775 8

3-годишните ще бъдат подлагани на тест в детските градини

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Светослава Ингилизова

3-годишните деца ще бъдат подлагани на тест в детските градини, за да се определи дали в бъдеще ще имат проблеми в училище. Това е заложено в проекта на новата наредба за приобщаващо образование, която вече е на сайта на просветното министерство.

Промените предвиждат и облекчаване на административната тежест върху учители и директори, съобщи БНТ. Министерството предостави и близо 3 милиона лева за допълнителни уроци на учениците. До края на август би трябвало да бъдат сключени договорите с издателствата за новите учебници.

"Очаквания период на доставка на учебниците е между 10 и 20 септември, което означава, че по-голямата част от училищата на 15 септември ще имат учебници за втори, шести и осми клас. Разбира се, това зависи и от отделните издателства. Дори и да не бъдат доставени на 15 септември - закъснението ще бъде малко, което ще съвпадне с периода на преговаряне на учебния материал", каза образователният министър Красимир Вълчев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • PlimP
  Отговор
  1 19:13  10.08.17
  господиииииииииии, събери си вересията, молим, що не си завреде тъпите програми в мазните дебели задници и не посфирите с тях, оставете децата да са си деца
 • Шаран БГ
  Отговор
  2 19:25  10.08.17
  Коя безмозъчна кратуна го измисли това - да тестват 3-годишни деца ??Господи, какво доживяхме !?!? Оставете децата да си изживеят детството до 7-годишна възраст. А като тръгнат на училище не ги товарете като пустинни камили с учебници, помагала и прочие глупости. Нека до 11 годишна възраст да играят, пеят и се веселят на воля. Нали по-вече от век назад нашите прапрародители,прародители ,дядовци и баби, татковци и майки са обучавани по тази система. Е , те не са били човеци, не са работили, не са творили, не са можели да четат и пишат, нали? И накрая са се пръкнали гениите от МОН, които ще тестват бебетата в коремите на майките! Срама нямате ли, малко съвест и отговорност пред това "компютърно"поколение ? Възмутен съм и вбесен ! Как е възможно това? Да, някъде по света правят тестове на 6-годишни деца !! Ама на бебета не бях чувал- в българското МОН го измислиха. Браво !!!!
 • Мнение
  Отговор
  3 19:50  10.08.17
  Не още при новороденото дете на втория ден тест.
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  4 20:00  10.08.17
  Уча малкия да псува усилено, и на српски и на български, няма да се излагаме на тестовете в детската градина.

 • Дионтей
  Отговор
  5 22:53  10.08.17
  Министрите трябва да отчитат дейност. Интересно ми е каква по-голяма глупост ще е методиката, по която ще бъдат оценявани 3-годишните.
 • Кака Гинка
  Отговор
  6 05:51  11.08.17
  По-скоро ще оценяват родителите им - дали ги възпитават в духа на днешните европейски ценности,особено на някои от тях...
 • Смешко
  Отговор
  7 07:06  11.08.17
  15 Септември ще ни изненада след месец...
 • незнайко
  Отговор
  8 11:45  13.08.17
  БЕЗГРИЖНОТО ДЕТСТВО СВЪРШИ !!! Още от 3 годишен трябва да можеш да четеш, пишеш и смяташ ! Това се получава, когато се изпусне образователната система от контрол ! НЕКА ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ЛАНСИРАТ УЧЕНИЦИТЕ И ДА БИЯТ УЧИТЕЛИТЕ !!! Д Е М О К Р А Ц И Я Т А е велико нещо !!!

Напиши коментар:


Публикувай