737 2

Вижте кой подкрепя културния дух на Банско

По традиция, от първия фестивал в Банско през 1998 г., програмата представя стилове и формации от почти всички жанрове в джаза

Венцислав Михайлов

През август емблематичният курорт стана домакин на световноизвестни местни и чужди музиканти на ХХ джаз фестивал

Глобалната платежна технологична компания Visa подкрепя 20-то юбилейно издание на джаз фестивала в Банско и дава своя принос за развитието на местната общност и културния живот в Югоизточния регион.

За периода 5-12 август с участието на компанията жителите и многобройните гости на Банско се докоснаха до виртуозни джаз изпълнители и формации от България и чужбина.

Всяка година фестивалът в Банско привлича любители на джаза, представители на бизнеса и политици.

По традиция, от първия фестивал в Банско през 1998 г., програмата представя стилове и формации от почти всички жанрове в джаза. През годините на сцената са се представили Биг Бенда на Българското национално радио, формациите на Вили Казасян, Георги Борисов, Ангел Заберски, Благоевградският Биг Бенд, няколко оркестъра от Германия и Австрия, както и световни джаз изпълнители като Скот Хамилтън, Аксел Цвингенбергер, Силван Цинг, Фреди Коул и много други. За повече информация, моля, посетете официалния уебсайт на събитието www.banskojazzfest.com.

Верни на отдавнашните си традиции да е част от културни събития, по-рано тази година Visa беше партньор с международния джаз фестивал A to JazZ, където за потребителите работеше специален Speed.Bar, предлагащ бързи и удобни електронни разплащания при покупка на храна и напитки. Благодарение на това посетителите на фестивала имаха възможността да се отдадат пълноценно на музиката и изпълнителите.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тео
  Отговор
  1 11:06  14.08.17
  Поздравления за цялостната организация на феста! Абсолютно на световно ниво!
 • Тодоров
  Отговор
  2 14:07  14.08.17
  стойностна музика и много настроение. така се прави.

Напиши коментар:


Публикувай