530 0

Фандъкова: Бул. „Прага“ е готов до края на август

Тече засилена програма за разчистване на опасни дървета, казва столичният кмет

Венцислав Михайлов

Към края на август ще е готов бул. "Прага". Очаква се до средата на септември да бъде отворен участъкът на "Дондуков" от Министерски съвет до ул. "Раковски", след това до края на октомври ще бъде затворен участъкът от ул. "Раковски" до бул ."Васил Левски". Това съобщи пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

До средата на септември ще приключи и ремонтът на булевард "Овча купел". Йорданка Фандъкова обяви, че подкрепя идеята на образователното министерство предучилищната подготовка да започва от 4-годишна възраст и обяви, че общината няма проблем с местата за тях в детските градини.

Тя коментира и зачестилите инциденти с паднали дървета в столицата. Вчера край бул. "Цариградско шосе" паднал клон уби 38-годишен мъж.

"Тежкият трагичен инцидент вчера стана на частен терен при работа. Върху работника е паднал този клон и това дърво. За съжаление в последните дни има случаи, в които падат и видимо здрави дървета. Ежегодно се прави почистване на сухи и опасни дървета и клони. Тече засилена програма по почистване", каза Йорданка Фандъкова.

Тя обясни трудната поддръжка на парковете с това, че в София има десетки декари паркове, непрекъснато се садят и нови дървета, на които се отразяват климатичните промени.

"Миналата година беше направена цялостна инвентаризация на лесопарковата част на Борисовата градина. Това са над 2500 дка. Сега до края на август започва маркирането на част от дървесната растителност, която е видимо суха, опасна, изследвана от най-добрите специалисти, но този процес се забави именно заради спекулации и то груби спекулации за това, че ще се прави сеч в Борисовата градина. Това ни забави с над половин година", заяви Фандъкова.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай