788 3

Уникална операция в ”Пирогов” спаси мъж с рак на лицето

Венцислав Михайлов

Уникална операция за Югоизточна Европа с 3Д принтиран индивидуален имплант спаси 43- годишен мъж с рак на лицето в „Пирогов”.

Български лекар, светило в областта на лицево-челюстната хирургия, се завърна от Англия, за да извърши автотрансплантацията, се казва в съобщение на УМБАЛ "Пирогов".

Операцията е извършена в Неврохирургичното отделение на болницата, "заради възможностите на клиниката, които позволяват интрердисциплинарен подход и реализиране на големи, тежки операции и лечение", изтъкват от "Пирогов".

Подробности за уникалната интервенция ще даде самият доц. Николай Янев по-късно сутринта.

Доц.д-р Николай Янев притежава двойно образование по Медицина (MD) и Стоматология (DMD), призната специалност по Лицево-челюстна хирургия (ЛЧХ) в България и по Орална и Лицево-челюстна хирургия (OMFS) във Великобритания, както и защитен докторат по Медицина (PhD).

Той е Лицево-челюстен хирург в СБАЛ по ЛЧХ – София, Лицево-челюстен хирург в Royal Derby Hospital, Великобритания, Консултант Лицево-челюстен хирург към МБАЛ Европа – София и Доцент към МУ – Плевен.

Доц.д-р Николай Янев е роден през 1976 г. в Русе.

От месец юни 2012 г., след успешен конкурс, работи към екипа на Департамент "Глава и Шия", в един от водещите международни онкологични центрове - този в University College London Hospital (UCLH), Великобритания.

От декември 2016 г., д-р Янев е хабилитиран преподавател на Медицински университет – Плевен, където му е присъдена академичната степен доцент.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 10:21  08.08.17
  Прекрасни, талантливи, уникални българи! Защо не може да ви подсигурим необходимите условия, за да си седите в България? Захранваме с жива плът, кръв и интелигентност цяла западна Европа и Америка, а тук тънем в мизерия, озлобеност, завист, циганизация, опростачване, оскотяване, корупция, омраза, агресия... Горди сме от българските деца, спечелили олимпиади, конкурси, фестивали, а след това радват чужденците, защото тук няма с какво да ги задържим. Каква българска трагедия!!!

  Коментиран от #2

 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  2 10:54  08.08.17

  До коментар #1 от "гост":

  Така е и така ще бъде, докато тук властва войнстващата простотия и некомпетентност, която има за жизнено кредо смачкването на всичко различно от нея.
 • незнайко
  Отговор
  3 07:50  11.08.17
  Съгласен съм и с първи и с втори коментар, но да се уточним. БЪЛГАРИЯ се ръководи отвън и от нас нищо не зависи откакто станахме ДЕМОКРАЦИЯ. Това трябва да се разбере от ВСИЧКИ БЪЛГАРИ !

Напиши коментар:


Публикувай