2 559 18

ГЕРБ към Нинова: Лъжеш за корупцията

Десислава Атанасова обвини лидера на опозиционната БСП, че се опитва да се измъкне от скандала

Венцислав Михайлов

Г-жа Корнелия Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с корупционни схеми и не е била в Тройната коалиция. Това каза Десислава Атанасова на пресконференция на ПГ ГЕРБ.

„С уважение към г-жа Корнелия Нинова ние не пускаме постове във Фейсбук, а даваме пресконференция, на която да отговорим на така наречените обвинения към премиера. Тя твърди, че никога не е имала нищо общо с корупционни схеми, с подозрения и уволнения във връзка със съмнения за корупция, за това че никога за нищо не е лъгала и за това че не е била заместник-министър по времето на Тройната коалиция. За да опресня паметта на г-жа Нинова съм готова да цитирам медиите“, каза Атанасова.

Тя цитира материали от медии, в които по време на Тройната коалиция тогавашният министър-председател Сергей Станишев посочва, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, тъй като има сериозни обвинения срещу нея. Атанасова цитира още и тогавашният президент Георги Първанов, който твърди, че действията на министър-председателят са закъснели.

„Стигаме и до т.нар. австрийска връзка и данните, които г-жа Нинова ще изпраща на австрийското правителство. Отново сте закъсняла г-жа Нинова, защото още през 2010 г. Бойко Борисов разговаря с президента на Австрия за целия проект „Цанков камък“. Австрийският президент тогава казва, че „ако това се случи, ще бъде грандиозен скандал и дори не може да го осмисли“, каза Атанасова.

„Ако г-жа Нинова има намерение да завежда дела във връзка с твърденията, че лъже, бих я посъветвала да заведе дела и срещу още няколко човека - Генерал Решетников, Румен Петков и Г-н Гергов, които също твърдят, че тя лъже. Ще цитирам нейния приятел г-н Гергов: "Истината не е приятел на Корнелия Нинова“. Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност“, каза още депутатът от ГЕРБ.

ГЕРБ искаме прокуратурата да разгледа целия проект. Не бягаме от разследване и на предишни наши управления, заяви Цветан Цветанов.

Политикът от ГЕРБ поиска за време преди да говори по казуса Цветан Василев и фалита на КТБ. Трябва да изчакаме решението на българския съд на трета инстанция. Едва тогава можем да коментираме действията на Цветан Василев. Казвам Ви го като човек с опит, заяви депутатът от ГЕРБ.

На пресконференцията той коментира слабите страни на антикорупционното законодателство, което предлага БСП. Той ги изброи и напомни, че според проекта на левите се отрежда скромно място на прокуратурата.

„Попитайте БСП защо се променят буквално за няколко месеца и се отмятат от позициите си“, каза той на журналистите и обясни какво гласи проекта на социалистите. „Прокуратурата ръководи разследването и упражнява надзор на законосъобразността и провеждането на съответното разследване съгласно чл. 127, т. 1 от Конституцията на Република България. Когато става въпрос за наказателни дела от общ характер, прокуратурата е задължителен участник. В проекта на БСП обаче за Антикорупционен закон, на прокуратурата се отделя скромна роля и място“, посочи Цветанов.

По думите му разследващите агенти на новата специална комисия провеждат разследване по определен вид дела. „Те се определят със заповед на председателя на комисията“, каза заместник-председателят на ГЕРБ. Според него друга слабост на проекта на БСП е създаването на възможност за разследване по анонимни сигнали. Цветанов обърна внимание, че друг слаб момент в техния законопроект е наименованието на комисията. По думите му наименование Специална агенция „Антикорупция“ създава усещането за извънреден орган, който ще осъществява извънредни мерки. „Слаб момент чисто юридически е начинът на създаването на структура на Специална агенция „Антикорупция“. В чл.22 от техния законопроект е посочен, че самостоятелните териториални отдели на агенцията се създават с указ на президента на Република България по предложение на председателя на агенцията. Уважаеми дами и господа, уважаеми радетели на подобна промяна, България е парламентарна република и има разделение на властите и президентът има разписани правила по Конституция.

Той няма такива правомощия по Конституция. Той не може да създава структурни звена“, заяви Цветанов. „Нямаме нищо лично към никой. Не искаме да засегнем нито една политическа формация или някой определен човек“, обясни още Цветан Цветанов. Той поясни, че ГЕРБ не предявява упреци към някой политик, а просто иска да се установи истината за „Цанков камък“, защото по думите му има опити за създаване на паралелна държава и корупционни схеми в страната. „Това, което прави ГЕРБ за страната, го прави с много ентусиазъм и открито и затова винаги доверието към управлението на ГЕРБ расте винаги много сериозно“, каза Цветанов и добави: „В началото на есенния сезон сме, нека да погледнем това, което е лошо и да не бъде допускано – БСП създаде паралелната държава, но ние няма да допуснем да бъдем сочени. Затова нека да бъдем разумни и по-силни“, заяви още зам. - председателят на ПП ГЕРБ.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Д-р Фройд
  Отговор
  1 12:50  16.08.17
  Тая пък недоквачената ще обвинява в лъжа
 • 7777
  Отговор
  2 12:58  16.08.17
  Ясно е че Нинова е била уволнена за корупция, така че няма защо да чете морал на другите.
 • Божката
  Отговор
  3 12:59  16.08.17
  Другари, примката се стяга. Спешно трябва да си намерим лидери, които не са престъпници, крадци и мошеници. Ако се налага ще търсим хора извън партията.
 • Пеньо
  Отговор
  4 12:59  16.08.17
  Само за това да лъжеше Нинова щеше да е супер!

 • юрист
  Отговор
  5 13:10  16.08.17
  То е ясно , че подобна обосновка не е работа на интелекта на политиците, която просто я изчитат по пресконференциите, а на партийните юристи. Та- партийните юристи са си свършили отлично работата. Няма сила на този свят, която може да ме убеди, че лицето цветанов притежава юридическите знания, които са вплетени в речта му:D 1000% е бил на “спявка“ при колеги- адвокати, които много добре са му обяснили нещата, написали са 1/2 от речта му, а пиарите на партията му са написали другата половина от речта му и ето го цветанов с излъскан сериозен имидж на знаещ и можещ юрист, защитник на конституцията и на законността в България:D Добре, че борисов не се е изказал, защото през 2011 г. лично той беше поискал за нас, адвокатите, да важи ЗСВ, а не ЗАдв.- направи ни одма магистрати и първостепенни разпоредител със средства от бг. държавен бюджет, а всъщност адвокатите сме лица със свободна професия и самоосигуряващи се лица, които си плащат сами всичко данъци и осигуровки на 100%, никога не сме били магистрати, държавни служители и т.н.:D
 • петилетката за две години
  Отговор
  6 13:29  16.08.17
  Един комунист ако не лъже , какъв комунист е той тогава бе Другарки и Другари??????
 • Реалист
  Отговор
  7 13:47  16.08.17
  Май им се иска на комунетата ЧК(чрезвичайная комисия) като по времето на Ленин за да се разправят набързо с инакомислещите. Как пък даже друго наименование не можаха да измислят в "столетницата"?
 • Д-р Фройд
  Отговор
  8 14:31  16.08.17
  То щото ви и оставихме инакомискещите затова за 27 г.докарахте България до дъното та чак заорахте .БКП ще се възроди като Феникс

  Коментиран от #12

 • терариум
  Отговор
  9 15:32  16.08.17
  Тази Десссссса от къде изпълзя ??? Мислех, че са я разкарали от гербалницата, а пък то ???
 • 1111
  Отговор
  10 15:38  16.08.17
  Едва ли има мислещ и почтен човек в България да не е ощетен от корупцията, а управляващите по презумпция създават и се възползват от корупцията....Така,че към момента кабинет Борисов 3 НИ КРАДЕ
 • 1111
  Отговор
  11 15:39  16.08.17
  Едва ли има мислещ и почтен човек в България да не е ощетен от корупцията, а управляващите по презумпция създават и се възползват от корупцията....Така,че към момента кабинет Борисов 3 НИ КРАДЕ

  Коментиран от #13

 • психиатър
  Отговор
  12 15:43  16.08.17

  До коментар #8 от "Д-р Фройд":

  И като се възроди, как точно ще управлява? С терор, лагери, банкрути, продажба на националния суверенитет и лъжи за светло бъдеще. Не благодаря. Това вече го преживяхме.

  Коментиран от #14

 • незнайко
  Отговор
  13 15:51  16.08.17

  До коментар #11 от "1111":

  И с какво точно ни краде кабинета Борисов 3 ? Би трябвало да изброите някои неща, във връзка с твърдението Ви.
 • Д-р Фройд
  Отговор
  14 16:04  16.08.17

  До коментар #12 от "психиатър":

  Сега лагери няма затова престъпността цъфти на всички нива изглежда че има нужда от трудови лагери който не е престъпник няма от какво да се притеснява.

 • Пълно е с Тролове
  Отговор
  15 16:57  16.08.17
  Ако Нинова е крала, нямам нищо против да влезе в дранголника. - Това трябва да важи за всички без изключение на партийната оцветка. Обаче тая хххх ххххх ( тъп женски полов орган) от Дулово, да ми говори като човек с опит... - Да се чуди човек къде и дойде опита? 2005 - 2007 година юристка в Лудницата в Русе 2007- 2009 юристка в местната русенска болница... Голям опит има селската пръчка! И изневиделица Хоп! - Депутат! - Как ли е станала? - Какъв ли добър професионалист е ? - Ако има нещо, което ме вбесява най- много са селяндурите, които се правят на важни
 • Кро
  Отговор
  16 17:56  16.08.17
  Тая кУрне освен да пречи на развитието на България, друго нищо не прави! Нещо, мъжа и не се представя добре в леглото според мен.
 • Киро
  Отговор
  17 18:05  16.08.17
  Тая Корнелия има неизмеримо нахалство! Не стига, че тъпата и партия, никога нищо добро не е направила за България, отделно че тя тази партия е напълно неспособна да направи, каквото и било добро - доказано и проверено, а на цялата работа само спъва работата на една наистина работеща за благото на България партия, а именно ГЕРБ. Деца, пазете се от БСП. Това са неспособни хитреци и дървени глави, които нищо не могат освен да пречат
 • Ник
  Отговор
  18 18:09  16.08.17
  Май разбрах защо, се разиграва претоплената манджа с Цанков Камък! - Покрай скандала с НАТУРА 2000, където Борисов раздава проекти и раза ленти въпреки влязлата през 2007 година, се оказва че май ще трябва да се събарят Ветропаркове, включая и неговия! Сумата е за над 1,5 млрд. лева без да говорим, ако се търсят и пропуснати ползи! Така Винету от Банкя, се опитва да избяга от отговорност разигравайки старата игра. Чудех се каква е причината цяла седмица! - Е! - Ето я! - Само, че тук за разлика от Белене няма да получим оборудването!

Напиши коментар:


Публикувай