7 826 183

От ресторанта с такса "стол": Шокирани сме от вендетата

Мартин Христов

Собственикът на ресторанта в Созопол, който стана известен с безумната такса „стол“, реши да сподели мнението си за случващото се. Той го направи чрез фейсбук страницата на заведението.

"Всички институции са категорични – ресторантът е изряден“, с това изречение започва статусът. Това обаче не се оказа съвсем вярно, имайки предвид думите на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Ето пълния текст на статуса, публикуван без редакторска намеса:

„Шокирани сме от вендетата срещу заведението ни, която се разрази и честно казано - не разбирам защо. Всеки реномиран ресторант по света има такса за минимална консумация или такса "резервация", която обикновено се плаща предварително. Ние сме най-оборотното заведение в Созопол този сезон - добри цени, страхотна кухня и невероятна гледка! Нормално е да имаме такава такса, но досега не сме я прилагали. В конкретния случай не сме взели пари на клиентите - просто им обяснихме правилата, заради наглото им отношение към персонала. Ръководството на ресторанта няма да търпи издевателства от страна на клиенти спрямо персонала, не изповядваме и теорията на г-н Рагин, че туристите имат неограничени права и ще съдим наглите, които сеят лъжи по адрес на ресторанта. Благодарим на всички за безплатната реклама, както и за възможността да се говори по същество за проблемите в туризма. В резултат на масираната медийна атака срещу ресторанта, имаме рекордно посещение на страницата от страна на недоброжелатели, но и на много приятели. За щастие, вторите са повече и най-известната маса по Черноморието вече е резервирана и предплатена до края на сезона. За всички, които искат лично да се уверят в правотата ни, пускаме и специална промоция с тристепенно меню и бутилка шампанско “4 стола за 80 лв.”

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 09:05  11.08.17
  Смешен плач! Когато не можеш да печелиш честно, измисляш какви ли не начини! Някой чувал ли е за такава такса в нормална държава? В съседните туристически дестинации Турция и Гърция има ли такова чудо? Вместо да реве, ако смята, че е незаконно глобен да обжалва!

  Коментиран от #13, #35

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  2 09:09  11.08.17
  Ням лоша реклама. Щастлив съм, че приключих преди много години с л@йноморието ни.
 • ХХХ
  Отговор
  3 09:10  11.08.17
  Да бе, ще обжалва? В най-обърканата в съдебно отношение страна... Браво на човека, харесва ми начина, по който е представил своята гледна точка! :)
 • Темида
  Отговор
  4 09:11  11.08.17
  А законна такса "ако мине" няма ли в това заведение? Предлагам и такса обстановка, такса маса, такса прибори...абе такси да има. Ама то в тоя кенеф всеки си прави квото иска безнаказано, така че го разбирам собственика. Даже малко им е взел - поне 40лв трябваше.

  Коментиран от #64


 • Иван
  Отговор
  5 09:13  11.08.17
  Момчето е право - страхотна реклама се направи на тази кръчма. Защо просто не се заведе иск в КЗП и да приключи всичко ? Сега от чисто любопитство и на мен ми се приходи в тоя локал

  Коментиран от #138

 • 6 09:24  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  7 09:31  11.08.17
  Аз имам частен паркинг и ще въведа такса "празно място".
 • Гост
  Отговор
  8 09:32  11.08.17
  Аз пък на входа на парламента ще въведа такса "празна кратуна". Ето така се забогатява!
 • XYQ
  Отговор
  9 09:34  11.08.17
  Браво, така се прави. Пожелавам успех на бизнеса и м...цата иом на тъпите държавници.
 • Данъчен
  Отговор
  10 09:35  11.08.17
  Сега да края на сезона ще избива загубите от глобата! Честито! Ако иска да удвои таксата на 40 лева! Ние пък ще му утроим глобата!

  Коментиран от #16

 • Пеньо
  Отговор
  11 09:37  11.08.17
  Хейтърчета, защо не напишете къде има такива такси?
 • Dob
  Отговор
  12 09:41  11.08.17
  Каква е тая злоба към чоека. Сигурен съм, че всеки на негово място ще е бесен заради пропуснати ползи но когато се отнася за друг, кучета го яли. Пеньо, ти като отидеш в Гърция, карат ли те да си поръчаш нещо ако си легнал на шезлонг? В повечето туристически градове в Европа има минимална задължителна поръчка от няколко евро. Било то хляб или вода. В България много криво разбираме демокрацията. Задълженията ги неглижираме а правата си ги предяваваме извън техните граници. Тежко наследство от комунизма преплетено с юняшкия ни манталитет.

  Коментиран от #128

 • Morgoth
  Отговор
  13 09:43  11.08.17

  До коментар #1 от "Пеньо":

  В Италия има или сървиз или "такса г*з" както аз и викам. А в някои по нагли заведения има и двете. Там само за въздуха още не са успяли да сложат такси. Така че нищо ново не сме открили повярвай ми.

  Коментиран от #43, #53

 • Morgoth
  Отговор
  14 09:46  11.08.17
  Истината е, че на заведенията по морето не им пука какво е мнението на клиентите им - те разчитат на голямото количество преминаващи покрай тях, на добрия си изглед, който да ги привлече и на викачите. Дали ще ти хареса или не вероятността да повториш е малка, защото ще искаш да пробваш и нещо друго. Безплатната реклама не им трябва по същата причина.
 • Мутра
  Отговор
  15 09:47  11.08.17
  Само Бой заслужавате****** Като онези палячовци в Бикините...
 • гостенче
  Отговор
  16 09:49  11.08.17

  До коментар #10 от "Данъчен":

  Предполагам, че ресторанта действително има такава такса, която като цяло е смешна. Силно се съмнявам обаче наситина да се прилага на всяка маса. По скоро, някой от нашите селки гъзари е искал да блесне без пари, като седне на най луксозното място за 6 човека, заеме само 2 стола, ползва ги 3 часа, и плати сметка 40лв. Накрая си тръгва с телефон пълен със селфита от най якото място. В пика на сезона обаче това е меко казано дразнещо за всеки ресторантьор. Сигурен съм и че на клиентите им е била предложена и друга маса, която те най вероятно са отказали и 100% са се държали отварително нагло с персонала. ДА не говориме, че не е малка вероятноста да са направили резервация за 6 човека за да вземат въпросната маса и да са отишли примерно 2-ма. Ако аз съм управителя, моментално ще ги преместя или веднага им начислявам въпросната такса. НЕ РАЗСЪЖДАВАЙТЕ ПОВЪРХНОСТНО И НЕ БЪДЕТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ !!! ВНИКВАЙТЕ МАЛКО В НЕЩАТА!!!

  Коментиран от #18

 • Ресторантьор
  Отговор
  17 09:50  11.08.17
  Собственикът на ресторанта е абсолютно прав,при резервация за 10 човека ,отиват 6,затова да плащат за останалите !
 • излъган турист
  Отговор
  18 09:59  11.08.17

  До коментар #16 от "гостенче":

  Гост Виж пак въпросната сметка и помисли не повърхностно как биха могли да я направят ПРИМЕРНО ДВАМА ЧОВЕКА????????????????
 • ЕДИН ОТ МОРЕТО
  Отговор
  19 10:00  11.08.17
  МИ ЩО ИДВАТЕ НА БГ МОРЕТО БЕ ОТВОРКОВЦИ..... ХОДЕТЕ В ГЪРЦИЯ..ТУРЦИЯ.....ХЪРВАТСКА..... ВСЯКА ВТОРА КОЛА НА МОРЕТО Е СОФИЙСКА И ПЛОВДИВСКА И РАЗНИ ДРУГИ.....И САМО РЕВЕТЕ....МРЪСНО БИЛО ..ЦАКАТ НИ СЪС СМЕТКИТЕ И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКВО...... НИКОЙ НЕ ВИ КАРА НАСИЛА ДА ИДВАТЕ....ХОДЕТЕ ПО ЧУЖБИНА....... АМА ТАМ ИМА ПРАВИЛА И ЗАКОНИ КОИТО СЕ СПАЗВАТ СТРИКТНО И НЯМА 6..5..... И ТАМ СЕ ОСЛУШВАТЕ КАТО МИШКИ И СИ ПЛАЩАТЕ БЕЗ ДА ГЪКНЕТЕ...... НО НА НАШЕТО МОРЕ СИ ПРАВИТЕ КАКВОТО ИСКАТЕ И ПОСЛЕ ВСЕ НЯКОЙ ВИ Е КРИВ.....ТИПИЧНО ЗА БЪЛГАРИНА...... ЗАТОВА ПО ДОБРЕ ,ДРЪЖТЕ СЕ ТАКА КАКТО БИХТЕ СЕ ДЪРЖАЛИ АКО БЯХТЕ В ЧУЖБИНА....ЩОТО ТАЗИ ПРОСТОТИЯ И МРЪСОТИЯ НИЕ СИ Я ПРАВИМ И ОТ НАС СИ ЗАВИСИ ВСИЧКО ДА НИ Е НАРЕД.....ПОНЕ МАЛКО ОТ МАЛКО......

  Коментиран от #21, #31, #42, #46

 • злонамерен
  Отговор
  20 10:05  11.08.17
  ВЗЕМЕТЕ СИ ОЩЕ 2те.СЕДМИЦИ СЕЗОН И СИ ГИ НАВРЕТЕ АМА ЯКО..........
 • Обективен
  Отговор
  21 10:31  11.08.17

  До коментар #19 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

  Морето не е на баща ти...нито твое...морето е право на всички...това че си мислите че сте онбашии е огромна грешка...Трябва ли като мога да те набия непременно да го направя...вземай си ресторанта на гръб като охлюв и отиди някъде другаде да шанаджийстваш..

  Коментиран от #26

 • АНТИ
  Отговор
  22 10:32  11.08.17
  Има два вида коментари. ЗА и ПРОТИВ. А не би следвало. Случката е повече от ясна. Фактите са следните: Има направена резевация, ресторанта е осигурил свободни толкова места колкото са били поискани. Клиентите обаче са дошли по-малко от резервираните места. По същество - резервацията е договор (в случая устен) при който едната страна - резервиращия - обещава да осигури определен брой посетители, в определен час, които да направят някакъв оборот на заведението. Другата страна - рсторанта - обещава да се лиши от възможността в същото време да предостави услугите си на други клиенти, като осигури свободни поискания брой места. При този случай клиентите са били НЕИЗРЯДНА страна по това споразумение и е нормално да търпят някакви негативи заради неизпълнението на уговореното. Аналогично - когато си направите резервация за самолет - и не отидете - не ви връщат парите. Тук просто парите за резевацията не са били взети предварително а следварително, НО това не промена ситуацията.

  Коментиран от #29, #34, #39, #41

 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  23 10:43  11.08.17
  Такса морски бриз има ли? Що за идиотщина е това?тва си е жив рекет дайте си парите щото сезона позволява да дерем хората само 60 дена в годината и тогава кво крадне краднем после нема а явно с рекета от надценки не стават нещата ами да плащат и за хора които не са дошли
 • Шопака
  Отговор
  24 10:49  11.08.17
  А след един месец ... Даго духа___
 • Гост
  Отговор
  25 10:50  11.08.17
  Значи резервирам си маса за 4-6 човека, отиваме си двама и стойм на сметка от 20 лв. цяла вечер. За това замисляте ли се? Че плаща луди наеми, заплати, данаци(евентуално). Няма лошо в тази такса. Просто трябва клиентите да знаят предварително.

  Коментиран от #27

 • БАЙ МИЛЕ
  Отговор
  26 10:53  11.08.17

  До коментар #21 от "Обективен":

  МОРСКИЯ КАЗА ИСТИНАТА... ОТ НАС СИ ЗАВИСИ ДЪРЖАВАТА НИ ДА Е В РЕД... ПЪК И ЧОВЕКА ПОД ,,НАШЕТО МОРЕ'' ИМА ПРЕДВИД БГ ЧЕРНОМОРИЕТО...... ПЪК И ТИ С ТВОЯ КОМЕНТАР ДОКАЗВАШ ,ЧЕ МОРСКИЯ Е ПРАВ,ЩОТО КАЗВА ИСТИНАТА.... КАТО НЕ ТИ ОТЪРВА,ХОДИ В ЧУЖБИНА...
 • 27 10:59  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • налъ
  Отговор
  28 11:01  11.08.17
  ша си платъ дет кат варъ не стъпвам за два дена богат ша станиш кат джепчия или просяк
 • И в Италия
  Отговор
  29 11:05  11.08.17

  До коментар #22 от "АНТИ":

  И в Италия е така , само че не такса стол, а цената на 0,5л минерална вода ти е 8 евро.......На всичките им известни и неизвестни площади е така.След Рим нищо ново не е измислено

  Коментиран от #30

 • оня от гората
  Отговор
  30 11:07  11.08.17

  До коментар #29 от "И в Италия":

  епа у мексико не е така и в в софия не е така
 • ут мурету
  Отговор
  31 11:08  11.08.17

  До коментар #19 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

  ми ти шо се не върнеш в гората бе
 • Различен
  Отговор
  32 11:09  11.08.17
  Въй, колко злоба има в коментарите! Щото човека е успял да постигне нещо и защитава персонала си от нагли цървули, затова ли се пените? Ако си купите билет за театър, или за мач и не отидете, няКОЙ ви връща парите ли????? След, като не можете да отидете 10 човека, случва се, просто се обаждате и ви слагат на маса за 6-ма, защото желаещи има много. Или правата на тези желаещите да седнат и да похапнат, не са важни?? Важно е някакви кирливани, с претенции да се ширят, да обиждат и се държат нагло, а другите да им слугуват? Ако бях аз директно щях да ги изгоня от заведението!

  Коментиран от #33, #38, #56

 • А въий
  Отговор
  33 11:13  11.08.17

  До коментар #32 от "Различен":

  жик так жик так опса аде маалее.оти не фанеш микрофона да попееш.А Въйй
 • юрист
  Отговор
  34 11:16  11.08.17

  До коментар #22 от "АНТИ":

  Чакайте сега- УСТНИЯТ договор какъв е- консенсуален или реален и КОГА от консенсуален става реален- при уговорката за запазване на маса за 6 човека или при пристигането на 6тте човека на запазената маса?:) Еййй- много разбирачи се навъдихте в този форум- чак искате да ми ставате конкуренти в професията ми;) Напиши КОГА се дължи престацията специално за предоставяне на услугата “ резервация“- по време на искането за предоставянето й или в едно по-късно време?
 • гост
  Отговор
  35 11:16  11.08.17

  До коментар #1 от "Пеньо":

  Има, но са обвързани с масата и преоставен продукт: например 5 евро за голяма бутилка вода и панерче с хлебчета. Или има такса за приборите и чиниите, но е от порядъка на 2-3 евро, поне доколкото съм забелязвал. В Гърция шезлонг струва 1-2 евро и върви с охладена малка бутилка вода или безлкохолно. Ами никой да не ходи в този ресторант и ще им дойде ума за следващия сезон.
 • Такса
  Отговор
  36 11:17  11.08.17
  Щом има все възможни такси в банковите услуги, енерго и ВИК дружествата, ЧСИ и нотариусите, потребителска такса при лекарите и др. Напълно и в реда на нещата е да има такси във всяка сфера на икономиката. Такси за всичко и за всекиго!

  Коментиран от #37

 • юрист
  Отговор
  37 11:21  11.08.17

  До коментар #36 от "Такса":

  Само, че- таксата се дължи при предоставянето на услугата- т.е. в казуса таксата би следвало да се дължи В МОМЕНТА НА СЪГЛАСИЕТО между 2те страни за резервацията и да е ясно описана- че дължимата престация, изразена в заплащане на дадена сума, е именно и само за резервацията на 6 човека! Това не се е случило, а и клиентите НЕ СА БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ за възможността по-късно да им бъде предявена такава такса и тя да бъде включена в сметката им за консумация.
 • ДОН ЧИЧО
  Отговор
  38 11:27  11.08.17

  До коментар #32 от "Различен":

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ..... АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ !!!

  Коментиран от #44

 • юрист
  Отговор
  39 11:28  11.08.17

  До коментар #22 от "АНТИ":

  “...Публикувано във факти.бг: По същество - резервацията е договор (в случая устен) при който едната страна - резервиращия - обещава да осигури определен брой посетители, в определен час, които да направят някакъв оборот на заведението...“ Я сега кажете- в този устен договор уговорен ли е един от ОСНОВНИТЕ ЕЛЕМЕНТИ на всеки договор- ЦЕНА НА ДОГОВОРА? На посетителите изяснено ли им е , че за предоставяне на услугата “ резервация на маса за 6 човека на един коя си дата в еди кое си заведение“ ТЕ ДЪЛЖАТ НАСРЕЩНА ПРЕСТАЦИЯ- ПАРИ- и изяснен ли е вторият задължителен елемент от всеки един договор- СРОКА ЗА ПЛАЩАНЕТО й?
 • мутрофоб
  Отговор
  40 11:29  11.08.17
  Видяхте ли му КАСОВАТА БЕЛЕЖКА на тоя? А? Разбирате ли от касови бележки, щото не беше касова бележка, а пълно дърво, укирват доходи, освен, че се правят на мутри, то най-вероятно са си мутри. Нормални цени????? ПО скъпо от Гърция, където средната заплата е около 2000 евро!? Кое му е нормалното?
 • юрист
  Отговор
  41 11:32  11.08.17

  До коментар #22 от "АНТИ":

  И като сте казали А, кажете и Б- напишете- нищожен ли е на основание чл.26 ал..1 предл.1во от ЗЗД договор- независимо устен или писмен, ако в него не е посочена ЦЕНА на договора и СРОК за плащане на договора?:D
 • FUCK OF
  Отговор
  42 11:33  11.08.17

  До коментар #19 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

  ПРИЯТЕЛЮ......ЕДИН СЪВЕТ И ОТ МЕН.... НИКОГА.....АМА НИКОГА..НЕ СПОРИ С ГЛУПАЦИ..... ТЕ ЩЕ ТЕ СМЪКНАТ ДО ТЯХНОТО НИВО И ЩЕ ТЕ БИЯТ С ОПИТ..... МОИТЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КОМЕНТАРА.... АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ !!!
 • мутрофоб
  Отговор
  43 11:34  11.08.17

  До коментар #13 от "Morgoth":

  Чакай са, в Италия таксата сервиз е 2 евро на човек, НЕ НА СТОЛ и това е бакшиша на сервитьора, така е възприето и се знае от всички, както в щатите. В Бълхария говорим за чиста форма изнудване и ако посетителите не бяха момиченце и момченце, а някакви яки мутрафони, щяха да му натикат стола в г*за. Та какъв е извода? Искате ли да се чувствате добре по нашето Лайноморие, първо се напомпайте, купете си пистолет, вземете си ножовете и бронежилетката, така ще сте готови за бой винаги!
 • Терикат
  Отговор
  44 11:35  11.08.17

  До коментар #38 от "ДОН ЧИЧО":

  Ми не е прав ся. Авъий, а такса изтъркани зъби, диш хакъ - що още няма. Сучудване разбирам, че още няма.
 • юрист
  Отговор
  45 11:37  11.08.17
  Мдаа- великият “разбирач“ с ник АНТИ нещо се покри;) За това е налице девалвация във ВСЯКА професия в България- защото едни хора, учили- недоучили, се изказват “свръхкомпетентно“, но изказването им не отразява обективната действителност и въвежда в заблуждение неограничен кръг лица! Ник “АНТИ“, съветвам Ви най- добронамерено първо да си вземете изпита по дисциплината “ Облигационно право“ с оценка, различна от слаб 2 и чак след това да прилагате на практика знанията си, получени по тази ЮРИДИЧЕСКА дисциплина!

  Коментиран от #47

 • мутрофоб
  Отговор
  46 11:37  11.08.17

  До коментар #19 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

  Отворен си нещо, щото таква е обстановката, ама пак ще ривете, кога секне потока, да се надяваме Турция скоро да се оправи и да се изнесат туристите от Л..номорието и да се се озъбите от глад и мизерия. Аз пак ще ви налея някой лев следващия месец, но следващата година съм в Гърция или Турция, никакви пари за вас, алчни и лакоми тарикати.

  Коментиран от #76

 • мутрофоб
  Отговор
  47 11:38  11.08.17

  До коментар #45 от "юрист":

  Много ме възбуждат интелигентни юристки, на колко си години?

  Коментиран от #48, #50

 • юрист
  Отговор
  48 11:41  11.08.17

  До коментар #47 от "мутрофоб":

  Я у лево! Бегом при мутресите...Обръщението ти към мен трябва да бъде “г-жо адвокат“, понял?

  Коментиран от #49

 • мутрофоб
  Отговор
  49 11:44  11.08.17

  До коментар #48 от "юрист":

  Явно си дърта, щом говориш на руски, стара чанта....... и едва ли си лачена. Понимаеш хахаха. П.С. Знаеш ли какво значи мутрофоб сенилна бабке?
 • Юрист
  Отговор
  50 11:44  11.08.17

  До коментар #47 от "мутрофоб":

  На четирийс, що?

  Коментиран от #51

 • мутрофоб
  Отговор
  51 11:54  11.08.17

  До коментар #50 от "Юрист":

  Що Ю-то ти е голямо? Не те питам тебе, питам каката. хаххаа
 • юрист
  Отговор
  52 11:55  11.08.17
  И така- по същество- трябва да се изяснят следните моменти: 1. Когато е направена резервацията, посочено ли е ясно и конкретно от страна на заведението, че за самата резервация се дължи такса, която е различна от сумата за консумация в самото заведение и кога се заплаща тази такса- в момента на резервацията или в момента на пристигането на лицата, направили резервацията в заведението? 2. Клиентите, уговорили резервацията, наясно ли са , че дължат такава такса и уведомени ли са, че дължат заплащането на тази такса? 3. Защо в сметката е включена такса “ празен стол“, а не пише “такса резервация“? 4. При самото резервиране на маса от клиентите, посочено ли е изрично от заведението, че ако не е налице точно изпълнение на резервацията- т.е. пристигнат по-малък брой хора от заявените чрез резервацията, клиентите дължат НЕУСТОЙКА в размер на еди колко си лева за всяко незаето място от заявената бройка запазени места от резервацията?
 • Пеньо
  Отговор
  53 11:57  11.08.17

  До коментар #13 от "Morgoth":

  Това го разправяй на някой, който не е ходил в Италия. Може да си попаднал на заведение на същият собственик. И по-важното е дали езаконно!

  Коментиран от #62

 • чичо ви
  Отговор
  54 11:57  11.08.17
  Малко ти е боя, трябва да ти направят и една солидна проверка за доходите като физическо лице, тогава ще напълниш гащите.Три къщи с по три лимузини, но без доходи. С такова оборотно заведение не бих се учудил собственика на заведението да е "социално слаб" и да получава помощи от държавата. Знам ги такива хубостници, нали и аз съм един от тях...Ха Ха
 • юрист
  Отговор
  55 12:00  11.08.17
  Големи “тарикати“ се извъдиха тези от заведението- сключват устни договори за резервация, изключват от тях два основни елемента от всеки един устен или писмен договор- цена на договора и срока за плащенето му, но.... уговарят НЕУСТОЙКА при неточно или лошо неизпълнение на договора:D Я да се пробват на мен да ми го направят този номер- ще вдигна на “ура“ цял Созопол и ще им се наложи да наемат още поне 3ма колеги- адвокати за решаване на казуса, който ще следва естественият си завършек, но в съдебно производство:)

  Коментиран от #57

 • мутрофоб
  Отговор
  56 12:00  11.08.17

  До коментар #32 от "Различен":

  Абе ти си много нагъл бе, тия въпросните "цървули" са оставили 250 лв за едно похапване, печалбата е 1000% и пак сте недоволни!? Не мога да разбера българските кръчмари, отиваш да им оставиш парите си, те ти се зверят, мамят, лъжят, рекетират те, обиждат те и накрая ще те набият щото не са им заети всичките столове, ми те хората са си резервирали МАСА бе тиквеник, не са резервирали столове, това да не ти е КИНО или ТЕАТЪР, само бой за вас, да ви се паднат някакви откачалки и да ви потрошат заведението, да видиш, кой е цървул
 • мутрофоб
  Отговор
  57 12:03  11.08.17

  До коментар #55 от "юрист":

  И ще ти хвърлят мутрите един хубав бой на теб и на мъжа ти, пред погледа на децата ти и ще ги осъдиш на куково лято, всичките съдии са техни хора, отчитат се, на който трябва и полицията ги пази, айде малко по сериозно! Моля те, живеем в Бълхария страната на мутрите и беззаконието, ще те пребият и окото им няма да мигне, а пък ти после може да ревеш на аремнския поп.

  Коментиран от #59

 • юрист
  Отговор
  58 12:03  11.08.17
  Публикувано във факти.бг: но.... уговарят НЕУСТОЙКА при неточно или лошо неизпълнение на договора:D ДА СЕ ЧЕТЕ “ но.... И НЕ уговарят НЕУСТОЙКА при неточно или лошо неизпълнение на устният договор, наречен “резервация“, а реално Я ВКЛЮЧВАТ в крайната сметка:D
 • юрист
  Отговор
  59 12:05  11.08.17

  До коментар #57 от "мутрофоб":

  “...Публикувано във факти.бг: И ще ти хвърлят мутрите един хубав бой на теб и на мъжа ти...“ Ми да пробват- всеки юрисконсулт на община иска да е добър приятел със софийски адвокат, а се знае, че полицаите са добри приятели на полицаите:)
 • Клиент
  Отговор
  60 12:05  11.08.17
  Слава богу, не съм се изучил за "ресторантьор", но се поставете на мястото на другата страна, има нещо, върху което трябва да се замислите : Пика на сезона, ресторанта е препълнен, хора чакат ред, ти резервираш 10 места, а ползуваш само 6... Дори и аз, колкото и разглезен и нагъл клиент да съм, бих осъзнал, че това е чиста загуба за ресторанта, т.е. ти ги лишаваш от 4 места, които в такъв момент биха донесли поне 150-200 лв. приход за ресторанта, ако не бяха "резервирани", иначе казано - празни ! Честно, ако аз бях собственика, тия цървули въобще нямаше да ги допусна да седнат, след като не са 10 !

  Коментиран от #65, #66

 • юрист
  Отговор
  61 12:06  11.08.17
  ЕЕ- а се знае, че адвокатите сме добри приятели на полицаите, де....

  Коментиран от #68

 • мутрофоб
  Отговор
  62 12:10  11.08.17

  До коментар #53 от "Пеньо":

  В Италия навсякъде имаше сервиз 2 евро на човек даже и в Макдоналдс, освен, ако не си поръчаш през един тъчскрийн. Това обаче го знае всеки.
 • 63 12:12  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  64 12:13  11.08.17

  До коментар #4 от "Темида":

  Такса прибори има в Хърватска !
 • юрист
  Отговор
  65 12:13  11.08.17

  До коментар #60 от "Клиент":

  “...Публикувано във факти.бг: Пика на сезона, ресторанта е препълнен, хора чакат ред, ти резервираш 10 места, а ползуваш само 6...“ Това се избягва с употребата само на 2 изречения от страна на заведението по време на създаването на резервацията, а именно“ Г-не/ г-жо, за резервацията на ен брой места в нашето заведение дължите еди каква си сума, която ще бъде описана и прибавена към сметката Ви за консумация. Ако бъдат заети по-малко места от уговорените в настоящата резервация, дължите неустойка в размер на еди колко си лева за всяко незаето място до попълване на точната бройка резервирани в момента от Вас места в нашето заведение“. Това би ги посъветвал всеки колега, но нали някои НЕ ИСКАТ да си наемат адвокат към фирмата си, защото- “защо да му пълня гушата, и без него мога да се оправям, не ми трябва адвокат“, нали?;) Е- сега да си носят негативните правни последици от самонадеяността си:)
 • мутрофоб
  Отговор
  66 12:13  11.08.17

  До коментар #60 от "Клиент":

  Ти освен нагъл и разглезен си и малко бавнозагряващ, не разбра ли, че са запазили МАСА??? Щом са запазили маса, значи може и един човек да седне! Тариката обаче го е хванало яд, че няма да му напълнят гушата достатъчно и е решил да ги "накаже", "глоби", щото са били по обикновени хорица, ако бяха някои по яки момчета щеше да си замълчи, но в случая се е направил на мъж.
 • Све
  Отговор
  67 12:14  11.08.17
  Аз в подобно заведение не бих влязъл Както и всеки уважаващ себе си човек
 • мутрофоб
  Отговор
  68 12:17  11.08.17

  До коментар #61 от "юрист":

  Дори и да се пробваш да го осъдиш, правилно си се насочила, я кажи за колко време ще го съдиш, колко пари ще потрошиш и дали си заслужава, я го осъдиш я не, да ти върне 80 те лева? Битият бит, е*ания е*ан, това е положението, парите са дадени, не е трябвало да му ги плащат, щом не е упоменато никъде, но той ги е заплашвал, за което е трябвало да повикат полиция и полицаите да не мислиш, че ще направят нещо? Виж го, че касовите бележки са дървосани, смятай, че не е случаен, бачка с, знаеш кои.

  Коментиран от #71, #73

 • 656
  Отговор
  69 12:17  11.08.17
  Много ясно че ще плащат столовите, резервират за 10 отиват 6
 • stef
  Отговор
  70 12:18  11.08.17
  Според мен е правилно да се взима такса /в случая/ - както се изказват някои клиентите не са спазили договорката! Но какво би се случило ако бяха отишли с двама повече да кажем ? Ще им направи ли отбивка или ще има бонус от заведението да речем ?
 • юрист
  Отговор
  71 12:20  11.08.17

  До коментар #68 от "мутрофоб":

  “....Публикувано във факти.бг: я кажи за колко време ще го съдиш, колко пари ще потрошиш и дали си заслужава, я го осъдиш я не, да ти върне 80 те лева?...“ Ще ти го кажа, когато дойдеш в адвокатската ми кантора в качеството си на клиент и ми платиш такса за предоставяне на услугата “правна консултация от адвокат“. Повече нямаме обща база за комуникация с теб.

  Коментиран от #74

 • мутрофоб
  Отговор
  72 12:21  11.08.17
  За всички токмаци: "Публикувано във факти.бг: Ресторант в Созопол таксува клиентите си с по 20 лева за стол, който е останал незает на резервирана маса." РЕЗЕРВИРАНА Е МАСА, кви столове ви бият в главата? Ако е поискал такса свирка, пак ли щяхте да сте съгласни? Прост народ, слаба държава, егати материала, гати чудото.

  Коментиран от #117

 • юрист
  Отговор
  73 12:24  11.08.17

  До коментар #68 от "мутрофоб":

  ЗАКОН ЗА АДВОКАТУРАТА изм. ДВ. бр.32 от 22 Април 2016г. Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва: 1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото; 2. изготвяне на всякакви книжа - молби, тъжби, заявления, жалби и други, свързани с възложената от клиента работа; 3. представителство на доверителите и подзащитните и защита на правата и законните им интереси пред органите на съдебната власт, административните органи и служби, както и пред физически и юридически лица. Чл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд. (2) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Размерът на възнаграждението се определя в договор между адвоката или адвоката от Европейския съюз и клиента. Този размер трябва да бъде справедлив и обоснован и не може да бъде по-нисък от предвидения в наредба на Висшия адвокатски съвет размер за съответния вид работа. НАРЕДБА № 1 ОТ 9 ЮЛИ 2004 Г. ЗА МИНИМАЛНИТЕ РАЗМЕРИ НА АДВОКАТСКИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ изм. ДВ. бр.41 от 23 Май 2017г. Чл. 6. Възнагражденията за съвет, справка, изготвяне на книжа и договори са следните: 1. (изм. - ДВ, бр. 2 от 2009 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 84 от 2016 г.) за устен съвет, консултиране, относно процедура по медиация без участието на адвоката в нея и справка в съдебни и административни места и др. - 30 лв.;
 • мутрофоб
  Отговор
  74 12:25  11.08.17

  До коментар #71 от "юрист":

  Умрял съм ти за адвокатската кантора, аз с адвокати не се занимавам, як съм и също толкова прост, така, че нямам нужда от "закона". На теб мога да ти платя само и единствено, ако ми предоставиш една друга услуга, неудобно ми е да ти я кажа, ама мисля, че се сещаш, не си глупава, хахаха.

  Коментиран от #75, #77

 • юрист
  Отговор
  75 12:28  11.08.17

  До коментар #74 от "мутрофоб":

  Не съм проститутка, а адвокат. Така, че- ориентирай се за исканата от теб услуга към пиацата на Централна гара- София, ларгото около Министерство на земеделието или някъде на Околовръстното шосе в София, ако схващаш какво ти пиша...

  Коментиран от #79

 • ЕДИН ОТ МОРЕТО
  Отговор
  76 12:30  11.08.17

  До коментар #46 от "мутрофоб":

  АЗ СЪМ СЕ ОПРАВИЛ ......НЕ МЕ МИСЛИ.....ВСИЧКО СЪМ ПОСТИГНАЛ С ДВЕТЕ СИ РЪЦЕ ,ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО..... КАТО ИДЕШ В ЧУЖБИНА....ГЪРЦИЯ..ТУРЦИЯ ИЛИ ТАМ КЪДЕТО ИСКАШ.....И ТАМ СИ ПЛАЩАШ,КАТО ПОП И НЕ СМЕЕШ ДА ГЪКНЕШ....И ТАМ ИМА РАЗНИ ТАКСУВАНИЯ,АМА ТАМ СИ ТРАЕШ..... ПОСЛЕ....ГЪРЦИТЕ НЕ НИ ОБИЧАТ МНОГО..МНОГО И НИ ЦАКАТ ОТВСЯКЪДЕ...... АМИ....ВЪРВИ КЪДЕТО ИСКАШ И НЕ СЕ ВРЪЩАЙ....

  Коментиран от #78

 • 77 12:36  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • мутрофоб
  Отговор
  78 12:37  11.08.17

  До коментар #76 от "ЕДИН ОТ МОРЕТО":

  Добре бе, я ми кажи сега това нормално ли е??? Хората си резервират маса, правят му сметка 170 лв и оня убавец им слага още 80 отгоре, щото му се струва малко!? Ами да сложи куверт бе, примерно 200 лв на маса!? Гати заведението, гати КУРорта. Пак казвам, ако бяха яки парчета, компания, едва ли щеше да се прави на отворен. Бълхария е просташка държава, няма ред и всеки се прави на рекетьор, но всеки си намира майстора, рано или късно, колкото и държавта да си прави пас. НА всичкото отгоре укрива и доходи, ей, направо ми се повдига от мошениците по морето, циганията е пълна.

  Коментиран от #87

 • мутрофоб
  Отговор
  79 12:39  11.08.17

  До коментар #75 от "юрист":

  Сладурана си ти, знам, че искаш и можеш, браво!

  Коментиран от #81

 • мутрофоб
  Отговор
  80 12:41  11.08.17

  До коментар #77 от "глупак":

  Жената е теоритичка, правилно се изказва, но за съжаление тия закони никой не ги е*ава за слива в калабалъка. На морето, през сезона е цялата сган от всякакви уроди, рожби на прехода.

  Коментиран от #82

 • Све
  Отговор
  81 12:43  11.08.17

  До коментар #79 от "мутрофоб":

  Като юрист би умряла от глад Тя не излиза от форумите Платена е за думичка от Америка за Бг А че К не е виждала от години, съмнение няма
 • юрист
  Отговор
  82 12:49  11.08.17

  До коментар #80 от "мутрофоб":

  “...Публикувано във факти.бг: Жената е теоритичка,...“ И за това част от упражняването на професията й е и процесуален представител по граждански съдебни дела на физически и юридически лица,което и върши, а?;) Ако това е “теоретична постановка“, здраве му кажи:D

  Коментиран от #84

 • Уличен юрист
  Отговор
  83 12:50  11.08.17
  Нека обобщим : Простия, неук, необразован, безпаричен и безработен мамул, който виси на празната маса в кварталното кафе с 2 лв. в джоба, (като разните му там оня с коня, юристи, мутрофоби и прочее), защитават правата на клиента. Хората с бизнес и добра работа, които могат да решават проблемите и го правят, и са по-високо на социалната стълбица, нормално отчитат и правата на собственика на ресторанта. И въпрос към юриста : Ако те премажат от бой, до осакатяване, извадят ти я далака, я бъбрека (а най-добре и двете), ако лежиш 3 месеца в болница и никога не се оправиш, но пък после осъдиш побойниците примерно на 8 месеца пробация и 1000 лв. глоба, ще бъдеш ли удовлетворен ?? :-)

  Коментиран от #85, #91, #98

 • мутрофоб
  Отговор
  84 12:53  11.08.17

  До коментар #82 от "юрист":

  Ако си поискам, ша ли ми дадеш?

  Коментиран от #86

 • юрист
  Отговор
  85 12:54  11.08.17

  До коментар #83 от "Уличен юрист":

  “...Публикувано във факти.бг: Хората с бизнес и добра работа, които могат да решават проблемите и го правят, и са по-високо на социалната стълбица...“ хайде , де- някакъв лешпер с основно образование, е по-високо в социалната йерархия от един софийски адвокат,а?:) Това къде го чу- от шефа си, който ти е обещал 20 лева за всеки написан коментар в негова защита, а?;) За останалото- не ме занимавай с глупости- не давам правни консултации пробоно на “велики и състоятелни“ собственици на търговски предприятия:)
 • Хахаха
  Отговор
  86 13:01  11.08.17

  До коментар #84 от "мутрофоб":

  А ако ти даде, ще преживееш ли ? Тая ще доста грозна Гледай каква е… ..изоставена
 • ЕДИН ОТ МОРЕТО
  Отговор
  87 13:02  11.08.17

  До коментар #78 от "мутрофоб":

  ВИЖ...ТУК СИ ПРАВ.....И НА МЕН НЕ МИ СА ПРИЯТНИ НЯКОИ РАБОТИ И ЗАТОВА ТИ КАЗВАМ ,ЧЕ СИ ЗАВИСИ ОТ НАС ДА СИ ОПРАВИМ ПОЛОЖЕНИЕТО..... МЕЖДУ ДРУГОТО,ВИНАГИ СЪМ СЕ СТРЕМЯЛ И В РАБОТАТА И В ЖИВОТА ДА ПОСТЪПВАМ ПОЧТЕННО,ЗАЩОТО ТОВА СЕ ЦЕНИ.....ЗА ЖАЛОСТ НЕ И В БЪЛГАРИЯ...
 • юрист
  Отговор
  88 13:08  11.08.17
  Наказанието за заведение "Празен стол": Без звезди и глоба до 30 бона Ангелкова пред Bulgaria ON AIR: Подобни практики вредят на туризма Обновена: 11 авг 2017 11:13 | 11 авг 2017 11:05, днес. бг...Заведението в Созопол, което се прочу с такса "Празен стол", ще остане без звезди и ще бъде санкционирано с глоба от 1000 до 30 000 лева. "Начисляването на такава такса е недопустимо. Това вреди на българския туризъм. При подобни нарушения на обществения ред потърпевшите непременно трябва да сигнализират органите на МВР. Извършените проверки показаха, че въпросното заведение отговаря на категоризацията си - 2 звезди. Освен санкцията от страна на КЗП, от Министерството на туризма предвиждаме и задействане на процедура по отнемане на звезди". Това заяви пред Bulgaria ON AIR министърът на туризма Николина Ангелкова. Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще наложи глоба на ресторанта в Созопол, който включи такса "Празен стол" в сметката на свои клиенти..."Санкциите, които ще бъдат наложени на ресторантьора, могат да бъдат от 1000 до 30 000 лв. за нелоялно търговско поведение, а при второ подобно нарушение - до 50 000 лева. Могат да бъдат предявени определени условия ПРЕДИ сключването на сделката, но не може всеки да си измисля такси", категоричен бе Маргаритов...“ http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/08/11/nakazanieto-za-zavedenie-prazen-stol-bez-zvezdi-i-globa-do-30-bona.349997

  Коментиран от #89

 • мутрофоб
  Отговор
  89 13:17  11.08.17

  До коментар #88 от "юрист":

  Как изглеждаш-хубавка ли ? Нали не си изоставена? А, ако си поискам?

  Коментиран от #90, #92

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  90 13:18  11.08.17

  До коментар #89 от "мутрофоб":

  На нея ще и хареса повече, от колкото на теб...надали може да изпиеш чак толкова....

  Коментиран от #93, #94, #96

 • мутрофоб
  Отговор
  91 13:20  11.08.17

  До коментар #83 от "Уличен юрист":

  Колкото и да си високо в социалната стълбица, мисля, че мога да ти платя без проблем 1000 лв, за да ти извадя бъбреците и далака?

  Коментиран от #100, #107

 • мутрофоб
  Отговор
  92 13:23  11.08.17

  До коментар #89 от "мутрофоб":

  Еййййй, зевзецииии, базикайте се с оня с коня, нещо за БМВ-то и таксата стол! Примерно: onq s konq : Аз на мойто биенве, кат качъ някой приятел му искам таксъ стол, да н ми трий кожинти сидалки. хахаха
 • мутрофоб
  Отговор
  93 13:23  11.08.17

  До коментар #90 от "Пазарен Либерализатор":

  Ама как толкова ли е зле. Итя нищо не казва....... Може пък да не е чак пък толкова
 • мутрофоб
  Отговор
  94 13:23  11.08.17

  До коментар #90 от "Пазарен Либерализатор":

  Ама как толкова ли е зле. Итя нищо не казва....... Може пък да не е чак пък толкова

  Коментиран от #97

 • Лом и Лондон
  Отговор
  95 13:26  11.08.17
  ИНТЕРЕСНО - как се определя масата и с колко стола ТРЯБВА да бъде? Не бе сериозно - колко трябва да е диаметъра на маса за 4 стола - щото се плаща за стол. Аз примерно мога да наредя столовете един връз друг и по тая логика пак да им искам пари за незаетите столове. Осъзнайте се бе хора - това не ти е рестората на Ритц, а миризливо капанче, което се изявява като родоначалник на ЛЕГАЛНИЯТ РЕКЕТ!!! Това само в Бг може да има хора, които да го защитават и да го оправдават! Неговата работа е "Видяла жабата, че подковават коня..." Като стане място със статут тип : да ти паркират колата, а ти да си влизаш в заведението - ТОГАВА ДА СИ ПРАВИ УСТАТА!
 • мутрофоб оргиналдъ
  Отговор
  96 13:26  11.08.17

  До коментар #90 от "Пазарен Либерализатор":

  Може и да е хубава нищо не се знае, със сигурност е около 40-те, абе не е задължително да е хубава, важното е да е еротична и да има желание, да е сексапилна, мен манекенки не ме кефят. хахаха

  Коментиран от #99

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  97 13:28  11.08.17

  До коментар #94 от "мутрофоб":

  Самоизтъкваща се 40/годишна нереализиран лекар и уж юрист, търсеща постоянно внимание, когато няма ban в страницата... Смятай сам :)

  Коментиран от #102

 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  98 13:28  11.08.17

  До коментар #83 от "Уличен юрист":

  Говориш глупости говориш за осакатяване и насилствено лишаване от нормален живот срещу обещетение от виртуални цифри демек пари а нещата са несъпоставими
 • Юристик
  Отговор
  99 13:29  11.08.17

  До коментар #96 от "мутрофоб оргиналдъ":

  Ето това е приказка вече. То на хубава всеки може. Тук ще ти трябва майсторлък.

  Коментиран от #101

 • юрист
  Отговор
  100 13:29  11.08.17

  До коментар #91 от "мутрофоб":

  Продължавай, за да мога да заведа жалба в прокуратурата по чл. 144 ал.1 или квалифицираният състав на чл.144 ал.3 от НК:) Та-кого ще ми пратиш и защо?:)

  Коментиран от #109

 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  101 13:30  11.08.17

  До коментар #99 от "Юристик":

  Както и виагра и много алкохол....и пликчета за повръщане.
 • Диди
  Отговор
  102 13:30  11.08.17

  До коментар #97 от "Пазарен Либерализатор":

  Може и въобще да не е жена, а да е от мъжки пол

  Коментиран от #103

 • 103 13:32  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  104 13:33  11.08.17
  Като искат резервация нека бъде така превеждаш от картата 100 пари за 4 човека в което имаш консумация за 100 пари и ако не доидеш резервето изгаря не е трудноако идат по малко от резервираните 4 пият ядат за преведените 100 пари и чал ако идат повече ибаче ако няма места може да ги изгонят и те така

  Коментиран от #105

 • Пеньо
  Отговор
  105 13:34  11.08.17

  До коментар #104 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

  Ко ко речи нищо не рабрах
 • тъйва
  Отговор
  106 13:35  11.08.17
  бравоооо, двама се лигавят цяла вечер на две пилешки пържоли, докато аз съм на почивка и съм решил да ям и да пия като цар! като ще се стискаш и се държиш с персонала като със собствени подчинени, стойте си в кварталната кръчма,там някъде дълбоко на запад!

  Коментиран от #110

 • юрист
  Отговор
  107 13:42  11.08.17

  До коментар #91 от "мутрофоб":

  Що млъкна, бе, “батка“?;) Да не си глътна граматиката, като водя мой коментар № 100;) Споко, бе- нали шефът ти от ъндърграунда си купувал всякакви прокурори- ще купи и този, а?;) Що замълча , като видя чл.144 ал.3 от НК, м?;)

  Коментиран от #108

 • мутрофоб
  Отговор
  108 13:44  11.08.17

  До коментар #107 от "юрист":

  Защото те обичам така-леко разлигавена ох, котьоо
 • мутрофоб
  Отговор
  109 13:46  11.08.17

  До коментар #100 от "юрист":

  Объркала си човека, аз за любов ти говоря, ти ще ме съдиш, ей сигурно доста си огладняла, мога и да ти платя, ако имаш желание, само при изрично желание, плащане на сметката в кафето, пуканки и кино и после, ако имаш желание, а ти със сигурност ще имаш може да отидем в някое хотелче, да се отдадем на страстта? :)
 • авъй
  Отговор
  110 13:46  11.08.17

  До коментар #106 от "тъйва":

  Ава ти си голяма работа ва. И до там отиваш все едно си излязъл от нощна смяна - клатиш са леко така пристъпяш да та видат сички къй си голям
 • 111 13:47  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 112 13:48  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 113 13:49  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пеньо
  Отговор
  114 13:49  11.08.17

  До коментар #111 от "юрист":

  Ох разлюти се, сигурно се разлигави. Залепнаха гащичките.Ох котьооо

  Коментиран от #119

 • мутрофоб
  Отговор
  115 13:53  11.08.17
  От кога чистата и искрена любоФ е обект на наказателно производство? И ти не четеш вече от възбуда, явно си я подкарала с малката играчка, коментара ми беше към уличен юрист, който ти дава повод за размисъл по казус, също така и обижда, казва, че за 1000 лв може да се вадят органи, а нас ни нарича бедняци с 2 лв в джоба, аз обаче му предлагам 1000 лв да му покажа, че мога да му платя за бъбреците и далака, ако иска разбира се. Сега схвана ли, понимаеш, кукло?

  Коментиран от #118

 • 116 13:54  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • LexusVarnaEvksinograd
  Отговор
  117 13:56  11.08.17

  До коментар #72 от "мутрофоб":

  Резервирали са маса и 6 места с 6 прибори и 6 менюта - дошли са 4-ма - проблемът е голям!!! Всяко нормално заведение по света има маси за 4-ма за 2-ма - за 6-ма за осем за десет човека и прочие. С оставянето на две празни места вечер август заведението губи над 1000 лева!!!

  Коментиран от #120, #121

 • Юрист
  Отговор
  118 13:56  11.08.17

  До коментар #115 от "мутрофоб":

  Понимаю, понимаю. Извини ме бях развихрила малко, сега ми олекна.
 • мутрофоб
  Отговор
  119 13:56  11.08.17

  До коментар #114 от "Пеньо":

  Ох на дядаааа.

  Коментиран от #122

 • юрист
  Отговор
  120 13:58  11.08.17

  До коментар #117 от "LexusVarnaEvksinograd":

  “...Публикувано във факти.бг: С оставянето на две празни места вечер август заведението губи над 1000 лева!!!...“ Това се избягва с употребата само на 2 изречения от страна на заведението по време на създаването на резервацията, а именно“ Г-не/ г-жо, за резервацията на ен брой места в нашето заведение дължите еди каква си сума, която ще бъде описана и прибавена към сметката Ви за консумация. Ако бъдат заети по-малко места от уговорените в настоящата резервация, дължите неустойка в размер на еди колко си лева за всяко незаето място до попълване на точната бройка резервирани в момента от Вас места в нашето заведение“. Това би ги посъветвал всеки колега-адвокат, ако е ангажиран с договор за абонаментно правно обслужване на самата фирма, но нали някои НЕ ИСКАТ да си наемат адвокат към фирмата си, защото- “защо да му пълня гушата, и без него мога да се оправям, не ми трябва адвокат“, нали?;) Е- сега да си носят негативните правни последици от самонадеяността си:)

  Коментиран от #123

 • мутрофоб
  Отговор
  121 14:03  11.08.17

  До коментар #117 от "LexusVarnaEvksinograd":

  Мноу си луксозен бе Тойота. Кви хиляда лева, 1 000 000 само от една маса загуба, рабиш ли! Ривиерата ряпа да яде. Гати лукса, гати чудото, голям стил, голяма работа, туй Созопол бе, много хайлайф, пари кат вестници.
 • Пеньо
  Отговор
  122 14:04  11.08.17

  До коментар #119 от "мутрофоб":

  Ох, я. Я виж какъв ферман изписа- дойде и вдъхновението, сега ще дадед всичко от себе си.За Затворническо дело си мечтае.
 • 123 14:05  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пеньо
  Отговор
  124 14:07  11.08.17

  До коментар #123 от "мутрофоб":

  Шъ стани работата да знаеш-надушвам ги аз тези работи.

  Коментиран от #125

 • мутрофоб
  Отговор
  125 14:10  11.08.17

  До коментар #124 от "Пеньо":

  На 100%, вече ми е вързала, със сигурност си представя, как го прави с непознат в този момент. Ако каже, че не си е помислила и една секунда за сек* , значи лъже.

  Коментиран от #126

 • Пеньо
  Отговор
  126 14:13  11.08.17

  До коментар #125 от "мутрофоб":

  Лъже и то със хъс.От вътре и идва.Ох на дядо.
 • мутрофоб
  Отговор
  127 14:24  11.08.17
  Юристке, сладурано, виж какво става, за какъв съд говориш. https://fakti.bg/bulgaria/253920-valeri-simeonov-skandalen-sadia-zakrila-mutrite-po-moreto Моли се да не ти поискат 1000 лв, ей така, щото не са ти харесали роклята.
 • AAA
  Отговор
  128 14:30  11.08.17

  До коментар #12 от "Dob":

  А в Гърция карат ли те да поръчваш нещо за шезлонга от другата страна на чадъра???
 • Някои
  Отговор
  129 15:02  11.08.17
  И в много европейски страни ,които съм посещавал с туристически градове атракции има заведения с такса тераса или нещо подобно . Пример кафене до Ватикана в близост до плащада св.Петър кафе 2 евро вътре на бара и 3,2 отвън .Това си е работа на собственика на заведението ,той приема на негов риск как да таксува в собственото му заведение.С регулации не става пазара има крайната дума.
 • Различен
  Отговор
  130 15:55  11.08.17
  Много простички хорица тук, особено мутрофоба! Защо не проследите историята от начало????? Маса за 10, пристигат 6. Няма възражения. Започват да ги обслужват, но тия се държат нагло!!!!!!!!!!!!!!!!! До такава степен, че сервитьора отказва да ги обслужва!!!!!!!!!! Собственика ги обслужва, но тези продължават да наглеят!!! И получават реципрочен отговор, като просто им демонстрират, че както те са гадни, така и с тях може да се държат гадно и да ги цакат! И най-важното. Тези 80 лева такса не са ВЗЕТИ!!!!! Просто им е показано, че може и с лошо! От цялата работа собственика е вътре, защото е начислил тези 80 лева, платил им е автоматично 16 лева ДДС, а не е взел никакви пари!!!! Замисляте ли се, че на мястото на сервитьора можеше да е някое от вашите деца или внуци??? Съгласни ли сте да се държат така с него??? И евала на работодателят му, защото си е защитил персонала, нещо което рядко се случва в тази държава! А ако резервираш маса, а не столове, според глупака горе, то по тази линия на размисъл, може да ви сложат 6 човека на маса за двама! Все пак си резервирал маса, а не столове!!

  Коментиран от #132, #133

 • BBTY
  Отговор
  131 16:02  11.08.17
  Само на мен ли ми прави впечетление ,че сметката не фиксален бон?!! Някой пак укрива приходи...
 • юрист
  Отговор
  132 16:53  11.08.17

  До коментар #130 от "Различен":

  “...Публикувано във факти.бг: Тези 80 лева такса не са ВЗЕТИ!!!!! Просто им е показано, че може и с лошо!...“ Касовата Бележка (Фискалният Бон) е първичен счетоводен документ, който се издава задължително за всяко отделно плащане в брой по доставка на стока или услуга, независимо дали за тази доставка е издадена Фактура. Изключенията от това правило са плащания в брой на нотариус, адвокат или други свободни професии. https://www.fakturirane.bg/1/docs/item/29-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D0%BD ЗДДС Чл. 185. (Изм. - ДВ, бр. 23 от 2013 г., в сила от 08.03.2013 г.) (1) На лице, което не издаде документ по чл. 118, ал. 1, се налага глоба - за физическите лица, които не са търговци, в размер от 100 до 500 лв., или имуществена санкция - за юридическите лица и едноличните търговци, в размер от 500 до 2000 лв. (3) В случаите по ал. 1 физическото лице, което фактически е било длъжно да издаде документ по чл. 118, ал. 1 и е приело плащане, без да издаде такъв документ, се наказва с глоба от 100 до 500 лв.
 • юрист
  Отговор
  133 16:56  11.08.17

  До коментар #130 от "Различен":

  ЗДДС Чл. 118. (Изм. - ДВ, бр. 23 от 2013 г., в сила от 08.03.2013 г.) (1) Всяко регистрирано и нерегистрирано по този закон лице е длъжно да регистрира и отчита извършените от него доставки/продажби в търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (фискален бон) или чрез издаване на касова бележка от интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност (системен бон), независимо от това дали е поискан друг данъчен документ. Получателят е длъжен да получи фискалния или системния бон и да ги съхранява до напускането на обекта. (2) Фискалните устройства и интегрираните автоматизирани системи за управление на търговската дейност задължително имат техническа възможност за установяване на дистанционна връзка, чрез която да подават данни към Националната агенция за приходите. Техническите изисквания, редът и начинът за изграждането и осъществяването на дистанционната връзка се определят с наредбата по ал. 4, като се съгласуват с Българския институт по метрология. (3) (Доп. - ДВ, бр. 101 от 2013 г., в сила от 22.11.2013 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) Фискалният и системният бон са хартиени документи, регистриращи продажба/доставка на стока или услуга в търговски обект, по която се плаща в брой, с чек, с ваучер, с банкова кредитна или дебитна карта или с други заместващи парите платежни средства, издадени от въведено в експлоатация фискално устройство от одобрен тип ... Толкова по въпр
 • Различен
  Отговор
  134 17:12  11.08.17
  Тези глупости защо си ми ги написала?? Искаш да продаваш краставици на краставичар??? Тези простотии съм ги чел ХИЛЯДА пъти. Всеки ден се занимавам с данъчни и всякакъв вид проверяващи полу идиоти! Хора не произвели или не продали нищо през живота си , идват да те проверяват, щото няКОЙ им е дал власт за това!!! Е затова БЪЛГАРИЯ е на този хал!!!

  Коментиран от #135

 • юрист
  Отговор
  135 17:16  11.08.17

  До коментар #134 от "Различен":

  написала съм ти част от българският закон, съгласно който неиздаването на ЗАКОНЕН фискален бон от един търговец на клиент, съставлява ЗАКОНОНАРУШЕНИЕ, понял, руски ибрик? Не стига, че си смотан, не стига, че си неуко турче от анадола, ами и наглееш и отричаш БЪЛГАРСКОТО данъчно законодателство!

  Коментиран от #137, #142

 • ооооооо
  Отговор
  136 17:25  11.08.17
  Много нагъл тоя, имащ се за ресторантьор!
 • Различен
  Отговор
  137 17:25  11.08.17

  До коментар #135 от "юрист":

  Ъхъ! Много си мила! Та да запитам? Защо има изключения от това правило, след като толкова държиш на българското законодателство?? И то за цървулите ЮРИСТИ, НОТАРИУСИ И "свободни професии"? Или щом е за ВАС може, другите да го д.хат????

  Коментиран от #139

 • ууууу
  Отговор
  138 17:28  11.08.17

  До коментар #5 от "Иван":

  Ходи ти се, защото и ти си нагъл и прост
 • 139 17:33  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  140 17:57  11.08.17
  1. Тони Матеев НЕ Е собственик, а УПРАВИТЕЛ на ресторант Милос. 2. Ако СОБСТВЕНИКЪТ на ресторанта е ФИРМА МИЛОС, то веднага ми става ясно защо СОБСТВЕНИКА мрънка- ФИРМЕНО ДОСИЕ - 11.10.2013 г. ОБЩИ ДАННИ КЪМ ДАТА Име: МИЛОС 11.10.2013 г. Транслитерация: MILOS Ltd. 11.10.2013 г. ЕИК: 202771872 11.10.2013 г. Правна форма: Еднолично дружество с ограничена отговорност 11.10.2013 г ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ“...ресторантьорство... Управител: Александр Николаевич Кундос, РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ 11.10.2013 г Едноличен собственик на капитала: Александр Николаевич Кундос, РУСКА ФЕДЕРАЦИя 11.10.2013 г. КАПИТАЛ Размер на капитала: 2 лв. 11.10.2013 г. Внесен капитал: 2 лв. 11.10.2013 г.
 • ненормалник
  Отговор
  141 18:07  11.08.17
  Туркия не знам нормална ли е - страх ме е да ида да видя :). Гъркия не е нормална - от първа ръка го твърдя. А Болгария изобщо па не е и държава :)
 • 142 18:07  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Различен
  Отговор
  143 18:08  11.08.17

  До коментар #139 от "юрист":

  Сладурке, а защо не сте регистрирани??? За да криете данъци. Толкова е просто! А другите да го духат и да ги глобяват! И още един въпрос, като "специалистка"! Има ли разлика между фирмите, организациите, държавата, общините или всички трябва да се третират равнопоставено??

  Коментиран от #146

 • ХАСАН
  Отговор
  144 18:09  11.08.17
  Българи,идете в Турция на почивка поне да се нядете като хоратата
 • 145 18:12  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  146 18:14  11.08.17

  До коментар #143 от "Различен":

  “...Публикувано във факти.бг: а защо не сте регистрирани???...“ ЗАЩОТО НЯМАМЕ ГОДИШЕН ПРИХОД НАД 50 000 ЛЕВА, анадънму? И ТОВА ли не знаеш?! Лъжецо, лъжецоооо- НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ! Работиш с данъчни документи всеки ден, ама на Връбница в сряда:D:D:D

  Коментиран от #147

 • Различен
  Отговор
  147 18:27  11.08.17

  До коментар #146 от "юрист":

  Доколкото знам, регистрация по ДДС може да се направи и при много по-малък оборот!!!!!!!!!!!!!!! Но на ВАС така ви изнася за да криете данъци!! И е по-лесно да викате дръжте крадеца, а всъщност цялата ви каста е такава престъпна и крадлива!!! И не ми отговори на другият въпрос! Да не би да не знаеш????

  Коментиран от #148, #150

 • 148 18:40  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сама се закова
  Отговор
  149 18:55  11.08.17

  До коментар #139 от "юрист":

  Е, ако наистина не си регистрирана по ДДС значи приходите ти са смехотворни, което значи, че си доста некадърна. Това обяснява и защо вместо да работиш висиш по цял ден във форума.

  Коментиран от #151

 • юрист
  Отговор
  150 18:57  11.08.17

  До коментар #147 от "Различен":

  “Начало » За граждани » Данъци » ДДС за граждани » Регистрация по ЗДДС ...Кога трябва да се регистрирам по ЗДДС? Физическо лице трябва задължително да се регистрира когато облагаемия му оборот достигне 50 000 лв. или повече за период не по-дълъг от последните 12 последователни месеца преди текущия месец. В облагаемия оборот се включват всички доходи на физическото лице от независимата му икономическа дейност. Така например не са доходи от независима икономическа дейност възнагражденията, които физическото лице получава под формата на възнаграждение от трудов договор. “ НАП http://www.nap.bg/page?id=612 И така- видно е от официалният сайт на НАП , че аз НЕ ЛЪЖА , а ДРУГ лъже:)

  Коментиран от #152, #156

 • юрист
  Отговор
  151 19:00  11.08.17

  До коментар #149 от "Сама се закова":

  “...Публикувано във факти.бг: Е, ако наистина не си регистрирана по ДДС значи приходите ти са смехотворни...“ Глупости- ще ти се:) 50 000 : 12 месеца = 4166. 66 / в период/ лева месечно:) И какво точно ми пречи да правя 3900 лева приходи месечно и да не се регистрирам по зддс ?:D:D

  Коментиран от #153

 • Сама се закова
  Отговор
  152 19:07  11.08.17

  До коментар #150 от "юрист":

  Е не лъжеш де. Просто имаш малко приходи срещу, които като си сложиш разходите за наем, ток, бензин, патентен данък, осигуровки, телефон и други накрая се оказваш с минимална за адвокат заплата. Нормалните адвокати в България са доста добре платени, но за това се иска и доста акъл.

  Коментиран от #154

 • Сама се закова
  Отговор
  153 19:21  11.08.17

  До коментар #151 от "юрист":

  Между приход и чист доход няма много общо. Вероятността да имаш доходи близки до необходимите за регистрация по ДДС я има, но не е голяма. Обикновено тези, които отчитат такива доходи са реално с по-високи, но ги укриват за да не влезнат по ДДС. Ако приемем, че вие не укривате доходи е много възможно прихода да е не повече от 3000 лева средно месечно и когато се сложат всички разходи се получава заплата по-ниска и от на барман в София. А София както знаем си е скъп град, в който с неголяма заплата се живее трудно. Да не коментираме, че по етически причини е нормално да се регистрира един адвокат по ДДС дори и да е от малко работещите за да могат малкото му клиенти да си приспадат ДДС-то като разход.

  Коментиран от #155

 • юрист
  Отговор
  154 19:27  11.08.17

  До коментар #152 от "Сама се закова":

  “...Публикувано във факти.бг: Просто имаш малко приходи срещу, които като си сложиш разходите за наем...“ Защо ми е наем, след като имам собствен имот, който ползвам като кантора:) Отделно- върша работа с такси. “... патентен данък...“ Адвокатите нямаме патентен данък- плащаме членски внос в АК и ВАдвС – авансов данък + осигуровки , защото сме самоосигуряващи се лица. Естествено, посадаваме и ГДД и плащаме данъци върху доходите си. И преди да гледаш в чуждата паничка, 1во виж своята. Защо те интересуват моите приходи? Кога съм писала, че те са огромни или много малки? Или егото ти просто не може да издържи жена да има собствен доход като адвокат напр. 2500-3000 лева месечно?;)

  Коментиран от #157

 • юрист
  Отговор
  155 19:32  11.08.17

  До коментар #153 от "Сама се закова":

  “...Публикувано във факти.бг: а не коментираме, че по етически причини е нормално да се регистрира един адвокат по ДДС...“ Пълни глупости! Регистрацията по ддс автоматично увеличава размера на всички видове адвокатски услуги. Отивай да си доучваш данъчно право, защото ми писна да споря с необразовани лица...Отделно- моля, посочи къде тук http://lex.bg/laws/ldoc/2135486731 или тук http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135507578 е вписано, че адвокатската етика ме ЗАДЪЛЖАВА да се регистрирам по зддс, НЕЗАВИСИМО, че нямам приходи, надвишаващи 50 000 лева годишно? Пишеш абсолютни глупости- както всички невежи хора, които нямат знания, но се опитват да внушават и налагат като правилно собственото си невежество...

  Коментиран от #158

 • Различен
  Отговор
  156 19:33  11.08.17

  До коментар #150 от "юрист":

  Скъпа, направо те разбирам! Мъка, мъка! Да нямаш и 50 хиляди оборот годишно си е жива мъка! Вариантите са два. Или криеш много доходи и за това не си регистрирана, което не ти прави чест! И да се мъчиш да ни поучаваш си е нагло! Или си си просто некадърна, което си е факт, щом висиш по цял ден и нощ тук! Не ми отговори на въпроса за равнопоставеността между фирмите и държавните институции. Има ли равнопоставеност или не????
 • Сама се закова
  Отговор
  157 19:41  11.08.17

  До коментар #154 от "юрист":

  Ако имаш собствен имот е нормално да го извадиш от адвокатския ти доход, защото ако го дадеш под наем ще му вземеш примерно 1000 лева, което значи, че като адвокат си нула щом ако си плащаше наем дохода ти от адвокатстване щеше да е 1500 лева. Не познавам нормален адвокат с такъв доход. Умните адвокати изкарват с мноооого пъти повече, а довода, че за жена това е добър доход показва, че считаш жените за по-глупави от мъжете.

  Коментиран от #159

 • Сама се закова
  Отговор
  158 20:00  11.08.17

  До коментар #155 от "юрист":

  Написах, че е етично и нормално да се регистрираш по ДДС въпреки, че като си некадърна си и малко търсена, а не, че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Научи се да четеш. После се чудиш защо си адвоката с най-мижави доходи в София.

  Коментиран от #160

 • 159 20:09  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 160 20:11  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 161 20:21  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  162 20:27  11.08.17

  До коментар #161 от "Сама се закова":

  “...Публикувано във факти.бг: Адвокатите са доста добре платени в България и в чужбина и само най-глупавите имат ниски за професията си доходи...“ Моят доход си е моя работа. Що се отнася до нахалният ти нос, уверявам те, че имам възможност изобщо да не работя и така ще плащам МИНИМАЛЕН ДАНЪК, което пък ще те засегне много пряко като трайно безработно лице- минимални данъци и осигуровки от мен означава по-малко пари за вас- трайно безработните лица:D Няма да ви храня и аз с моите данъци и осигуровки, а малограмотни и неграмотни лица , трайно безработни като теб, да ми плюете в лицето, да твърдите, че интелектуалният труд не трябва да се заплаща, че ЗАКОННОТО адвокатско възнаграждение- хонорара и таксата за адвокатската консултация, са пари “под масата“ или че крия данъци :) Забравете този филм:D

  Коментиран от #164

 • 163 20:30  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Сама се закова
  Отговор
  164 20:34  11.08.17

  До коментар #162 от "юрист":

  Дохода ми е в много пъти по-висок от твоя и данъците, които плащам на държавата също са много, ама мнооооого по-повече от тези, които ти плащаш.

  Коментиран от #165

 • 165 20:36  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  166 20:38  11.08.17

  До коментар #161 от "Сама се закова":

  Ама ако не беше.... Кантората, чиито услуги ползвам имат работа за години напред и е абсурдно някой адвокат да пише целодневно в някакви форуми. Естествено, юристите са търсени и добре ценят труда си, не са някакви Интернет кибици.
 • фокс
  Отговор
  167 20:51  11.08.17
  аз най се кефя на такса броене в банките
 • юрист
  Отговор
  168 21:05  11.08.17

  До коментар #163 от "Сама се закова":

  Аз пък ти написах,че Етичният кодекс на адвоката НЕ КАЗВА,. че е “...Публикувано във факти.бг: , че е етично и нормално да се регистрираш по ДДС ...“ Етичният кодекс на адвоката не е написан и приет от теб и ЗА НИКОЙ АДВОКАТ не възниква ЕТИЧНО/ МОРАЛНО задължение да се вписва по зддс, ако доходите му за 12 месеца не надвишават сумата от 50 000 лева. Много си нагъл, неук и прост. Човек като теб няма как да е мениджър и да управлява процеси, камо ли да управлява хора. Може да си прост изпълнител, но не си на поне средно мениджърско ниво. Като ти виждам манталитета, считам, че неграмотен пън като теб няма как да има голям профит, ако ще някой да му даде възможност да управлява ЕАД:) Просто не притежаваш системното мислене в мениджмънта:) Приеми, че имам и такива познания. Що се отнася кой е некадърен , то се вижда- изписа 1 тон глупости, които влизат в пряко противоречие с разпоредбите на актуалните български закони и стана кристално ясно, че пишеш глупости поради НЕЗНАНИЕ:) И още се считаш за много велик?! Ахахахаха:D:D:D

  Коментиран от #169

 • 169 21:29  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 170 21:41  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 171 21:58  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Знаещ
  Отговор
  172 22:04  11.08.17

  До коментар #170 от "юрист":

  Сама написа, че са ти ниски приходите и затова не се регистрираш по ДДС. Сама написа колко изкарваш чисто и то при положение, че не плащаш наем. НЯМА нужда да те познавам, защото сама си каза всичко. А за моя живот не се тревожи. Дали е фантасмагория или не го показва данъчната ми декларация, която както вече казах е в мноооого пъти по-добра от твоята.

  Коментиран от #173, #174, #177

 • 173 22:08  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 174 22:12  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  175 22:13  11.08.17

  До коментар #174 от "юрист":

  “...Публикувано във факти.бг: индекса на покупателна способност...“ т.е.- индекса “паритет на покупателната способност“
 • 176 22:18  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • юрист
  Отговор
  177 22:20  11.08.17

  До коментар #172 от "Знаещ":

  А СРЕДНАТА работна заплата в България КЪМ НАСТОЯЩИЯТ МОМЕНТ- 2017 г.- е към 1030 лева:) Ако един адвокат реализира към 3800-3900 лева месечно, дали той е беден и последен клошар, как мислиш?:D:D http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/srednata-zaplata-v-bylgariia-e-narasnala-nad-dva-pyti-za-perioda-2007-2016-g-238542/
 • 178 22:24  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Знаещ
  Отговор
  179 22:29  11.08.17

  До коментар #173 от "юрист":

  Аз не злорадствам, че ти е нисък дохода, просто уточнявам, че тези 1500-2000 лева, които щеше да изкарваш ако си плащаше наем са много малко за умен адвокат в България. Умните адвокати имат много работа и изкарват наистина добри пари не само по българските стандарти, а твоя доход показва, че не си от умните и търсени адвокати.

  Коментиран от #180


 • 180 22:34  11.08.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Mariec
  Отговор
  181 22:49  11.08.17
  Такса ......не е луд този,който яде баницата.....има толкова курорти по черноморието,има и избор.номера или минава или не.
 • Стефан Ранков
  Отговор
  182 01:01  12.08.17
  Отдавна приключих с нашенските простотии. Затова НИКОГА не ходя по заведения в курортни селища в България! Вярно, че в чужбина /имам предвид "белите" държави/ е малко по-скъпо, но си струва при всяко положение - получаваш това, за което си платил - качествена храна и напитки, учтиво и приветливо обслужване /без дразнещото нашенско фамилиарничене/ и .. винаги с усмивки
 • Комунизъм
  Отговор
  183 12:29  13.08.17
  Най-наглите и мръсни клиенти са служителите от държавната администрация,които взимат най-много рушвети(тези 10 % дето не взимат не влизат тук). Не искам да защитавам ресторанта,но съм 100 % сигурен че тези са били точно такива - корумпирани държавни служители,с купено образование и насадени за "наши" хора. За мен думата вишист в България вече е обидна. Да ме извиняват 10–те процента учили наистина.

Напиши коментар:


Публикувай