645 0

Граничен полицейски кораб спаси румънци, бедстващи на яхта

Снимка: МВР
Снимка: МВР
Светослава Ингилизова

Граничен полицейски кораб спаси двама румънски граждани, бедстващи на яхта близо до Каварна. Спасителната операция е започнала през нощта в събота срещу неделя. На 12 август в 22,20 часа в Черноморския граничен координационно-информационен център в Бургас е постъпила информация от румънската гранична полиция за бедстваща яхта „Мelissa“, с двама румънски граждани на борда.

Единият от тях подал сигнал в румънския спасителен център. Яхтата била отплавала вечерта на 11 август от Истанбул за Констанца, но останала без захранване и на практика била неуправляема.

Към предполагаемите координати на бедстващия съд е насочен дежурният граничен полицейски кораб, намиращ се в момента на рейд в района на Калиакра. В операцията по търсене се включил и катер на Морския спасителен координационен център. Спасителните действия временно били прекратени през нощта.

Сутринта на 13 август яхтата е открита от дежурния граничния кораб 514 „Бургас“. „Мelissa“ е установена на около 15 морски мили южно от Каварна Двамата румънски граждани не са пострадали. Повреденият плавателен съд е провлачен на буксир до пристанище Варна от полицейския кораб „Бургас“.

България


Напиши коментар:


Публикувай