1 533 14

Шампиони в ЕС сме по мързел

В същото време румънци и гърци също като българите не обичат фитнеса

Снимка: БТА/АП
Снимка: БТА/АП
Венцислав Михайлов

Българите са най-мързеливите от нациите в Европейския съюз. Най-дейни на Стария континент са шведите, следвани от датчаните и финландците.

Около 78 процента от възрастните в България уверяват, че изобщо не извършват физически упражнения. Близо 90 на сто от възрастните в Швеция редовно посещават гимнастически салони, съобщава в. „Дейли мейл“.

Жителите на Великобритания попадат в средата на класацията, базирана върху данни за 28 000 възрастни във всички страни от ЕС.

Класацията е изготвена въз основа на резултатите от анкета, поръчана от "Ладброукс". Тя е проведена сред страните - членки на Европейския съюз. Участниците били интервюирани колко често седмично извършват физически упражнения или спортуват.

След България в класацията се нареждат Малта и Португалия. На Балканите най-спортуват словенци и хървати. В същото време румънци и гърци също като българите не обичат фитнеса.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мързелив
  Отговор
  1 09:54  10.08.17
  ТО ВСИЧКО ДО ПАРАТА ОПИРА Те пенсионерите само фитнес им липсва
 • мързеливеца
  Отговор
  2 09:58  10.08.17
  А бабите кога да ходят на фитнес? Преди или след като прекопаят доматите и картофите :)
 • ХХХ
  Отговор
  3 10:09  10.08.17
  Отново тъпо заглавие, което няма нищо общо със статията...
 • Дедо Грую
  Отговор
  4 10:22  10.08.17
  Тенденциозна статия.Баща ми е завършил висшето си образование и работил после като инжинер 11г. в тогавашната Чехословакия и много пъти ми е казвал, че имат поговорка: " Не работи като луд българин." Само това е показателно. А тука оскотелия от бедност човек му е само до спорт. Но забелязвам въпреки това масово младите хора имат много добре оформени от спорт тела, което опровергава въпросното "изследване и статия". За разлика от богатата Германия повечето млади са отпуснати и затлъстели, а да не говорим за хората над 30г. На тези, които биха се опитали да ме опровергават, ще отговоря : Вярвам на това, което видях с очите си за 13г.

 • Гост
  Отговор
  5 10:26  10.08.17
  Както винаги Венци се изказа неподготвен.
 • Лошия
  Отговор
  6 10:33  10.08.17
  Абе автора ти по големи глупости не можа ли да копираш (ние българите сме най работливи).
 • кроко
  Отговор
  7 10:41  10.08.17
  Мотиката и на лозето или на нивата, там е нашия фитнес, ми, съчетаваме приятното с полезното ! Хем красиво тяло, хем еко-чисти вино и ракия, че и качамак на това отгоре ! Те така си я караме !
 • Някой
  Отговор
  8 10:48  10.08.17
  Само не разбрах каква е връзката между мързела и фитнеса? Има хора без ден работа, блъскащи във фитнеса и такива работещи по 14 часа без да знаят от къде се влиза в зала.
 • Киро
  Отговор
  9 11:02  10.08.17
  Я да видим кои страни са "най-мързеливи"? Дали не са южни всичките? Дали климата не влияе? А най-активните били ония северните депресари, дето нямат слънце по половин година и все е студ. Я и още нещо - като се разхождате по улиците на градовете в България е пълно с млади хора с добро телосложение, очевидно трениращи и спортуващи. Я отидете в Германия, например, да им видите фигурите, много рядко да се види някой със спортна форма. Това проучване е от типа "аз си мисля, че", тоест, нищо общо с действителността, а как самите те се оценяват.
 • kak
  Отговор
  10 11:03  10.08.17
  работя за трима шефа не дава заплата, няма пари за хляб. що са ме вкара ли в статистиката?
 • iorgo
  Отговор
  11 12:45  10.08.17
  AБЕ прост евреин турчин арабин като не можеш да измислиш какво да пишеш не пиши нищо
 • стоян георгиев
  Отговор
  12 14:03  10.08.17
  младите българи масово спортуват ,а старите не .въпрос на култура.през соца да спортуваш за здраве бе като да си с психически отклонения и онова поколение още смята движението за нещо опасно или срамно.труда също е част срамотията .трябва да се почива ,да се пие ракия или вино,особено домашни такива и да се яде много месо и колкото е по-мазно толкова по-добре.тва е мото на соцубавците родени през 40 те ,50те,60 те.после се ходи на лекар и се пият хиляди различни хапове и се реве,колко е зле работата.манталитет кво да се прави.
 • 13 17:32  10.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 1234
  Отговор
  14 21:41  10.08.17
  Скъпи съотечественици.Мързела не се измерва с това дали ходиш на фитнес или не ходиш.На фитнес ходят хората които НЕ упражняват физически труд,за да се пораздвижат малко.А тия на които работата им не е по канцелариите на тях не им трябва да ходят на фитнес.Един работник който осем часа работи тежък физически труд като се прибере в къщи той се нуждае от почивка,а не от фитнес.На поне 80% от населението което не живее в голям град не му е необходимо да ходи на фитнес ,защото след като се прибере от работа ,тия хора отиват по селата или по градините си където отглеждат кой зеленчуци,кой животни и всичко това е защото с минимална заплата не може да се преживее и се налага да се работи нещо друго.Така е при нас в по малък град живея и след работа ходя и работя градина 3,5 декара в която отглеждам всичко от което се нуждае семейството ми.Ако някой от вас има желание ще го посрещна на мои разноски за една седмица да потренира от моя фитнес пък тогава пак да пише,че българите били мързеливи.Пък тия анкети дето ги пишат Сульо и Пульо да си ги заврът отзад,защото това са пълни глупости и като няма какво да правите от скука започвате да пишете анкети?!?

Напиши коментар:


Публикувай