи !
  • 19 Знаещ

    11 1 Отговор
    Винаги съм казвал, че мисленето не ти е силната страна. Всички кметове на ГЕРБ може да са избрани на избори, но за да стигнат до тези избори трябва да са предложени от партията и да са верни на нейните заръки. Това е една от причините Цветанов да е толкова силен, защото той се занимава с подбора на кандидатите. Кмета на Бургас пък си е направо в ръководството на партията.
  • 20 Знаещ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Над мен поста е адресиран до теб.
  • 21 Жотем Коджа

    10 8 Отговор
    Гледам тука снимки от сватбата и не виждам тиквата. Виждам много хора с принадлежност към комунистическите служби и руската мафия в България. Онези същите едри приватизатори на държавата ни.
  • 22 Banevi

    9 0 Отговор
    А при фалирала държава, бронирано Ауди А8 за един милион евро, добре ли е????
  • 23 Мавродиев 95

    5 16 Отговор

    До коментар #1 от "еее баневи":

    На премиера трябва да целувате краката и ръцете щот вече 7-8 години ви чисти л..ната
  • 24 antimediator

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "ХХХ":

    Изводите какви са ?!
    Че ти и Банев сте в 5 звезния хотел !
    С тази разлика , че той , ЧЕ ТОЙ Е ПРЕСТЪПНИК И БАНДИТ, И Е НОРМАЛНО ДА Е В 5 ЗВЕНИЯ ХОТЕЛ.
    А Вие като какъв сте там ?!
    Като държавен служител или като представител на фирма , която никога не е влизала в картелни спорауомения ?!

    Коментиран от #25

  • 25 Хахаха

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "antimediator":

    Има и други възможности, но на теб явно толкова ти е акъла.
  • 26 doe

    9 0 Отговор
    На север от Стара планина вършее Гришата от южната страна Баневи.Друго се питам как все като стане далаверата тогава тръгваме да търсим справедливост.Всичко се знае особено от важните личности.Борисов сега се сетил да търси сметка.
  • 27 999

    9 2 Отговор
    Да бяха само Баневи и този завод добре ама ш.....а демокрация ограби цялата държава и 45 годишният труд на народа. Не им стигна това ами натрупаха заеми и ограбиха банките, а всичко това ще плащат нашите внуци и правнуци ако изобщо след 40 години има България.
  • 28 Пепо

    2 1 Отговор
    Към 999 дано се затриеме като търпим 25 г да ни крадът . Тъпия прост и необразован българин това заслужава .
  • 29 Никито Иванов

    1 0 Отговор
    суджук с/у полимер :)
  • 30 курчо

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Варна":

    Вълка козината си мени ,но нрава не
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове