1 223 6

Каракачанов поиска увеличение на заплатите в армията

Министърът на отбраната присъства на тържествата, посветени на 138-та годишнина от създаването на военноморския ни флот

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Константин Карагьозов

На Морската гара във Варна тържествата, посветени на 138-та годишнина от създаването на военноморския флот завършиха с тържествен ритуал по вдигане на флаговете на военните ни кораби. В присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов бяха връчени офицерски звания и дипломи на курсантите от Випуск 2017-а на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“.

Каракачанов съобщи, че преговорите с министерството на финансите за увеличение на заплатите в армията са в напреднал етап. Той уточни, че при гласуването на бюджета през есента ще стане ясно с колко точно, но дотогава той имал и други идеи за постъпления в бюджета.

"Има немалко резерви в министерството на отбраната. Абсолютно ненужно изтичат пари, а в същото време не се реализират приходи от дейности, които могат да вкарат реални приходи в бюджета. И тогава, когато покажем, че и ние можем да реализираме печалби за бюджета, с много по-голямо основание и няма кой да ни откаже. Ще искаме увеличение на заплатите", заяви министърът на отбраната.

Той допълни, че проведените учения през тази година са доказали, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство. Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските воини.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Лесно е
  Отговор
  1 17:48  13.08.17
  Уволняват се 20000 чиновници (от самата армия, от МВР, от другите министерства и се вдигат заплатите. Даже ако се уволнят 100 000 чиновници, т.к. повечето от тях нищо не правят, ще има пари и за една ескадрила нови самолети
 • Роман дизел
  Отговор
  2 18:03  13.08.17
  Добре че джагалите ги е страх от водата че кьорав кораб немаше да остане.
 • Будалата
  Отговор
  3 18:09  13.08.17
  Да се вдигнат е добре. А не се ли замисляте какво вършат? Белот табла и джиткат на телефоните. Като ги погледнеш какви марди по 100 кила и отгоре. Направо са грамофон свири майка плаче. Ами направете им един изпит на физическа подготовка като за прием в армията който го мине да има повишение на заплата. Който не у дома. И те така всички доволни.
 • КРАСИ Е МАСОВИТЕ ОКРАСИ
  Отговор
  4 20:18  13.08.17
  МАСОВИТЕ Т.Е. МЕШЕНИ СКАРИ, БЯЛО ВИНО КАРТОФКИ И ВЪВ ВАРНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪС КАЛМАРИ. ПОСЛЕ БОЙНИ ПЕСНИ СЪС ВОЛОДЯ СТОЯНОВ, ДУХА И КРЪВТА НА КОМИТИТЕ ЗАВИРА, ШЕФА Е ДОВОЛЕН И ЗАТУЙ ЗАПЛАТИТЕ ИМ ВДИГА. И АЗ ИСКАМ В КАМЕРНАТА АРМИЯ, ТЕ ЗА ВОЙНА НЕ СТАВАТ АМА ЗА МАСОВА РАБОТА ЕША СИ НЯМАТ. НА ЗДРАВЕ ДРУЖИНА !
 • Суджукски БГ
  Отговор
  5 21:47  13.08.17
  То пенсионерите ги погребваме жиеи с 200 лв. пенсия . Значи ако намалим разхищенията на парламента , спокойно можем да да увеличим и пенсийте на родителите ни. Не обичам много дебелите мъже, но и той ако си намали пържолите го подкрепям. Не че им вярвам , даже никога на ДС .
 • Оптимус
  Отговор
  6 02:24  15.08.17
  Каракачанков, стига сте лапали пачки бюрократите, ами свършете малко полезна работа! Искаш увеличение на заплатите в армията? За какви заслуги, за да ходят по мисии и да си купуват апартаментчета, а тук да няма кой да разстреля някаква разбесняла се мародерствуваща мангалска и друга измвет? Ей, паразитчета, вие даже заплати не заслужавате, искате увеличение? Защо? Нещо полезно да свършихте? Само граничарите пазеха що годе през годините, останалото си разиграваше коня и лапаше пари. Та вие даже заплати не заслужавате, бе, "патриоте"! Тая армия Аспарух и Тервел биха я уволнили на часа накуп. Тя за чеп не става да защити българите от политически, бандитски и външен враг.

Напиши коментар:


Публикувай