11 Август, 2017 19:05 15 073 34

Подготвят ареста на Ахмед Доган?!

  • ахмед доган-
  • арест-
  • ктб-
  • георги гатев-
  • данс-
  • цанков камък-
  • делян пеевски

Тези мерки били част от план за отклоняване на общественото внимание от скандала с американското разследване на аферата „КТБ”

Подготвят ареста на Ахмед Доган?! - 1

Ахмед Доган да бъде арестуван в най-скоро време. Прокуратурата вече работела по повдигане на обвинения срещу него. Тези мерки били част от план за отклоняване на общественото внимание от скандала с американското разследване на аферата „КТБ” по закона „Магнитски”. Това съобщиха източници от ДАНС и държавното обвинение, твърди "Фрог нюз".

Арестът на почетния председател на ДПС целял да се вдигне шум, като в същото време прокуратурата и правителството да отчетат активна действия в посока борба с корупцията. Атаките срещу Доган започнаха с искането на прокуратурата за отстраняване от работа на члена на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Георги Гатев. Гатев е считан от години за много доверен човек на Доган. ДАНС от своя страна моментално спря достъпа до секретна информация на Гатев, който е зам.-председател на бюрото, оглавявано от Бойко Рашков.

Антидогановата акция бе потвърдена от цензуриране на изказване на Рашков пред в. „Стандарт”, който е под контрола на Делян Пеевски. Последва отказ на в. „24 часа” да публикува интервю, взето преди това с Рашков, който е бивш шеф на Следствието и депутат. Тогава той запита публично: "С какво всъщност се занимават тези длъжностни лица (от прокуратурата и ДАНС – б.ред.)? С правна дейност ли, със съблюдаване на законността ли, каквито са задълженията им, или с политическа дейност, съобразена с всичко друго, но не и с правните норми?".

Сайтът „Афера” тогава писа, че ударът срещу Гатев е удар на главния прокурор Сотир Цацаров, премиера Бойко Борисов и депутата Делян Пеевски срещу Доган.

Изведнъж в петък, на извънредна пресконференция във Варна активистът на ГЕРБ Александър Ненков, в присъствието на депутатката Десислава Атанасова заяви, че партията ще сезира главния прокурор за проекта „Цанков камък“. „В рамките на следващата седмица ще внесем сигнал до главния прокурор. Всички отговорни институции и органи ще се заемат с този случай, за да се види от началото на идеята, през реализация кой какви договори е подписвал, как се е оскъпил проектът, за да може гражданите да знаят кой се отнася сериозно към публичния ресурс и кой ощетява обществото“, допълни народният Ненков, който също е депутат.

От държавното обвинение извадили и старите раследвание за самоубийството на Ахмед Емин, личен секретар на Доган през 2008 г. Емин се гръмна в сараите на лидера на ДПС в Бояна. Роднините му бяха категорични, че той не си е посегнал, но разследването бе прекратено.

Имаше разследване и на проекта „Цанков камък” по настояване на Парламентарната комисия за противодействие на корупцията и конфликта на интереси през 2010 г. През 2012 г. обаче Върховният административен съд се произнесе, че няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков Камък" на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Посегнат ли на Доган, ще стане страшно. Ако Пеевски е замесен, ще бъде изритан от ДПС с такъв шут, че няма да се спре и в Дубай. Не са изключени и етнически сблъсъци, което очевидно се цели от премиера и главния прокурор, ако задействат подобен план. Ще въведат сигурно извънредно положение, което ще е краят на държавата. Това коментираха пред "Фрог нюз" двама активисти на движението, пожелали анонимност.

Възможно е премиерът Борисов да е обещал на президента на Турция Ердоган да се разправи с Доган, който има силно влияние в политическите среди и държи контрола върху голяма част от българските турци, смятат още източници от движението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 12 Отговор
    АхмеД*

    Коментиран от #17

  • 2 Гостенин

    45 11 Отговор
    Не се учудвам на нищо в гербовата държава!
  • 3 123

    56 7 Отговор
    Ахмед Сикмет Реджеб Баязет,като чуят тези имена в Европа ,минават на отстрещния тротоар...
  • 4 Обективен

    37 4 Отговор
    Подготвят, ама няма да е, за съжаление

    А да ги питаме- властите защо точно сегааа,м
  • 5 юрист

    55 22 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Посегнат ли на Доган, ще стане страшно. .... Не са изключени и етнически сблъсъци,...“ Оооо- турчалята си показаха рогата и ще създадат безредици в България на етническа основа- т.е. турците в България ще се вдигнат на метеж/ бунт? Това ли казват членовете на дпс? Щото тогава май е време ВСЕКИ етнически българин да грабне оръжие и да каже много ясно, че БЪЛГАРИЯ Е НА БЪЛГАРИТЕ.....

    Коментиран от #6

  • 6 адвокат

    41 21 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    като си толкова отворен юрист, трябва да си наясно, че отдавна се готви разделянето на България и отцепване на определени област, и даването на автономия на същите. Точно това са договаряли Борисов и Ердоган. А Ахмед Доган противно на общественото мнение в цялата ни жалка държава, беше единствения политик, който направи всичко възможно това да се избегне. Но за съжаление е невъзможно. Само стойте и гледайте.....

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Гадина

    20 9 Отговор

    До коментар #6 от "адвокат":

    Ама че глупости!
  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    36 3 Отговор
    Кага ще има обесени?политици?
  • 9 чичо Гошо

    29 10 Отговор
    за Фалшивите резани Българи ли става въпрос? Те са най добре , голяма част от тях са прости и неграмотни и не знаят къде се намират

    Коментиран от #11

  • 10 onq s konq

    23 14 Отговор

    До коментар #6 от "адвокат":

    Абсолютно верно -ББ се е договарял с Ердоган да се отцепят определени области от България и да им се даде автономия,но точно Доган е осуетил тоя план за разделяне на държавата,защото се е договорил с Путин да му предостави цялата българска територия непокътната.
  • 11 Един от тях

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "чичо Гошо":

    Нещо си се объркал аз съм от тия дето казваш и съм инженер бе чичо Гошо
  • 12 броико варшавска

    10 3 Отговор
    боко ако е вярно туй става страшно
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 помак

    32 3 Отговор
    Искаме догана в КАУША доживот ! ДПС е мафиотска структура ограбваща предимно мюсулманите в БГ. Къде е кмета на Неделино откраднал обществени поръчки и разделил парите с сараите !Къде е Бисеров обвинен от чужди служби за пране на пари .предупреден от догана и оправдан от Цаца !Защо Турция забрани на ДОГАНА...Д.П.и др. от ДПС да влизат в Турция...контрабанда с цигари и оръжие
  • 17 звезда 13

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    izglejda ne sa te razbrali
  • 18 isof

    7 23 Отговор
    Духайте супата Доган арестуват лиго няма да има държава....
  • 19 стоян георгиев

    8 3 Отговор
    а дано ама надали!дори и да се направи някаква показна акция по темата няма да бъде с продължителен ефект.
  • 20 Ник

    19 1 Отговор
    Това са пълни простотии. - Разиграват сценки за да отклонят общественото око в явна, друга посока. - Пита се какво се опитват да покрият, че разиграват картата с Ахмед?
    - Има нещо?
    Борисов играе с Доган през дебелото прасе. Те няма да си бракнат в джобовете си един на друг. Въпроса с Цанков Камък не е от вчера и е някак странно от 2009год. до сега ониз дето все ги ловеше а други ги пускаха да не направи нищо...
    Има някаква причина и не е ясно каква е! - Явно се е разгорял нов скандал, който се опитват да прикрият!
  • 21 Театър на абсурда

    7 12 Отговор
    Тя Прокуратурата и Съда са в ръцете на ДПС и БСП,та драма и възстание на "угнетените и заробени" турци няма да има!Когато турците престанат да са овце на Доган,Ердоган и Местан,тогава ще станат българи!
  • 22 Глупости на търкалета

    11 1 Отговор
    И един мармот завива шоколада в станьол... Същият шоколад, който сега е в пластмасови опаковки...
  • 23 Г.З.

    14 1 Отговор
    Да връща парите.
  • 24 ПИНОЧЕТ

    15 1 Отговор
    Абе хора,,, как тоз Думан стана милиардер? Къдее работил? Как толкоз бързо заботя? Нали още няколко като него разграбват цялата държава, за чий мур ми е тоз крокодил? Той , дори не е турчин, знаетели тази подробност? Койко го иска , да си го прибре, ама да върне всичко заграбено. Времее да се разплете чорапът, кой е чистият в ЛПС??? Без доносници ,краци не можем ли в тая държава? Държавата го държеше в държавна ясла този шарлатанин до сега, ама вече нямаме нужда от него. Той си изигра ролята си , и времената се менят , ама и правилата изглежда се менят.Зад него няма електорат, всичко се подкупваше и чрез принуда и заплахи беше. Да не говоря за българската гора, кой се разпорежда , кой изнася гората и сега в момента знаетели? Бастаааа.
  • 25 Ай сектир вече бе

    9 4 Отговор
    Каква е таз тъпотия.Подготвят ареста за Ахмеда Джагал.Това да не е някакво коледно парти или концерт на Мадона.Пдоготвяли те,подготвят как да го изкарат,ни лук ял,ни мирисал.Хайде да е някъде другаде,в USA примерно ще спре един бус пред тях спецялни части и ще го извадят по налъми и с тоалетна хартия в з...ка още.Ей така за респект и ще го дават и по тв ареста.Готвили те,ще му сготвите мадурите като си бие някъде камшика.И мангизи има и операция ще си направи и няма да е вече Ахмед Доган ами ще е Доган Ахмед.Ще го хванете за чепа.
  • 26 Ай сектир вече бе

    21 1 Отговор
    Тъпанари Ай с...р,че се ядосах.Аз ако открадна 1000лв.сигурен съм,че ще има поне 2 патрулки пред нас.Към 03:30ч.днес излезнах да покарам кола,че не ми се спеше.Прибрах се в 05:15ч.Обиколих целият град няколко пъти и дори квартални улички.Никакви куки ама никъде,буквално можеш да си откраднеш целият Пловдив само една кола СОТ видях на центъра с двама хъркачи вътре.Имаше разни двойки които се прибираха от барове тук там.Но горките кой да ги пази.Лошо паричките ни отиват в готини вили,коли,апартаменти по 5 хотела на морето на Банско и.т.н.Ето за това си плащаме данъците драги мили граждани.
  • 27 НРБ

    7 17 Отговор
    Ахмет Доган е най-свестния български политик от началото на т.нар. "преход", т.е. за последните 28 години, след бай Тошо !
  • 28 Глас

    10 3 Отговор
    Като гледам коментарите и не мога да повярвам - наистина ли има толкова хора без работа, които стоят и пишат толкова много глупости....
  • 29 гощо

    11 1 Отговор
    Прах в очите на простият народ!!! Ала-бала!!!
  • 30 Ощърбий

    7 4 Отговор
    Ще е добре да го приберат и съдят, макар че има не малки ползи от него...
    Но тук ми мирише на поредната комунделска конспирация с цел доочерняне на правителството. Те чугуните само това си могат...
  • 31 Борис

    7 1 Отговор
    Поредната пушилка.
  • 32 Yankee

    3 4 Отговор
    свобода за източна румелиа! Вън на бъулгаропитеците
  • 33 Бай Ставри

    5 2 Отговор
    Циганина Доган , роден в с. Пчеларово , Добричка Област , израстнал при втория си баща в с. Дръндар Варненско , това е Ви е "великия политик" ...един обикновен ЦИГАНИН !
  • 34 Гост

    3 0 Отговор
    Нещата са по прости. Вдигат пушилка за да изпълнят мераците на Ердоган.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове