12 Август, 2017 14:52 6 129 22

Съпругата на Цветан Василев: КТБ бе ограбена с помощта на прокуратурата

  • ктб-
  • антоанета василева-
  • цветан василев-
  • магнитски-
  • закон-
  • прокуратура-
  • сотир цацаров

Антоанета Василева посъветва българските магистрати да прочетат книгата на Бил Браудър „Заповед за арест“

Съпругата на Цветан Василев: КТБ бе ограбена с помощта на прокуратурата - 1

В личния сайт на Цветан Василев се появи нова публикация - коментар на съпругата му - проф. Василева, относно главния прокурор Сотир Цацаров и закона "Магнитски". Банкерът на фалиралата КТБ ще търси закрила от САЩ именно по силата на "Магнитски". Този закон, приет от Конгреса, позволява на американското правителство да защитава хора по цял свят, станали жертва на репресии и нарушения на правата им.

Антоанета Василева посъветва българските прокурори да прочетат книгата на Бил Браудър „Заповед за арест“. Ето какво написа тя:

Българските прокурори може би трябва да прочетат книгата на Бил Браудър „Заповед за арест“

12.08.2017

Вчера Главният прокурор на Република България заяви: „Цветан Василев… не е и никога няма да бъде Сергей Магнитски".

Прав е. Магнитски е бил адвокат на Бил Браудър, който е загинал мъчително в резултат на изтезанията в ареста. В този смисъл, логично се налага сравнението между Василев и Браудър, чийто инвестиционен фонд е изкуствено фалиран в Русия и той изгубва активите си заради корупционните практики там. С помощта на държавната машина са изфабрикувани фалшиви обвинения с цел да го унищожат. Магнитски е жертвата, която не е предала Браудър въпреки униженията и физическите мъчения, на които е подложен. Съдбата му е вдъхновила защитниците на човешките права по цял свят.

КТБ беше унищожена от българските държавни институции, и най-вече с помощта на прокуратурата, а нейните активи се разграбват от българската мафия. Всички си спомняме лятото на 2014 година, когато Главният прокурор каза, че в случая на КТБ, трябва да се отиде „отвъд закона“. Не само, че България отиде отвъд закона, но непрекъснато приема нови закони ад хок и ги прилага ретроактивно. Фабрикуват се обвинения на база на лъжливи свидетелски показания и фалшиви документи. Трудно можем да говорим за правова държава.

Трябва да се направят някои разяснения за българската прокуратура, която се радва на 6% обществено доверие.

1. Законът „Магнитски“ не е изграден на база на правилата на Василев. Базиран е на международни правни норми като защитата на човешките права. С други думи, Главният прокурор не е „нарушителят според правилата на Василев“, а според установени международни норми. Така поне смятат американски юристи и експерти по човешките права.

2. Прокуратурата коментира какъв адрес Василев да сложи в договора с адвокатите си? Странно е, че прокуратурата казва на частни страни какво да пишат в договора си. Дали прокуратурата е чувала за принципа на свобода при договарянето?

3. Според прокуратурата, Василев разчита на закона „Магнитски“, за да избяга от правосъдие. Не, Василев не иска да избяга от правосъдие. Той просто отказва да бъде съден от българската мафия.

4. Прокуратурата твърди, че сръбските съдилища нарочно бавели процедурата по екстрадиция. Да не би да претендирате за юрисдикция върху сръбските съдилища? Освен това е странно неуважението към сръбските закони. Нали разбирате, че няма как българската мафия да контролира всичко.

5. Според българската прокуратура, Василев използва закона „Магнитски“ „единствено и само за вдигане на шум“. Целта на закона „Магнитски“ е да санкционира корумпирани държавни чиновници, които не зачитат човешките права. Това не е средство за пропаганда!

В заключение, искам да припомня думите на Президента на Венецианската комисия, която консултира Съвета на Европа по въпроси на конституционното право, които той изрече относно модела на българската прокуратура през 2016 година: „Съветският модел на българската прокуратура трябва категорично да се разруши. Той е източник на корупция и изнудване и създава възможности да се използва за политически цели“.

Проф. д-р Антоанета Василева,

с предявена „Заповед за арест“ от българската прокуратура


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 345

    21 3 Отговор
    КТБ финансираше кръга анти Борисов - Пеевски, Василев, Бареков, ТВ7 ........., това се случи когато ББ сдаде властта и те си мислеха че нямада се върне, видейки социологическите проучвания през пролетта на 2014 които показваха бъдеща победа на ББ те помислиха че банката ще изпадне в немилост, бъдейки предимно обслужваща държавата банка и решиха да се "подсигурят" с няколко милиарда, разбира се в схемата участват много други родни "бизнесмени" които са били наясно с намеренията на Василев

    Коментиран от #7

  • 2 НЯБ

    37 2 Отговор
    Банката беше класически разграбена. Всъщност парите загубиха държавни предприятия, а за тях никой не плаче. МАФИЯ! И главният прокурор не е виновен, той слушка назначилите го.
  • 3 незнайко

    35 2 Отговор
    Вече 27 години ни ограбват по един и същ сценарий. Това ще продължава вечно, докато не се опълчим като румънците, срещу съдебната система. В момента Сотир Цацаров е човекът изпълняващ мисията, за залъгване на ПРОСТОЛЮДИЕТО. Отдавна такива като него и самият той, трябваше да са в затвора, ако не и на "друго място". Може би някой ден и това да стане !
  • 4 Бесен Язовец

    35 7 Отговор
    КТБ беше ограбена от Б.Б. и компания Д.Пеевски А.Сталийски са хора на Б.Б и едни от главните длъжници Столична Община гръмна с 500 мил.лв нали се сещате кой е наредил да бъдат сложени парите там Вили Сечкова жената А.Сталийски дължи 10 мил.лв.на КТБ приорана на БНБ също е замесен С.Цацаров също знаеше за какво става въпрос абе мръснишка държава и после що милионерите в БГ. Растяли е по тоя начин
  • 5 Скорпион29

    28 8 Отговор
    Б.Б.е кум на Н.Бареков както и Ц.Бориславова какво очаквате от послушкото на Пашата да ви направи бели хора ли ха- ха наивници цака ви с топла бира 3 пъти това БГ.племе си го заслужава 50% не гласуват затова тоя печели всеки път с 2-3% м...лите са тия 2-3% процента
  • 6 По скоро

    23 4 Отговор
    Банката не е ограбена, просто парите са на друго място транспортирани от правителството Лично! Естествено някаква малка част са разделени за "мълчание".
  • 7 ЕХОооо

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "345":

    Убава работа , амъ....... Нашенска работа. ДА ЖИВЕЯТ АЙДУТИТЕ . А НИЕ ЩО ШЕ ЧИНИМ?
  • 8 сандра

    33 1 Отговор
    Браво на госпожата! Много точно казано. На всички е ясно, че КТБ беше атакувана и разграбена от двата клона на мафията. Трябва само да се добави, че Цветан Василев вече разпитан и е предоставил документи за корупция по високите етажи на властта. Известно е, че Цацаров е получавал по 100 000 евро на месец от Пеевски. В момента всички гадости продължават да се "творят" от Петьо Еврото, който разплаща щедро цубконтракторите си с парите на мафията. Всичко се знае, господа! Развали ви се почивката, даже ондулираната ви говорителка няма какво да каже.
  • 9 Бесен Язовец

    24 0 Отговор
    Мафията е държсвата колкото по рано го разберете толкова по добре за вас почва се от правителството, прокуратура, ВСС, МВР, ДАНС и в ЕС го знаят и продължавст да го потупват тоя по рамото щото им върши черната работа тука и му плащат с евро фондове
  • 10 Иван

    19 3 Отговор
    Много ясно, че КТБ беше разграбена от Б.Б. и компания. Нали гербаджийските кметове излъгаха сума ти общински назначени служители и работници, че всички трябва да започнат да получават заплатите си в КТБ и им връчиха готови документи за подписване. Хората не си знаят правата и се вързаха. Така донапълниха КТБ с още доста пари. 2-3 месеца след това КТБ фалира.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Plovdiv

    20 1 Отговор
    То бива гьонсурати... Ама толкова ли не им е поне малко неудобно на борисов и цацаров (за Тлъстия е ясно), да повтарят едни и същи лъжи, на които вече не вярва никой?! При положение, че всички са наясно, че точно тия тримата обраха банката?! Защо в момента не се проведе едно социологическо проучване - искат ли хората да видят зад решетките ББ, СЦ и ДП?! Минимум 80% ще отговорят с "ДА"!
    Държавата ни е изгнила отвън и отвътре и продължава да гние, олигарсите продължават неистово да я парфюмират, за да не се удушим от смрадта, но вече и на тях им става трудно да прикриват истината. Истината е в румънския вариант... Онзи от 1989 г. не успяхме да го реализираме, но този от 2017 г. трябва да се случи!
  • 13 Първолет вертолетов

    8 2 Отговор
    Баце, отново ви показа, че е недостижим, но анализът показва, че баце е крадецът. Просто сме държавата на трите прасенца, сами знаете кои са
  • 14 Ян Бибиян

    3 2 Отговор
    Когато видя Пеевски, Костов, ония доказано частен политик бате Стефчо усмивката и Бойко в пандиза с доживотни присъди, защото това заслужават ще повярвам, че държавата ще се оправи.
  • 15 Чичо Пешо

    3 3 Отговор
    тази как не я е срам да си отваря устата като знае що за стока е мъжът й. направо нямам думи. аман от нахалници
  • 16 Тими

    4 2 Отговор
    И тя горката и мъжлето й, самозащо не кажат колко милиони собственоръчно са задигнали
  • 17 Асен

    2 2 Отговор
    Съвсем се самозабравиха семейство Василев, но те действат така още откакто ограбиха КТБ, а сега имат нагластта да държат сметка на народа, дето им плаща поразиите.
  • 18 Каканашева

    4 2 Отговор
    Съпругата на Василев трябва да стои редом до него на обвиняемата скамейка и да си получи адекватното наказание за това, че е помагала на мъжа си да обере КТБ. Този охолен живот не е бил воден само с бедната преподавателска заплата от УНСС. Сега говори какви ли не глупости само и само и тя да отърве кожата.
  • 19 Френски

    3 2 Отговор
    А депозантите на КТБ бяха ограбени от мъжа й с нейна помощ. Ама го забравя това.
  • 20 Ася

    2 2 Отговор
    Ако инертността и бездействието на прокуратурата се считат за помощ - тогава съм съгласен с г-жа Василев. Иначе нищо не променя факта, че нейния съпруг създаде и опразни една пирамида.
  • 21 Анди

    3 2 Отговор
    Как е възможна такава наглост! Семейство Василеви се укрива от закона в съседна Сърбия, а трябваше отдавна да лежат зад решетките.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове