7 546 17

Валери Симеонов: Скандален съдия закриля мутрите по морето

Какво още трябва да се случи в България, за да започне съдът да си върши работата и да не бойкотира опитите да се въдвори законност и ред в туризма и държавата?

Стефанаки Йоанис

По БНТ казах, че Бургаски административен съд, ръководен от Панайот Генков, е отменил всичките 79 акта на НАП за затваряне на заведения допреди една седмица. Вече 36 часа след като дадох интервюто, нито една медия в държавата не е коментирала скандалните решения – дали това е случайно?

Това пита в профила си във Фейсбук Валери Симеонов.

Във войната за закон и ред по морето сме изправени не просто срещу мутрите и чувалите им с пари, но и срещу хора от изпълнителната, законодателната, съдебната и медийната власт – съучастници на престъпниците.

Тези хора са нагли, корумпирани и безскрупулни, но държавата ще докаже, че върховенството на закона може и ще бъде наложено. Що се отнася до съдията Генков, бивш член на Висшия съдебен съвет на Република България, той е известен с получения за жълти стотинки имот на брега на Приморско в скандала от 2010 година, повлякъл оставки, дела и огромно обществено възмущение.

Сега се прочува и като ръководител на съд, който отмени по жалба на нарушителя акт на НАП, още преди самият акт да бъде донесен в съда. Жалбата е прелетяла с космическа скорост до Бургас, докато актът още пътува? Явно, докато истината си обуе гащите, измамата наистина може да обиколи света – както е казал Чърчил.

Но въобще, има ли гащи в Бургаски административен съд? За тази нагла демонстрация на корупция, ще подам жалба в етичната комисия към ВСС и Върховния административен съд. Какво още трябва да се случи в България, за да започне съдът да си върши работата и да не бойкотира опитите да се въдвори законност и ред в туризма и държавата? Борбата продължава – въпреки медийното затъмнение.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ПИЧ
  Отговор
  1 10:12  11.08.17
  Съдиите и Покурорите са най-подкупни, това го знаят и децата в България! Трябва изчистване из корен...на тази пасмина. Има и съвестни, но те са едва 5%, затрупани с дела и бумащина, които са без значение. Не случайно реформата не се получава в България.
 • Българин
  Отговор
  2 10:52  11.08.17
  Всички съдии и прокурори, които са работили по Тошово време, трябва да се разкарат незабавно! Те освен, че пречат в момента и са корумпирани - учат новото поколение как да продължи традицията. Всички трябва да бъдат разследвани за доходи, имоти и пари в офшорки, включително и по права линия. Всичко над официалният доход - конфискация в полза на държавата!
 • Бесен Язовец
  Отговор
  3 11:00  11.08.17
  Да се обърне към ББ той дърпа конците в Темида и прокуратурата
 • ПЕНСИОНЕРА
  Отговор
  4 11:31  11.08.17
  Съдебна система в БЪЛГАРИЯ ? Звучи нещо като екзотичен продукт който не вирее по тези ширини. Помня как постъпиха от ГФР. на времето като се обединиха с ГДР . Тотално смениха служителите , на всякъде . Пенсионираха ги направо, понеже са били с друг мантелитет. А ПРИ НАС : ЛУСТРАЦИЯТА. трябваше да има превес , от там трябваше да се започне. Няма ЛУСТРАЦИЯ , няма да има промяна.

 • Панов
  Отговор
  5 11:47  11.08.17
  В Софийски градски съд вършее организирана група от вещи лица - графолози, които съзнателно дават грешни експертизи чрез които се отнемат имоти, жилища на граждани в неравностойно положение. Сграда на бул.Витоша 7 е уж продаден за 300 хиляди лева, платени от фирма чиито сътружници са с множество дела... Нов ред. Стефан Бенчев, Димитър Велчев, Сашо Атанасов, Живко Палазов, Светла Чакърова... Вещи лица по списък на Софийски градски съд
 • Темида
  Отговор
  6 12:08  11.08.17
  Уаааау наистина ли има проблем със съда в БГ. Аз мислех, че само небостъргача е проблем....Смисъл ако беше толкова зле положението в съда "хората" от "народа" щяха да протестират.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  7 12:12  11.08.17
  Требва ви управник като Вожда Ким и всичко ще си доиде на мястото
 • Гостенин
  Отговор
  8 13:15  11.08.17
  Театро!
 • Гостенин
  Отговор
  9 13:21  11.08.17
  Тетитория!Не минава ден без скандали!
 • ТУРИСТ
  Отговор
  10 14:01  11.08.17
  ЕДИНСТВЕНИЯ ЧОВЕК КОЙТО БОЙКОТИРА ТУРИЗМА Е САМИЯ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
 • Меме
  Отговор
  11 15:05  11.08.17
  Панайот Генков беше и върховен съдия във ВАС и много приближен с корумпираната небезизвестна Венета Марковска.Изводите си направете сами.
 • Гост
  Отговор
  12 15:21  11.08.17
  Валерка какво пак "плачеш" ,нали сте във властта , ми действайте бе. Пратете "качулките" ,извадете от поделенията "тюфлеците " по кръстовищата с БТР и АК, знаете ги всички , кой работи за държавата , кой краде от държавата. Когато идваше в съседен черноморски град с групата си мутри да плашиш конкурент , който в интерес на истината ,те излъчваше без да си плаща, но подхода беше мутренски, тези съдии и прокурори ти бяха хубави и удобни. Вие с чувалите с пари и властта , ако не можете да се справите с престъпността , то ние бедните обикновени граждани ли да можем.
 • бургазлия
  Отговор
  13 21:45  11.08.17
  Ми кой създаде мутрите не им ли е премиера кръстникадоскорошен техен ортак. Наш Валери седнал да се оплаква че нали тези съдии до преди го бранеха и сега много загрижен крадеца вика дръжте крадеца Смехотворение .

 • Десо
  Отговор
  14 11:13  12.08.17
  Все пак ще дойде Видов ден и ти валерка заедно с мутрите олигарсите мафиотите ще си получите заслуженото
 • Хайдук
  Отговор
  15 11:21  12.08.17
  Пълна подкрепа за Валери за да се сллучат нещата !
 • Валери Симеонов
  Отговор
  16 11:23  12.08.17
  Хахаха Кабеларка нали и ти имаш медии, защо не го коментират те? След като всичките актове на НАП са НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНИ, естествено че ще ги отмени. ВМЕСТО ДА СЕ ОБЯСНЯВАШ, ОБЪРНИ ВНИЧАНИЕ НА НЕКАДЪРНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ И ВЗЕМИ МЕРКИ ЗА ОБРАЗОВАНЕТО И. Не само да обвиняваш хората, А ТИ ДА СИ ПРОДАВАШ МИНИСТЕРСКИТЕ ПОСТОВЕ.
 • Данъчен
  Отговор
  17 14:29  12.08.17
  В писанията няма нищо вярно. 1.Съдът не отменя актове, съдът отменя Заповед за запечатване на търговски обект , която мярка е предварителна и е на база констатирано нарушение и все още няма съставен и връчен АУАН. Тази заповед е доста спорна по отношение на нейната законосъобразност тъй като са нарушени доста конституционни права , правото на защита и право на работа. П.с този пост не е в защита нито за в.премиера нито за съда.

Напиши коментар:


Публикувай