5 270 6

В Пловдив вдигнаха 13 автомобила (СНИМКИ)

Снимки: Район Северен/Пловдив
Снимки: Район Северен/Пловдив
Венцислав Михайлов

Поредна акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

От облепените със стикер-предписание от комисията по репатриране 32 автомобила, принудително бяха репатрирани 13 автомобила. Някои са доброволно преместени от собствениците им.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул.”Средец” № 57, ул. “Найден Попстоянов” № 5 и № 9, ул. “Генерал Кутузов” № 5, ул. “Петър Шилев” № 28, бул. “България” № 52 и № 109, ул. “Борба” № 11, ул. “Милеви скали” № 23, ул. “Вишнева” № 2, ул. „Благовест” № 8 и ул.”Ален мак”.

Кметът на район "Северен" напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост.

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства в район "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология".

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КИЧУКА
  Отговор
  1 08:49  12.08.17
  СУПЕР МАЙНА НА СНИМКАТА е РА Одобрявам
 • един
  Отговор
  2 09:55  12.08.17
  Е АДЕ И У ВАРНА ДА НАПРАВЯТ ТАКА ДЕ....
 • 123.300д
  Отговор
  3 12:08  12.08.17
  Това е чист рекет!!!!!!!!!! Не може общината да ми вдига колата че нямала преглед и застраховка- след като си плащам данъците когато си искам ще я карам,нито са ми платили данъка,нито бензина/нафтата нито кола са ми купили,че да ми държат сметка...обслужват се интересите на застрахователните компании
 • Насо
  Отговор
  4 12:19  12.08.17
  Така трябва да е на всякъде. Лично съм писъл до общината ,в която живея за три автомобила пред блока ,които от две години не са мърдани и не знам какво стана ,но след около два месеца две от колите изчезнаха, което ме подсеща да пиша пак и за третата ,защото вече стават повече от три години. И благодарение на такива коли паркиране по тротоари и градинки. А плащам данък за колата от 216 лв. и да няма, къде да паркираш е малко кофти. А комшията с трите си коли не може да мине 100 лв. данък и за трите.

  Коментиран от #5

 • Бай
  Отговор
  5 12:54  12.08.17

  До коментар #4 от "Насо":

  Напротив! Няма къде да се паркира, защото се строят още сгради и жилища, а не се правят нови паркинги. Правят подземни и се продават паркоместа. Отделно, дето така или иначе всички тея места не стигат за колите на всички живущи . Кооперацията на 20 санта от пътя и да речем, ти дойдат гости - се чудим къде да паркираме. Е ми според мен не е длъжен всеки да купува или да си оставя колата на платен паркинг. Благодарение на такива като теб, дето правят мръсотии, държавата е така. Като си голяма работа, напиши писмо да построят паркинг ве, отворко. Две паркоместа ли ще ти оправят проблема. И мен ме дразни таралясници пред блока, дето не ги мърдат с години, ама не е там главния проблем. При нас пък от съседната кооперация, дето я направиха почти до блока, всички си паркират колите на паркинга на нашия блок, а питам, къде е паркинга за тази кооперация ?!!!!!!!!!!!!!!!!! Големи паралии с некви нови коли, ама няма лев да си вземе място! Бе възгеч от чобани!!!
 • Ядеитн
  Отговор
  6 13:52  12.08.17
  Говори се, че у Филибето ша са купуват паркоместата. Викам на сина да се ослушва и овреме да зимва сички места пред блока, дека живееше едно време, а ако мой и пред другия ( уж бил авер там с кмето). После - кой иска да си държи каруцата - ша му плаща двойно.

Напиши коментар:


Публикувай