Last news in Fakti

15 Август, 2017 12:00 15 450 29

Украинец разкри гавра с храна в български хотел

  • гавра-
  • храна-
  • хотел-
  • украинец-
  • рецензия-
  • сайт

Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено

"Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едва, когато нещо започне да мирише на развалено", алармира украинец в социалната мрежа "Фейсбук".

Това пише за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета" да работи в обекта, отдалечен на 150 метра от морския бряг.

В рецензията си за украинския сайт "Турправда", Иван разказва за ужаса, който е видял, като е прикачил снимки от работната атмосфера в хотела.

"Не ви съветвам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската!", гневи се той.

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия бранш у нас. Работил в хотела от 3 до 31 юли.

"Бях направо в шок, когато видях какво се случва в кухнята. Цари пълна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински преглед", обяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се приготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският персонал бил от пет ромки, които изглеждали мръсни, но пък работели по 16-20 часа в денонощието.

Храната била хем недоварена, хем преварена.

"Шефът икономисваше от всичко. Веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга готвачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, после се излъскват със салфетки".

Със снимки Иван показва как тубите за диспенсерите с "минерална" вода се пълнят директно от крана с чешмяна.

Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а според младежа изобщо не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.

"Имат добри връзки с полицията и затова нито веднъж нямаше нито една проверка", обяснява още Иван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEEP

    73 9 Отговор
    Мила родна действителност. И не е един хотел...почти всички са така.
    От нашето черноморие само един затворен комплекс на юг от Созопол става що годе (не пиша името, за де не е реклама), но и там топ мениджъра, който беше немец, го смениха с българин преди 2 години и простотиите започнаха.
    В Гърция не е по евтино, даже е с една идея по-скъпо, но поне знаеш за какво си даваш парите, въпреки че и там видях не една и две окаяни кухни на иначе лъскави заведения.

    Коментиран от #3, #4, #18

  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 71 Отговор
    Най убаво е у туркия я там ходя
    Вече се чудя ка турците са изтраели бг диваци 500 годин?

    Коментиран от #7

  • 3 гост

    37 3 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    Да, у нас е много рисково да се консумира каквото и да е. Бях в хотел в Банско и останах много приятно изненадан колко прясна и вкусна е храната, всеки ден е различна. Така поне се знае, че не е претоплено от вчера. В Костенец пък имаше случай когато първия ден дадоха диня за десерт, а на следващата сутрин таратор с настъргана кора от диня вместо краставица. Важното е, че някой си затваря очите и след това туристите го отелесват понеже не се плаща по-малко у нас като сметка, а печалбата на ресторанта е голяма, но не отива за заплати и оборудване, хигиенни норми и др., а в джоба на шефа за следващия джип. В Гърция цените са като нашите (имам меню и цените варират от 3 до 8евро за морски специалитети), в Италия дори са близки до нашите (в Рим страхотна и голяма пица е 7евро), а там заплатите за труд и поддръжка на заведението са много по-високи. Направете си сметка колко печелят тук.
  • 4 Лупи

    22 2 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    Не е един хотел, но наистина са изключително малко качествените хотели с ресторанти по нашето черноморие. Има заведения, които продават замразена рибена чорба от миналата година... По принцип всичко зависи от мениджъра, работил съм в хотел на вода във Франция едно лято, целия персонал беше от източна Европа и съответно качеството далеч не съответстваше на звездите на заведението. Имаше болни хора в кухнята, камериерките чистеха тоалетната и после стаята с едни и същи ръкавици все мизерии, за които може да те съдят и всичко заради мениджърския състав от източна европа. Заплащането също имаше пръст в цялата работа, но те нещата са свързани заплащане-> контрол-> качество иначе няма как. Заплащането е основата, на която стъпва качеството, но да стигнеш до качеството ти трябва много силно и стегнато ръководство.
  • 5 ЕЕЕ САМО ТАМ ЛИ ?

    22 4 Отговор
    Ааааа . . . . Ама не може да бъде . Само в този хотел ли ? Щом няма свидетели и доказателства този готвач е за осъждане за набеждаване . ТУК СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Брадвата

    11 0 Отговор
    Къде са снимките????

    Коментиран от #10

  • 7 Хиена с хигиена

    33 9 Отговор

    До коментар #2 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    И аз се чудя,като не им е харесвало,защо са ядели като невидели,български баници и пекани пилета.То добре,че турците излезнаха на запад,да станат хора.В турция,с тази ръка с която се подмива ти дава ядене,а с другата(чистата)си хапва той,ама нали ти харесва си хапвай вкусно...

    Коментиран от #9, #17

  • 8 кроко

    27 2 Отговор
    Иван Дончев ? Ма, това си е наше момче, бесарабски българин !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост 12

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Брадвата":

    Ето ги! Чичо Гугъл знае всичко! :)
    http://www.turpravda.com/bg/primorsko/Kiten_Beach_Hotel-h47831.html#reviews
  • 11 Колю

    18 1 Отговор
    Колкото и да е заплатата има жени които не издържат по 10-14 часа всеки ден на горещината от икономия на климатик ,че и на вентилатор. Слизат в мази които са уж складове и хладилници и там започват редовни срещи с плъхове и хлебарки. Който е смелчак и не го е гнус да отиде на механа във Варна на базар Левски на спирката. Няма да и правя реклама или по лъскавите от към входа ресторанти в района на Червения площад и Чаталджа. А ,за онея здравните книжки -тях им ги носят някакви "близки " на хе и то на крака в кухнята докато си работят и без тях. Само не казвайте ,че не знаете. Просто струва малко повече парички ,но хорицата дават щото шефа го организира ,но до колко са истински след като няма реално изследване и до колко е защитено здравето Ви е друг въпрос. Ама то от кое да се пазиш по-напред.
  • 12 бай Пешо

    29 4 Отговор
    Това да го прочете оная убавица министершата и после да ми прави реклама на българските хотели по родното Черноморие.Обществена тайна е какво става с продуктите от ол инклузива храна в тях.Нищо не се изхвърля освен марулята и краставиците щото не можеш да ги сготвиш на другият ден в някой буламач.Аз затова не си водя семейството от 15 години в такива пишман хотели .Щото ми излиза после по евтино като спестявам от лекарства за разтройство и разни кожни заболявания.Много си ми е добре като ходя на Ахтопол там хората поне на 90% си ценят клиентите.Аоная кльощавата нека си хвали Слънчака,Златни разни и други прехвалени курорти в които 50% работят на принципа "абе един път да се пр.ебат на нас ни стига".На нас кака хазяйка всяка сутрин ни прави закуска по поръчка я мекички,я пърж.филийки,домашна баница и защо защото има желание и щото си плащам ама знам за какво.И вечер на кръчма не ходим щото се събираме цялата къща наематели и хазяи и си правим густото то ще е риба, пържоли на барбекюто ,салата от градините на хората си купуваме.Така ,че не ми ги хвалете курортите аз в Турция съм бил още преди 17 години и видях какво е обслужване и ол инклузив нищо ,че ги плюят у нас но и там се прееба заради руснаци и украинци които са като изпущени говеда.Така че по убаво от домашното си нема и туй то.
  • 13 Хотелиер

    6 23 Отговор
    Това е вендета! Някой умрял ли е? Оставете ни да си пласираме храната!
  • 14 Ники

    27 8 Отговор
    Тези неща Валери Симеонов ще ги оправи .. той лично ще измие чиниите с препарат... и ще им вземе печката ...
  • 15 майна

    15 1 Отговор
    купон да има,то има ли нещо наред в тази държава ?
  • 16 Препатил

    26 1 Отговор
    Ромки... Циганки!!!! Заради такива тарикати, като собственика на този хотел, пълним джобовете на византийците
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хайко

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "JEEP":

    Приятелю НЕ мисля, че в Гърция е "една идея по-скъпо". Мисля че всичко е на кантар. Тази година за 9 дена съм похарчил 1200лв в Гърция за 3-ма човека.-(Спане, ядене, гориво).
    Просто в Гърция хотели им са как да кажа....малко по-смотани от нашите...стаите са по-малки, коридори всичко е по-малко. Цените са като в България. За едни и също пари в България получаваш малко "по-добър" хотел.
    Иначе пък чадърите им са "безплатни".
    А относно Турция.....тази година в Гърция на Ситония беше пълно с турци?!!! Всички туркини бяха по бански, без фереджета. Нямат ли си курорти тия хора...да се чуди човек...Аз забравих жените не могат да се къпят по бански - вероятно...

    Коментиран от #28

  • 19 гост

    20 1 Отговор
    Мизерията се познава от пръв поглед! Във всеки курорт си има утвърдени хотели и заведения, някои от които даже си работят целогодишно. Просто гледаш да избягваш "ол инклузив" в малки евтини хотелчета. А при избор на заведение ходиш в по-скъпите и пълни с хора, а не в някое забутано и празно в което персонала седи и чака да клъвне някой турист.
  • 20 dRAGO

    12 4 Отговор
    Преди време работих на Елените за няколко седмици, най-ужасното място по черноморието.
  • 21 Tushiba tu ne

    10 3 Отговор
    В свети Влас е същото!99% от персонла са роми
  • 22 Tushiba tu ne

    15 2 Отговор
    В свети Влас е същото!99% от персонла са роми

    Коментиран от #24

  • 23 Гост

    25 2 Отговор
    Такива свинщини има навсякъде....В Испания са латиноси,българи и румънци,във Франция са мароканци и африканци,в Италия са отново африканци,албанци и нашите хора.... Все отрепки и боклуци без никаква хигиена и курсове за тази дейност! Ревем,че Слънчев бряг е дупка,но същата работа е в доста по-лъскавия Бенидор в Испания! За Френската ривиера и хотелите за масовите туристи няма да споменавам! Тесни,мръсни,потрушени бани и персонал от Африка! Като един потен и смърдящ негър ти сервира пица.... и ти се повдига на мига!В Италия пък нещата са още по-зле! Там един път нямаше топкpла вода два дни,защото имало проблем с канализацията....Нито ме компенсираха за това нито ми се извиниха! Дори получих рогатните на някакви италианци "второ поколение"....май си бяха албански мангали! И стигаме до Гърция,където мръсотията по нищо не отстъпва на българската! Повечето българи лагеруват на открито или отсядат по селата! Там където никой читав турист не би отседнал! Пълна порнография са мегаизвестни курорти Санторини или Миконос! На Крит съм ял студена риба от няколко евро! В заключение бих написал,че всичко е до избора на правилните заведения и хотели! Избирайте доказаните места,които са добре коментирани в глобалните сайтове като Tripadvisor

    Коментиран от #27

  • 24 Гост

    25 0 Отговор

    До коментар #22 от "Tushiba tu ne":

    Няма роми...чисти Цигани! Какво ще ги сравняваме с качествения ром....
  • 25 Лошо

    21 0 Отговор
    Аз бях на море в Албена и от кухнята се чуваха силни ромски гласове. Навсякъде явно работят Сигани...
  • 26 видял

    16 0 Отговор
    ако си мислите че само там е така?ЛЪЖЕТЕ СЕ!!!!
  • 27 Ааааааааааа

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    Няма спор, че смрадливи места има навсякъде. Реално това зависи от собственика/ управителя/главния готвач. Ако има контрол, има и ред. Това, че си мангал или емигрант не означава, че не можеш да свършиш нещо като хората. Това, че някой / като Вас / отсяда по долнопробни дупки, си е негов проблем. Но да се правят обобщения и да се говорят простотии за западнали села, в които отсядаме или още по - забавно - как се лагерува /?/ на открито, да се дават оценки за места като Санторини и Миконос, е, това е малко в повече. Аз, като фен на Гърция, смея да кажа, че няма нищо по - хубаво от малко селце на южен остров със запазена атмосфера, собственик, който лично ще сготви, ще почерпи и ще се радва, че ти е харесало. Това е реалността. Другото са коментари на прости хора.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове