851 4

Седем фирми искат да строят бойните ни кораби (ВИДЕО)

Първоначално са били изпратени покани към 16 корабостроителници

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Венцислав Михайлов

Седем фирми кандидатстват за построяването на двата многоцелеви модулно-патрулни кораба.

Първоначално са били изпратени покани към 16 корабостроителници. Това съобщи командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Държавата отпуска 820 млн. лв. за изграждането на двата кораба. Плановете са до 4 години новите кораби да бъдат приети на вода.

Заедно с тях ще бъдат модернизирани и трите ни фрегати.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 13:12  09.08.17
  Най-добре е да се обърнат към руснаците от Санкт-Петербург. Имат традиции и с тези пари ще ни построят 4 кораба. Парада на военно-морските сили в Русия преди няколко дни доказа това.

  Коментиран от #2, #3

 • фея на зъбките
  Отговор
  2 13:22  09.08.17

  До коментар #1 от "Русенец":

  Там казаха , че са заети да си строят новите "Мистрали".
 • Варна
  Отговор
  3 14:38  09.08.17

  До коментар #1 от "Русенец":

  Корабите можем да си ги построим и ние. - Имаме няколко корабостроителници, които могат да се справят с задачата. - Обичайната практика е да купиш проекта от някоя фирма и да го построиш.- Излиза по- евтино и парите остават тук. - Купуваш си само оборудването - локация, ракети, торпеда или там каквото дойде. Давам ти един не лош вариант. Сключваш договор с Норвежците, които имат нови технологични конструкции, радари и ракетни установки с висока точност и са съвместими с НАТО. Примерно за клас "Визби" Строиш конструкцията тук- Ще разполагаш с целият проект, а оборудването го купуваш от скандинавците. - Така в последствие класовите ремонти ще се правят тук и ще разполагаме с най- съвременните разработки

  Коментиран от #4

 • до Варна
  Отговор
  4 09:50  10.08.17

  До коментар #3 от "Варна":

  това е невъзможно,това което предлагаш няма да се хареса на западните господари,те трябва да спечелят повече,защото имат по голяма нужда от пари,пенсионерите им трябва да ходят на почивки и т.нт. а ние и без това трябва да изчезнем и освободим тази територия къде с глад,миграция и изтребление,засега плана върви успешно.

Напиши коментар:


Публикувай