906 8

Фандъкова: Трябва да ограничим движението в центъра

Венцислав Михайлов

Трябва да се направи всичко възможно и всички да проявяват разбиране, за да има максимално свиване на движението в центъра, предвид желанието на мнозина за по-чист въздух и намаляване на трафика.

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя направи инспекция на ремонта на бул.“Дондуков“.

Разширяването на зелената и синята зона в София, е облекчаване на движението в центъра, а не увеличаване екипите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), отбеляза Йорданка Фандъкова.

"Затова инвестираме в градския транспорт, в неговото качество и в същото време подреждаме чрез синята и зелена зона паркирането в особено натоварените райони, за да постигнем целта – да живеем в една по-добра градска среда. Конкретни предложения ще се разгледат в комисията в Столичния общински съвет", каза още Йорданка Фандъкова.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • AАА
  Отговор
  1 17:50  07.08.17
  Хората дошли от провинцията като искат чист въздух и зелени поляни да си ходят в родните места, а не да ми се бутат в града и да недоволстват, че е замърсено, като се изсипе цялата страна в един град няма как да е чисто.

  Коментиран от #2, #5

 • гост 2
  Отговор
  2 18:01  07.08.17

  До коментар #1 от "AАА":

  Ейййй гражданин :))))) еййййй :)))

  Коментиран от #4

 • 3 18:05  07.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ААА
  Отговор
  4 10:37  08.08.17

  До коментар #2 от "гост 2":

  Да гражданин съм и моя град е ваша столица ;)

 • Morgoth
  Отговор
  5 11:22  08.08.17

  До коментар #1 от "AАА":

  Много ме кефят такива като теб дето си мислят, че са собственици на София и че тя е станала богата и развита благодарене на тях и на апартаментите на техните баби които дават под наем :) Ако не са тези "селяни" които работят и си плащат данъците в София, ако не са тези студенти които учат тук и след това остават за да работят на високо платени позиции, ако не са всичките пари които те харчат в града, София би била на равнището на Разград и като размер и като развитие и като цени на наемите от които живеете.

  Коментиран от #7

 • citizen
  Отговор
  6 11:38  08.08.17
  Единственото положително по времето на ТАТОВИЗМА беше СОФИЙСКОТО ЖИТЕЛСТВО.
 • ААА
  Отговор
  7 13:56  08.08.17

  До коментар #5 от "Morgoth":

  Или тези, които за да не платят 10 лева по-висок данък не смеят и регистрацията на колите да си сменят.Може би икономиката на града се поддържа от колетите с буркани. А и доколкото ми е известно живущите под наем в София не плащат данък за жилището, което обитават, а само за ливадите в провинцията по които ги гони носталгията и се опитват да наложат техните възгледи на хората в чиито град живеят. Относно собствениците на София и комплексите за малоценност по-добре размишлявай сам.

  Коментиран от #8

 • ВВВ
  Отговор
  8 15:54  09.08.17

  До коментар #7 от "ААА":

  Данъците на колите в Шумен например, са по-високи от тези в София. 'Целият бизнес' на България е в София, за съжаление. Никой не е просто за кеф в тази клоака.

Напиши коментар:


Публикувай