3 009 5

Иновативна кислородна терапия

Български медицински център лекува множество заболявания

Венцислав Михайлов

Пациентите в България вече могат да се възползват от иновативно лечение, наречено хипербарна кислородна терапия, което помага при множество заболявания и има цялостно положително въздействие върху организма. То допринася за ускоряване регенерацията на кръвоносните съдове, отделянето на токсични и метаболитни отпадъчни продукти и може значително да ускори времето за възстановяване на организма. Авангардното лечение се предлага от Старозагорския HBO Medical Support Center – единственото българско лечебно заведение, в което са събрани на едно място Текар терапия, Шокуейв терапия, Дълбока осцилация, Високоинтензивен магнит, Високоинтензивен лазер, Гунафореза, Лимфодренаж, класическа физиотерапия, както и лечение с кислород.

Хипербарната кислородна терапия, позната още като хипербарна оксигенация (ХБО), се извършва с помощта на барокамера и представлява дишане на 100% чист кислород под налягане. Тя е доказано ефективен терапевтичен метод, познат в Западна Европа и САЩ от десетилетия. Неинвазивна е и не е болезнена. Напротив – според повечето пациенти е релаксираща и приятна. Сесиите се провеждат в модерна, удобна и сигурна осемместна барокамера от най-висок клас.

Как работи

Въздухът, който всички ние дишаме ежедневно, е смес от газове, включително азот, кислород, въглероден диоксид, инертни газове и водни пари. Жизненоважният за всички нас кислород заема едва 21% от този коктейл и един възрастен човек нормално консумира 2 700 гр. кислород на ден, от които едва 900 гр. отиват за нуждите на кръвоносната система. При хипербарната кислородна терапия се използва 100% чист кислород, при което се приема 10 пъти повече от нормалното количество от този жизненоважен газ. За един час терапия се вдишват 1 100 грама и еритроцитите се изпълват с него, а излишъкът се разтваря в кръвната плазма. От това следва цялостно положително въздействие върху организма и се подпомага значително оздравителният процес.

Освен за лечение на посочените по-горе заболявания, хипербарната кислородна терапия се използва и при отравяния с въглероден окис, както и с медикаменти и храни, гинекологични заболявания, смущения в половите функции, кесонна болест, кръш – синдром, автоимунни и неврологични заболявания и други остри травми и исхемии. Тя е ефективен метод също за лечение на въздушни или газови емболии, диабет, гастрити, колити, незарастващи или трудно зарастващи рани, трофични язви, анемични състояния, изгаряния, чернодробни цирози, заболявания на сърдечно-съдовата система и дори проявления в следствие на радиация.

Повече за HBO Medical Support Center

HBO Medical Support Center e новооткрит лечебен център, който се намира в двора на окръжна болница МБАЛ „Д-р Стоян Киркович”, в град Стара Загора. Разполага с барокамера от последно поколение, кабинети за физиотерапия, рехабилитация и масажи. Центърът работи без почивен ден, с работно време от 8:00 до 18:00 часа. Извършва дейност в направленията: частни пациенти, пациенти по линия на НЗОК и частни здравни фондове.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хигхъл
  Отговор
  1 00:49  14.08.17
  Иновативна ?!?! В цивилизования свят при някои заболявания това е задължителна терапия. Даже и в Русия е широко разпространена. За изпростяла и изтрещяла бУлгария, обаче си е иновация. как не!
 • dynamo
  Отговор
  2 03:45  14.08.17
  Г-н Михайлов( автор на статията), добре че са Ви платили за рекламата. Открихте топлата вода. За Ваше сведение от поне 30 години във ВМА София има такава. Мисля и в Бургас. Друг е въпросът, че е скъпа, не е безобидна със съответните индикации.
 • 3 07:31  14.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 345
  Отговор
  4 08:23  14.08.17
  Българските идиоти изкупиха катализаторите на автомобилите и сега вместо да бълват Х вредни частици бълват 5Х, много шофьори се хвалиха -" аз си махнах катализатора и сега усещам колата малко по-мощна" един катализатор нов струва 2000е а тука ги изпокупиха за по 50лв
 • Гост
  Отговор
  5 10:16  14.08.17
  Е да не е толкова иновативна, тъй като в развитите държави е нещо нормално, но тук в България има такова чудо доколкото знам в 3 максимум 4 града, като във ВМА София май е най-старата. Не беше ли правил един баща за сина си подобна барокамера, щото имало много малко в България? Доколко е опасно или безопасна не знам не съм лекар, но със сигурност в нормални граници ще да е полезна щом в другите държави го практикуват от години. Ако наистина помага за толкова неща цената от 30-40лв не ми се вижда толкова много при все, че има масажи, които струват за по толкова пари.

Напиши коментар:


Публикувай