4 127 13

Във Facebook предупреждават къде дебне КАТ

Граждани се предупреждават взаимно в Интернет за спотайващи се патрулки

Константин Карагьозов

Групи в социалната мрежа Facebook предупреждават къде дебнат пътни патрули на КАТ. Те са озаглавени "I see you КАТ", като е добавено и името на града, за който се отнася информацията. Групите са много нашумели, особено след като бяха премахнати знаците, които предупреждават за камери на пътя.

Изглежда водачите вече не разчитат само на светлинните предупреждения, с които си подсказват докато шофират, а вече използват и социалните мрежи. Като най-многобройна се откроява групата за Пловдив, където членовете наброяват над 17 000 души.

Според органите на реда обаче практиката е изключително вредна, тъй като поощрява водачите към безотговорно поведение на пътя. Знаейки къде са разположени патрулните автомобили на КАТ, те се чувстват безнаказани, шофират с превишена скорост и пренебрегват правилата, коментират експерти.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Еее
  Отговор
  1 19:29  15.08.17
  Тези от КАТ са пълен смях.Системата им не работи с/у Facebook.
 • Лост
  Отговор
  2 19:36  15.08.17
  👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
 • Morgoth
  Отговор
  3 20:55  15.08.17
  А може би хората са по-отговорни отколкото КАТ си мислят. Може би се опитват да компенсират увеличаването на жертвите след махането на знаците :)
 • Работник
  Отговор
  4 20:55  15.08.17
  Веднага харесвам ! Наскоро имах проблеми с тия бандити, бях третиран като най-големия престъпник само, затова че не бях си купил винетка. Написаха ми акт за 300 лв, взеха ми талона и ми спряха колата от движение и това САМО ЗА Ш...НАТА ВИНЕТКА.

  Коментиран от #8


 • Кака Гинка
  Отговор
  5 21:38  15.08.17
  И сега какво,ще забранят Фейсбук ли?!
 • Шматки
  Отговор
  6 00:07  16.08.17
  Много през пръсти ги пишете тези статии. Хайде малко да Ви светна по въпроса. Вижте сега една група написана изцяло на БЪЛГАРСКИ "Виждам те КАТ - Варна" с над 50 000 потребителя! Също така важно е да се отбележи, че в тези групи се следи пътната обстановка като цяло /задръствания, катастрофи, затворени улици и т.н./, а не само КАТ и мишкуващите постове на кат. Още един важен факт е, че в групите членуват и полицаи, което не е проблем явно за никой. А вие наистина ли питахте КАТ (МВР) за групите, защото трябваше да ги питате защо полицаите се крият (с патрулките) зад храсти, дървета и по какви ли още не начини, вместо да пишат АУАН на нарушителите паркирали по пешеходни пътеки, тротоари и какви ли още не безумни начини и места, навлизащи в еднопосочни и т.н. Нима те не са предпоставки за ПТПта и губене на човешки животи?
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  7 06:52  16.08.17
  А те какво искат- да седим и да чакаме да ни глобяват ли? Всеки знае, че мерките им целят само и единствено СЪБИРАНЕ НА ПАРИ под предлог, че се борят срещу нарушителите. Ако целта е да се борят, щяха да разполагат патрулки на всички места с концентрация на ПТП, и те просто да си стоят там и нищо да не правят- това е достатъчно. Но те умишлено там не пращат, а ги слагат на лесни за залавяне места, където има малоумни ненужни ограниченния на скоростта и всеки нормален човек ги пренебрегва. Така се правят пари, а не се въвежда ред в движението.
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  8 06:55  16.08.17

  До коментар #4 от "Работник":

  Малко ти е било. Щом аз си купувам винетка, ще си купиш и ти. Няма как с дребни селски тарикатлъци да се живее на тоя свят.

  Коментиран от #10

 • ха ха ха
  Отговор
  9 07:43  16.08.17
  А кога ще започнат да снимат и глобяват румънски, турски и всякакви други чужди автомобили, които масово не спазват ограничения? В Гърция ти свалят номерата. В Турция те снимат и на следващата кабинка на тяхната полиция те спират и ти показват снимката, чакайки си парите за глоба, или снимката те чака на границата и докато не платиш няма мърдане. В България сме ларж и гърбим само клетия народ.
 • Работник
  Отговор
  10 13:27  16.08.17

  До коментар #8 от "ЯК КАРАЧ":

  Балъците си купувайте и хранете грабителите на българския народ, Аз няма да си платя глобата до последно, колата съм я сложил на котва и точка. Между другото тия пари не са ми голям проблем на мене, но за някой друг ?!

  Коментиран от #11

 • червен каскет
  Отговор
  11 17:52  16.08.17

  До коментар #10 от "Работник":

  Ще плащаш и песен ще пееш маргинал! Ако не - сядай на каруцата. Никакъв автомОбил за лентяите пролетарски!

  Коментиран от #12

 • Работник
  Отговор
  12 19:53  16.08.17

  До коментар #11 от "червен каскет":

  Ще си карам каруцата, но ти винаги ще си обран и сляп :P
 • Валентин
  Отговор
  13 11:39  18.08.17
  Всяко действие си има и противодействие....

Напиши коментар:


Публикувай