2 091 5

”Пиленцата” срещу Доган наесен ще станат на яхния

В ДПС винаги е имало малки раздори, които след това стигат до малки раздели. Но на Ахмед Доган никой не посяга

Венцислав Михайлов

Информацията за подготвян арест на Ахмед Доган е фалишива новина, коментира известният журналист от Кърджали Илхан Андай.

Повдигнатата отново тема за проекта "Цанков камък" породи спекулации за това, че се готви ново разследване и дори задържане на почетния председател на ДПС.

Самият Доган, който изключително рядко говори, този път веднага направи коментар пред избран електронен сайт, като заяви, че няма за какво да бъде арестуван.

Вчера и от ДПС официално заявиха, че той никога не е бил консултант на "Цанков камък".

„В ДПС винаги е имало малки раздори, които след това стигат до малки раздели. Но на Ахмед Доган никой не посяга. Информацията за готвен арест е фалшива новина. Тя прераства от нещо като обществено-политически хорър в стил "Знам какво направи онова лято" и завъртяното в социалните мрежи, че след ареста, над Доган ще последва извънредно положение. Самият Доган реагира, а това не е обичайно за него. За първи път той реагира на новина от медиите”, коментира пред Нова телевизия Андай, който е главен редактор на кърджалийския сайт "24родопи".

По думите му това е изненадата и означава, че някой иска той да реагира.

Андай обаче прогнозира, че този, който е създал напрежението, ще си го понесе в рамките на месец - месец и половина. По думите му това станало ясно след среща наскоро на трима души, които били много важни. Основното послание след този разговор било, че нещо страшно няма да се случи в държавата.

"Напрежението го създадоха около Цветан Василев – бивши ченгета, които вървят за мозъчно ядро, за мозъчен център. ДПС винаги ще се тресе до такава степен, че след това да се излекува и да върви здравословно напред. Но никой няма да се цели в Доган, защото ако ударят Доган, ДПС няма да го има”, поясни журналистът, според когото става дума за много пари.

Той смята че това, което се случва, е контраатака именно от бившия мажоритарен собственик на КТБ.

Андай коментира и публикация на бившия министър Нихат Кабил, в която пише: "Няма да ви мине номерът, пиленца", очевидно обръщайки се индиректно към тези, които атакуват сега Доган.

"Ако ползваме същата стилистика, тези пиленца, тези бройлери до началото на новия политически сезон ще са станали кило и половина, две и ще отидат за яхния", каза журналистът.

На въпрос защо ГЕРБ внася сигнал срещу „Цанков камък” в средата на август, той отговори:

„Защото са управляващи и някой им е подал удобен пас и те са задължени, мислейки политически, да повдигнат въпроса”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • юрист
  Отговор
  1 11:44  16.08.17
  Да, де- тогава значи въпросният доган е декларирал невярно обстоятелство, защото инфото за това, че е бил “консултант“ по “Цанков камък“ изтече от неговата ДАНЪЧНА ДЕКЛАРАЦИЯ, в която той е вписал, че е получил около 2 МИЛИОНА лева от консултации по “Цанков камък“. Българите не сме чак толкова късопаметни, че да не си спомним този факт, независимо дпс колко много иска да го скрие или изличи от паметта на гражданите...То и дело се водеше за това във ВАС “В милионния хонорар на Доган за „Цанков камък” няма конфликт на интереси 14 февруари 2011 12:17 Няма конфликт на интереси за хонорара от близо 2 милиона лева по проекта "Цанков камък" на лидера на ДПС Ахмед Доган....Според съдиите доказателствата по делото сочат, че Ахмед Доган е сключил 4 договора за поръчка с Институтa по строителство и минно дело с предмет, свързан с хидрогеоложки проучвания на обектите: проект „Тунджа", каскада „Доспат-Въча", Баташки водносилов път и хидроенергийна каскада „Горна Арда", за което е получил общо сумата от 1 955 830 лева. В същото време липсват доказателства според съда, че Ахмед Доган, в качеството му на народен представител, е участвал в гласуване в Народното събрание на решение в полза на юридическото лице Институт по строително и минно дело.Обстоятелството, че Доган е получил облага от частно търговско дружество във форма на хонорар за извършените поръчки не е достатъчно да се приеме, че е налице конфликт на интереси, се посочва в решението на Върховния административ
 • юрист
  Отговор
  2 11:46  16.08.17
  се посочва в решението на Върховния административен съд.Процесът бе образуван във ВАС след доклад на парламентарната Комисия по корупция и конфликт на интереси, от който се разбра, че лидерът на ДПС е взел 2 млн. лева хонорар като консултант по четири хидроенергийни проекти свързани с изграждането на каскадата "Горна Арда". Според заключенията на комисията, депутатът е бил в конфликт на интереси, когато е получил хонорара, който е за проектни проучвания на хидроенергийния възел "Цанков камък", язовир "Доспат", преместване на водите на река Места и язовир "Тунджа". За консултациите Доган, който е доктор по философия, е получил хонорар от 2 млн. лева. Около 400 000 лева е взел преди да влезе в сила Законът за конфликт на интереси (ЗПРКИ) и затова във ВАС делото се води само за сумата от 1,5 млн. лева, която е придобита след влизането в сила на закона. Доган не е декларирал частните си интереси, с което е извършил нарушение, твърдят от комисията. https://dariknews.bg/novini/bylgariia/v-milionniq-honorar-na-dogan-za-cankov-kamyk-nqma-konflikt-na-interesi-668358
 • ХАСАН
  Отговор
  3 12:14  16.08.17
  Ех Догане..от движение радател за правата и свободите...партия която да е лидер за трансформация на обществото .какво стана??? Стана като българските партии -далавери,корупция,комисионни за жълти стотинки,...
 • Лупи
  Отговор
  4 13:11  16.08.17
  ДПС е еднолична частна партия с цел облагодетелстване на Доган и приближените около него. Поразиите на държавата, които тоя дерибей е направил са едни от най-големите в новата ни история. Самия факт, че малцинствени вождове от Кърджали и Хасково се заканват на българите, че ако станело нещо с Доган щяло да стане страшно е достатъчен сигнал за т.н. ни служби да се задействат, но разбира се нищо и никой няма да се задейства по простата причина, че имам служби които обслужват интереси и работят само и едиствено срещу обикновенния българин без ограничения. Жалко подобие на държава сме, бананова република от всякъде.
 • Гостът
  Отговор
  5 15:04  21.08.17
  Този е личният пр на сокола, Сава и там още колкото имена има. Само като го чуя как говори за сокола направо се подмокря горкия

Напиши коментар:


Публикувай