982 0

Строителни отпадъци в канала съсипали ”Черни връх”

Причината оказа се е запушване на канала и шахтата, която не е успяла да поеме отводняването

Венцислав Михайлов

Пороят вчера следобед нанесе щети и върху уличната мрежа. Най-сериозно е пропукването на една от основните градски артерии – булевард „Черни връх”.

Днес кметът Йорданка Фандъкова дойде на инспекция в участъка, който "заприлича на нещо средно между офроуд трасе и водоем", отбеляза bTV.

Причината оказа се е запушване на канала и шахтата, която не е успяла да поеме отводняването.

Вследствие на обилните валежи шахтата на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев е била запушена с наноси и едрогабаритни отпадъци, каза кметът Фандъкова.

„Метрополитен”, които са изпълнител, поеха ангажимент да отстранят дефектите за своя сметка, защото обектът е в гаранционния срок, добави тя.

Очаква се до края на деня спешният ремонт да завърши.

Междувременно се работи по втората част от водния проект, който трябва да намали проблемите с канализацията в района.

Кметът поясни, че при възстановяването на асфалта на бул. „Черни връх“, настилката ще се укрепва допълнително.

Над 60 са сигналите заради дъждовете, 40 от тях са обработвани до вчера вечерта - работата на екипите в „Драгалевци“ продължава, каза кметът. Все още работят екипите на Аварийно-спасителното звено, на Столичния инспекторат и на пожарната.

Фандъкова коментира, че за много кратко време е паднал сериозен дъжд, който е свлякъл цели земни маси и наноси. Тя апелира когато се изхвърлят отпадъци, да се изхвърлят на определените места.

България


Напиши коментар:


Публикувай